torsdag 5. april 2012


Etter en lang tur ute i regnet, er det godt å komme hjem til nystekte lapper. 

Nå skal ikke dette bli noen oppskriftsblogg, for all del, men disse lappene er bare så gode at jeg slenger ut en oppskrift i dag og. En oppskrift som har vært i familien i generasjoner, og som ungene mine elsker.

Men å drive med matblogging i denne familien, er nesten umulig. For her har man ikke tid til å vente på at mor får steikt opp litt. Langt mindre at det får ligge i ro på fatet så mor får knipset litt. Det er akkurat som en gjeng gribber som sirkler rundt byttet sitt. Så jeg klarte å få steikt opp seks lapper og prøvde å få tatt et stilig matbloggebilde. Men der kom det jammen meg en hånd med i bildet. (Grytekluter ble slengt på for å skjule et halvtomt fat og i et forsøk på å få det til å se noenlunde stilig ut.)


Jeg skjønner i det hele tatt ikke at det er mulig å ta delikate og flotte bilder av mat. Her må man bare løpe det remmer og tøy kan holde for å hente kameraet og fyre løs, før maten forsvinner, eller en ny hånd dukker opp i bildet... (Jeg velger jo selvfølgelig å tro at all mat blir revet vekk fordi jeg er en sånn fantastisk kokk...)


Vel, vel, her kommer omsider oppskriften:

2 egg
1 kopp sukker
2 kopper kefir
3 kopper hvetemel
1 ts natron

Egg og sukker vispes til eggedosis. Ha i vekselvis kefiren og melet. Tilsett natronen. Stekes på svak varme. Jeg pleier å steike uten smør. En spiseskje røre er nok til en lapp. Serveres med syltetøy eller sukker.
Vel bekomme!



18 kommentarer:

  1. Å for ett herlig innlegg!
    Glade farger og kjenner lukten av maten helt hit hi, hi.
    Kjekt å kose seg litt ekstra i påskedagene :)
    Klem May Helen

    SvarSlett
  2. Artig.Sånn er det nok flere som har det.Det er jo koselig og da at de liker det du lager. Gryteklutene dine fortjener å få være med på bildet. Så vakre. Nydelige farger du viser oss i dag.
    Klemz

    SvarSlett
  3. Fantastiske Bilder!! Og gud, så fristende med lapper!!
    Steker du de på en takke eller bare på stekepannen?
    Her drømmer jeg om å få en takke i hus. Men den tar
    jo så stor plass og blir sikkert brukt altfor sjelden =)
    Men når man trenger en takke, så trenger man det, og
    da er det nok verdt det!

    Takk for herlige og fristende bilder! Finfin påske til
    deg og dine.

    Jippi; Ane

    SvarSlett
  4. Hehe kjenner det igjen,her forsvinner alt før ein får sukk for seg:)
    Lapper er bare så godt og!
    Fine påske til deg:)

    SvarSlett
  5. Takk for oppskrift. Vi elsker lapper her i huset. Sunnmøringen har oppdratt resten av familien til det :D
    Men oppskriften din ser mye enklere ut enn min som stod på et krus fra Møre og Romsdal fylkesbåtar :)
    Matbildene dine ser forresten helt perfekt ut:)
    Har jeg helt glemt å takke for påskepakken? Typisk meg. Jeg glemmer veldig mye.Jeg har for eksempel klart å glemme å levere bilen på verksted tre ganger på rad. Nå er vi antagelig svartelista:)
    Men jeg har blogget om påskepakken da. Den var helt fantastisk. Jeg spiser godt hver dag og blir tjukkere og tjukkere.:D Neida, jeg har heldigvis en stor familie å dele med.
    Ha en fin dag.
    Klem Ellen :)

    SvarSlett
  6. Takk for oppskrift. Den er kopiert og limt inn i notater på ipaden :))
    Ha ei riktig god påske!

    SvarSlett
  7. Nydelige bilder! - og takk for oppskriften! Det er lenge siden jeg har laget lapper, det må prøves en av dagene! :-)

    SvarSlett
  8. Jeg har ikke laget lapper siden jeg var tenåring (=nylig!), så det er jammen på tide! Disse så gode ut.
    Og den lille hyllen din inneholder utrolig mye søtt i sånne farger jeg liker. Herlig.

    SvarSlett
  9. du og du for noen fristende bilder!
    Fin inspirasjon :O)
    god påske!

    SvarSlett
  10. Mmmmm, lapper er godt det:)
    Her har vi brukt den posen med ferdig lappemix, hehe, funker veldig greit det altså ♥ Men kanskje jeg skal prøve din oskrift neste gang:)

    Flotte bilder, som alltid:)

    Ha en fin fin kvled:)

    SvarSlett
  11. Herlige bilder fra kjøkkenet ditt. Takk for oppskriften. Har akkurat lånt en takke så det skal bli spennende å prøve å lage de på den.
    God påske :)
    Trude :)

    SvarSlett
  12. Mmmm, dette så nydelig ut!
    Ta det som ett kompliment at de hiver seg over fatet :))

    Ha en herlig påske,
    Klem Jatte♥

    SvarSlett
  13. Sjølsagt e det du som e ein fantastisk kokk, kan ikkje forestille meg nåke aent ;o)

    Goood påske videre snuppa og takker for oopskrift.

    SvarSlett
  14. Lapper er jo kjempegodt, skjønner godt at de forsvinner fort!

    Fortsatt god påske!

    Klem

    SvarSlett
  15. Elsker å titte innom deg og den
    fine bloggen din! :)
    Blir så inspirert og du har det så
    flott hjemme hos deg... Heldig du altså!
    Nydelig bilde nr. 2 :)

    Takk, for oppskriften.. Nam nam...
    Vil ønske deg en fin påske videre! :)

    Mange klemmer fra Ida
    :)

    SvarSlett
  16. God påske.

    Når det blir steikt lappar her i huset så forsvinner dei før ein får servert ja. Trur dette er noko som dei aller fleste er veldig glad i.

    Men var kjempefine dei gryteklutane du har på bileta med lappane.

    SvarSlett
  17. Herlig bilder, Barbro ღ ... og ikke minst fristende :))
    Både disse lappene og desserten under her. Den må jeg
    prøve en dag ღ Fargerikt og nydelig bilder og innlegg
    Koselig å titte inn her til deg ღ Ønsker deg en fortsatt
    riktig God Påske, klem fra Mette

    SvarSlett
  18. Nystekte lapper er utrolig godt, så ikke rart at de forsvinner før du får knipset bilder. Mitt evige spørsmål til oppskrifter med koppemål, er hvor stor er koppen... 1 1/2 dl, 2 dl eller 2 1/2 dl...?

    SvarSlett