torsdag 21. januar 2010

Interiørskolen og små interiørperler

Jeg fikk en mail for noen uker siden hvor det under emne sto "tillatelse?", og hvor avsender var et mannsnavn jeg aldri hadde sett før. Da ble jeg faktisk litt nervøs. For et par dager i forveien hadde jeg lastet ned et bilde UTEN tillatelse fra nettet, og blogget det (bilde av blondebilen for de som husker det...) Jeg som er så ordentlig, og som ikke går på rødt lys en gang, og alltid gir beskjed hvis jeg får for mye vekslepenger.... Hadde jeg, frøken superordentlig, nå blitt en datakriminell?

Jeg satt og lurte på hva straffen for å gjøre noe slikt var? En klekkelig bot? Eller enda verre - sletting av bloggen? Skrekk og gru! Det var bare med et halvt øye jeg turte å åpne mailen.... Først måtte jeg blunke noen ganger for å være sikker på at jeg leste riktig, og så måtte jeg humre litt for meg selv. For mailen var nemlig fra NKI, hvor jeg er student ved Interiørskolen - ihvertfall på papiret.... Etter leting etter gode eksempler på selvpresentasjoner hadde de funnet min, og lurte på om de kunne få bruke den som en global presentasjon, slik at alle studenter ved NKI fikk tilgang til den. Som et godt eksempel til etterfølgelse. Jeg måtte jo si ja. Det er jo en sånn vidunderlig deilig følelse å være et lysende eksempel.


Men du Nilsemann fra NKI - du kan ha umulig ha sjekket innleverte oppgaver opp mot framdriftsplanen. Pluss 420 dager står det ved innsending nr. 6. Oppgaven skulle med andre ord ha vært levert for over ett år siden! Ikke mye eksempel til etterfølgelse det du! Og ikke kommer det til å bli levert noen oppgave i løpet av de 420 neste dagene heller. Jeg kommer altså ikke til å kunne smykke meg med tittelen "interiørkonsulent NKI".

Ikke det at jeg hadde så store planer om å bruke det til så mye utover reint intern bruk, og kanskje en liten dekoratørjobb. For jeg synes jo det er utrolig gøy og spennende med interiør, selv om kanskje ikke bloggen oser over av interiørblogging, bortsett fra noen innlegg om noen Brukaskåler i ny og ne, og drivedhyller med litt nips på. Manglende interiørblogging skyldes først og fremst at huset sjelden er ryddig nok til å ta bilder av, i tillegg til husets to små dekoratører - og nordlendingen....

Etter at jeg hadde vært en kjapp tur på badet i dag, kom jeg ned til denne interiørperlen her, fra lille dekoratørprinsesse:


Jeg må imidlertid innrømme at jeg synes den var ganske morsom, så jeg lot den henge - enn så lenge.

Lillemann er mer hektet på lys, og siden skuffen med lys er lett tilgjengelig er han ofte å forsyner seg, og ordner litt i lysestakene til morJeg kunne selvfølgelig blogget den nye peisovnen, om glassdørene bare hadde vært vasket litt. Men jeg mister liksom litt lysten når jeg ser den flotte vedkurven nordlendingen har fått tak i fra Byggmakker i skikkelig shabbystil. Ja, stort mer shabby enn dette får man det ikke...Så med tre sånne kreative stylister under samme tak, ble det liksom litt smør på flesk med en til...


29 kommentarer:

 1. Artig lesestoff. Har vi ikke alle en tendens til å tro det aller verste? For deg ble det jo en riktig hyggelig overraskelse.

  Englebarnbildet ditt var bare nydelig.

  SvarSlett
 2. Må smile hver gang jeg leser innleggene dine! Du skriver veldig bra og jeg kan kjenne meg igjen i mange av situasjonene dine!!

  Og ja, vi kvinner har gjerne en tildens til å alltid tro det verste. I hvert fall når det dukker et fremmed mannsnavn opp. En gang for mange år siden fikk jeg en konvolutten merket med logoen til et advokatfirma på. Og det første som slo meg var at jeg ikke ventet barn med noen (les farskapskapssak...) Jeg aner ikke hvorfor det var det første som slo meg, for jeg var jo ikke gravid og ikke hadde jeg gjort noen gravid... Men likevel fryktet jeg det verste. Men det viste seg at en i studentorganisjonen jeg var med i, hadde en bror som var advokat. Så han hadde bare fått franktert posten sin derfra...

  Ha en fin dag i morgen og vit at jeg setter stor pris på deg!!!

  Klem

  SvarSlett
 3. Ler så jeg griner når du skriver,
  -utrolig morsomme observasjoner:-D
  Jeg har noen "konkurrenter" når det gjelder interiør-styling her i huset også...
  Men det gjør jo absolutt livet mer fargerikt da..!!
  Sov godt vennen, klem Hege.
  PS!Skjønner bildene på bloggen min idag bare ertet og ikke viste helheten..., får visst ta et av HELE kjolen(var ustrøket,fniiis!):-D

  SvarSlett
 4. For et herlig og morsomt innlegg. Spesielt godt likte jeg vedkurven fra Byggmakker! :-)

  SvarSlett
 5. Bloggen din er veldig bra som den er! Den er fantastisk, morsom, varm, generøs, alvorlig! Jeg tror jeg har sagt det før, det finnes nok av interiørblogger.
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 6. Utrolig bra. Her triller tårene. Jeg syns det er koseligere med et hus med sjel, enn et hus som er rent, ryddig og alltid stilrent. Min mormor sa alltid at "det skal se ut som det bor folk i et hus". Jeg støtter meg til det. Du kan få låne visdomsordet! Akkurat vedkurven er det beste jeg har sett på lenge. Praktisk og god. Du kan jo male den:-) Glimrende innlegg. Tror alle kjenner seg helt igjen. Ha en fin dag. Klem.

  SvarSlett
 7. Artig lesning!

  Klart man blir stolt av å være et lysende eksemplel:)))) Er ganske sikker på at du er det på mange områder! Stor helgeklem fra meg

  SvarSlett
 8. Herlig! Jeg er også sånn som frykter det verste (sånn som i går kveld, da jeg fikk beskjed om å ta kontakt med foreldremanualen. Frykta at jeg hadde gått for langt i valgkampanjen, men den drives jo kun i egen blogg. Og er man nominert som morsom, tenkte jeg at det passa med morsom kampanje. Men jeg fikk ikke refs!)
  Flott klistremerkedekorering! Og skulle likt å se selvpresentasjonen....?

  SvarSlett
 9. Hei!!! Det er veldig artig å lese bloggen din!!! Du skriver på en slik morsom måte:-) Og det kan virke som om du har masse god selvironi:-) Ønsker deg og dine ei riktig god helg!!

  SvarSlett
 10. Herlig å lese om dine interiørkonsulenter:D
  Godt å høre at alle bidrar med sine flotte (ja, faktisk) innlegg i hverdagen;)
  Ha ei riktig god helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 11. Hehe, dette var morsomt!
  Og de er nå ikke så verst, de stylistene dine..

  Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 12. Hahaha, for et fornøyelig innlegg!!!

  SvarSlett
 13. Hahahahahaha.......du er bare HERLIG!!!!!
  Blir SÅ glad av innleggene dine :)
  Prøvde å legge inn en video snutt med latteren min, tips om hvordan jeg kan få det til ?
  Blogg-guru?

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 14. Stakkers, de gjør så godt de kan, nordlendingen og de to søte små! I hvert fall de to søte små ser ut til å ha fått et par gener fra deg, selv om de er i den spede begynnelse ennå! Du skal se at NKI-boka blir slitt i filler om 10-15 år av barna, som har fått dette inn med morsmelka! Så er det ikke helt bortkastet, mener jeg! :-)

  Takk for kommentar hos meg! Hygglelig at du liker meg sånn jeg er, og at dere får en akkurat passelig dose av det meste! Men, det er jo som du sier, at litt av seg selv må man gi, ellers blir det for upersonlig. Men der synes jeg du er flink, så jeg får følge ditt gode eksempel!

  Ha en hyggelig og kreativ helg sammen med dekoratørene dine! :-)

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 15. ha ha , jeg måtte le litt nå ...
  Kan lure på hva folk vil noen ganger;)
  Dette var jo hyggelig . Fin vedkurv ;)

  SvarSlett
 16. Næh, Barbro! Jeg fikk det til helt selv......!!!!!
  Jeg begynner å bli data-selvstendig ;)
  Latteren er nå lagt ut :)

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 17. Så morsomt det er å lese det du skriver! Hihi...

  Gøy at de vil bruke presentasjonen din! :) Det er jo ikke noe rart, så flink som du er!

  Ha en flott fredag!
  Klem

  SvarSlett
 18. Jeg plusser på noen ekstra år, for en god latter forlenger livet !!
  HAHAHAHAHAHAHAHAHA
  Den var bra den derre vedkorga! Sekkert bellig og bra ! *Leses som nordlendingen !*

  SvarSlett
 19. Du er utrolig tidig, ler høyt jeg! Ha en flott helg, Barbro! Klem Heidi

  SvarSlett
 20. Så hyggelig at du likte kortene mine! Da velger jeg bare 4 til deg. Sender du en mail til saligelavendel@yahoo.com med navn og adresse? Så mailer jeg deg tilbake med betalingsinfo. =)

  SvarSlett
 21. Eg sitter her med eit stort smil om munnen,
  og flirer for meg sjølv *fnis*
  Så herleg,
  og sånn er det å ha små barn som vil hjelpe til.
  Det er fint med mangfald, og tenk så kjedeleg det hadde vore om alle var like.
  Trur ikkje eg skal vise vedkorga di til mannen min. Han kunne få nokre rare idear,haha:)

  Ha ein fin dag.
  Klem H

  SvarSlett
 22. Haha så herlig.
  Høres ut som dere er flere kreative sjeler under samme tak.
  Ønsker deg en god helg
  Klem T

  SvarSlett
 23. Strålende innlegg! Nå koste jeg meg godt.

  SvarSlett
 24. Heisann,
  Du skriver så knakende godt, en fornøyelse å lese.
  God helg til deg fra hun med ny kjole !!

  SvarSlett
 25. Det var et kjempegodt innlegg, Barbro. Flott med interessen fra NKI også. Det er bare å la stolthetfjærene bruse.

  Klistremerkene var fine de, og poden med lysene synes sikkert selv han har vært veldig flink. Det er jo bedre med den siden, enn monster........

  Ha en fin kveld.

  Klem

  SvarSlett
 26. Jaja, den dårlige samvittigheten kan være skummel, godt det ikke var "blondemannen"... ;)

  Kanskje det blir interiørskole på deg etter hvert, om ikke akkurat nå? Morsomt å se den kreative pyntingen hos deg ;)

  SvarSlett
 27. Ein god latter forlengar livet.... og du bidreg til at eg antakeleg får mange år ekstra..! Eg storkosar meg her hjå deg!
  Den skulen har me to forøvrig til felles... uten eksamen..
  Ha ei fortreffeleg helg:0)

  SvarSlett
 28. Herlig,Barbro.Godt at mailen ikke kom fra "blondemannen".God helg til deg.Klem

  SvarSlett
 29. Vær så snill og behold bloggen slik den er Barbro!: ) hihi... Den er så koselig og morsom og nesten så og si interiørfri!! Jeg er glad i interiør, fine ting og shabby saker jeg altså, men det er en lise å finne blogger som blogger om hverdagens kaos, kreavtive gleder, barnas påfunn til glede og fortvilelse!! Syns bloggen din er toppers!!

  Klem!

  SvarSlett