tirsdag 12. april 2011

Jeg står ikke spesielt høyt i kurs om dagen, etter at jeg forleden dag bokstavelig talt gravde fram et gammelt bord vi hadde i kjelleren. Det var skikkelig støvete og fælt, men svart bengalakk er solide greier, så etter noen runder med vann og såpe ble bordet slett ikke så verst.


Jeg var nemlig lei av å gnikke og gnu på glassplaten på stuebordet vi hadde, og lei av alt rotet som samlet seg i de små rommene som virket så utrolig superpraktiske den gang vi kjøpte bordet. I tillegg føltes bordet litt for stort for stuen. Ja, og så er jeg ikke så veldig begeistret for kirsebærfarget tre. Som dere skjønner så har jeg laget en liste med fine unnskyldninger til å forsvare meg med mot nordlendingen, siden nordlendingen er så fryktelig glad i dette bordet. Så begeistret er han at jeg aldri har fått lov til å male det en gang. Heldigvis for nordlendingen så skal han få kirsebærbordet ned i kjellerstuen når den er ferdig, så ingen grunn til å ta på vei. (Regner forresten med at kjellerstuen blir en aldri så liten interiørperle - med bar, flipperspill - og kirsebærfarget bord:-))


For jeg kan love at nordlendingen tok på vei da han oppdaget hva jeg hadde gjort.

- Du meine nu vel ikkje at vi ska ha det *$#*% støgge bordet i stua??? Kan ikkje nokka få stå i fred her i huset?

Men forandring fryder, kjære, og som alltid er det lettere å få tilgivelse enn tillatelse. Nordlendingen trenger nok bare litt tilvenningstid:-) 
Nyinnkjøpt påskehare fra Nille har fått hedersplass på nybordet, og ser nesten ut som en liten vakthund der han står og passer på at nordlendingen ikke kommer og bærer bordet ned i kjelleren igjen.

(Den fine, lilla boksen kommer forresten også fra Nille. )


24 kommentarer:

 1. for en forskjell, det svarte bordet er råfint:) Nordlendingen må bare vente til kjellerstua er ferdig, så kan han innrede den som han vil, Eller?
  Liker den søte haren og den lilla boksen:) Nille har mye fint inni mellom:)

  Klem Trine:)

  SvarSlett
 2. Dette er nesten for utrolig!! Jeg har nettopp klaaaaget leeenge til Pafrika om det irriterende schtøgge bordet vi har i stuen- som jeg absolutt IKKE får verken male eller fjerne fordi Eplekjekk elskeeeer det bordet!! Og er Eplekjekk nordlendig? JA!!! Hahahahaa- Jeg ler bare av at du faktisk har skrevet "mitt" innlegg i dag. Jeg kan bare legge inn en lenke til din side nå- så er atl sagt (bortsett fra at jeg dessverre ikke har et nytt bord i stuen å vise til...)

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 3. hei.
  superfint bord du har funnet frem nå.
  riktig lekkert ble det,
  gøy med forandring ja,
  ha en fin kveld.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. He-he, det høres ut som gubben din får et eget rom i kjelleren. Så kjekt at han får et sted, som han kan ha sine elskede møbler, for da kan du ha dine. syntes det ble rå-fint med det sorte bordet!!!!!! Jeg mener å huske at jeg leste en undersøkelse her om dagen, som viste til at mannfolka vil ha det klassisk innreda. Men nå er jo gubben din heldig, for bordet er jo ikke hvitt. Og ikke sofaen heller. Hos oss er det hva jeg veldig gjerne vil kalle for et kreativt kaos, he-he. Og Gubben har sin ting og tang rundt seg. Jeg må få snekret en hylle til han, for det er ikke plass til han sjøl ved høvellbenken, bare pga rot!!!! Han har en bod ute, men den er full av alt trælet han skal ta vare på. Vi har ikke kjeller, og loftet er bare til oppbevaring!!!! Og ikke har vi garasje, heller. Så jeg må få litt orden på kaoset hans!!!!! Og så håper jeg at nordlendingen din venner seg til det flotte, sorte bordet i løpet av påska!!!!!! Klemz Grethe

  SvarSlett
 5. He, he og gubben her i huset er ikke nordlending engang..!- men kjefter på samme måte gitt:-D(er de i slekt tro..?!)
  Nyydelig bord som har flyttet inn - jeg er HELT enig med deg!(jada jeg vet vi kvinner konspirerer mot dere menn!)
  Ha en kos kveld snuppa,
  klem Hege.

  SvarSlett
 6. Ler høyt,for et artig innlegg. Bra dere skal lage kjellerstue da så han får ha bordet sitt der. :))Helt klart finere det bordet du fant.
  Ha en fin kveld.
  Klem.

  SvarSlett
 7. Kjempesøte fuglehjerter i forrige innlegg forresten. :))

  SvarSlett
 8. Hi,hi...så artig innlegg, det er bare som jeg kunne ha sagt det selv, brannmannen her i Wilhelminehuset er også rimelig oppgitt over utallige endringer som han syntes er helt unødvendige. Han hadde nok også kost seg i kjelleren din med flipperspillet...ha en fin kveld, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 9. Jeg tror egentlig at mange mannfolk ikke liker forandring. Noen ser ikke vitsen med å gjøre om eller å flytte på osv... :) artig innlegg.

  SvarSlett
 10. Det ble direkte stilig, Barbro, og det ser vel han fra nord også:O)))
  Jeg har jo et gammelt furubord på stua som er malt hvit, men sannelig skal jeg blanke det med bengalakk eller kanskje shippolin, det er også blankt.
  herlig;)

  SvarSlett
 11. Du, jeg syns det svarte bordet var mye kulere enn det andre dere hadde!!

  Godt jobba:)

  SvarSlett
 12. du og har vært på nille? hehe de er så søte de kaninene!! :)

  SvarSlett
 13. Enig med deg. Det sorte bordet ble kjempefint til salongen. Ja han får jo et snaisent bord til "guttestuen" hehe.
  Jeg pleier å si at så lenge jeg er lykkelig og glad når jeg får flytte rundt på ting så blir også gubben glad. Vinn vinn. (hils han å si at det nytter ikke å klage....vi bare er sånn)
  Have fun.

  SvarSlett
 14. Imponerende at han så at du hadde bytta bord!

  SvarSlett
 15. Dæsken, det var bra fint! Jeg er en stor fan av høye sofabord. Det er best! :)

  SvarSlett
 16. Synes at det sorte bordet var veldig fint jeg, så gi en lys hvis nordlendingen lemper det utenfor terassen.... For da skal jeg så klar til å plukke det opp!!

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 17. Bra bytte!!!
  Dette bordet var utrolig fint i stua deres:)
  Søte ting du hadde fått tak i på Nille,de har faktisk endel greie ting på den butikken...
  Ha en flottings tirsdagskveld:)
  Klem Caroline

  SvarSlett
 18. Hihi, så artig!
  Godt du står på ditt Barbro, for det er som du sier, slik at mannfolka bare trenger litt tid på å tilpasse seg;)) Om noen dager har han nok glemt hele greia!

  Og jeg kunne ikke vært mere enig med valget ditt, vi har og et lignende stuebord, og jeg liker det IKKE!!! Dum hylle under har det og, og der legger alle kaninene seg, det er helt utrolig så mye støv det blir der... passer bedre i en mørk bule, eller eventulet en kjellerstue med flipperspill og bar, hahahah!

  Kjempefint var bordet, SÅ!

  Klem Line

  SvarSlett
 19. kjempestilig bord og kaninen var bare supersøt, må vist en tur til Nille jeg også

  SvarSlett
 20. det ser forresten ut som om vi drar oppover til Bergen onsdag neste uke, min kjære nordlending håper voldsomt på at dere er hjemme (og må jo innrømme at det gjør jeg også), hadde vært så kjekt å treffe dere igjen. klem klem

  SvarSlett
 21. Godt bytte! Glassbord er noe herk, har kvittet meg med to stykker sjøl! Heldigvis har samboeren og jeg litt mer sammenfallende ideer om interiør, men jeg har lært at det er lurt å la han få forberede seg litt på ting før det skjer. Bare han får tenkt seg om, er det mye rart han liker :)

  Catje

  SvarSlett
 22. Ha, ha, du altså! Du tør virkelig å sette nordlendingen på prøve! Tøft bord og det ble skikkelig fint med sort Bengalakk!

  Hjertene i forrige innlegg er supersøte!

  Ønsker deg en glad onsdag, Barbro!

  Klem,
  AW

  SvarSlett
 23. Flott bord du hadde i kjelleren. Påskeharen ser neste levende ut. Herlig.
  Ellen :)

  SvarSlett
 24. Hehe! Lurt å lage seg ei argumentliste før ein set planane sine i verk. Mannen her, har lyst å male langbordet i furu svart, men eg har vore skeptisk. Men ser no at det kan bli fint...

  SvarSlett