torsdag 23. september 2010

Omorganisering


Jeg har lenge fundert på hvordan jeg skal omorganisere barnerommet når minstemann skal ut av sprinkelsengen og over i vanlig seng, for det er rett og slett ikke plass til to senger der inne, hverken i høyden eller i bredden. Av og til er løsningen nærmere og mer opplagt enn man skulle tro. Voksne og barn bytter selvfølgelig rom. Jeg skjønner ikke at jeg ikke har tenkt på det før - vi som tross alt er tidligere Norgesmestre i rombytting. 


Som tenkt så gjort. Det var bare å hive seg rundt og bytte over. Vårt soverom var 2, 25 kvm større, og akkurat det vi trengte for å få plass til en ny seng, samtidig som barnerommet blir mer praktisk. Det var fort gjort å hive over de store tingene. Verre var det med alt småtteriet og dillet....


Når man først bytter rom, så kan man likså godt gjøre det skikkelig, og få orden i sakene. Her er bøker som vi leser ofte, samlet oppi en kurv kjøpt på Rema 1000 en gang i tiden. Et av mine beste kjøp. Det er liksom ikke for mange av de, så det gjelder å framheve de få som er:-)


Ja, orden og system kan vi like, selv om den følelsen ikke akkurat er påtrengende når man trår over dørstokken her i huset. Beleilig nok er det loppemarked på skolen til helgen. Så midt i flyttesjauen får vi kvittet oss med ting som er like fine, men som vi strengt tatt kan klare oss uten. Men nå må det imidlertid tas høyde for at det også kan komme flere ting inn i heimen igjen og, ettersom mor har en viss svakhet for loppemarked...


Jeg regner med det tar resten av uken å komme i noenlunde orden, og få system og kontroll på småbiler, perler og dukketing. Dukkene til Sara har nemlig den største og flotteste garderoben av alle i huset, ettersom bestemor har latt strikkepinnene gå som trommestikker, og hatt storproduksjon av de lekreste dukkeklær.


Det rosa prinsesserommet har nå altså blitt foreldresoverommet. Hvor den største prinsessen har sovet fortreffelig i natt. Nordlendingen syntes det ble litt i overkant vel mye feminin ynde og stakk og la seg på tenåringsrommet i stedet:-)

Ha en fin dag, med og uten sengebytte!

16 kommentarer:

 1. Hei :)
  Ser jo koslig ut det. Husker hvordan det var når barna var små, ikke alltid lett å få organisert alt.
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 2. Så bra da - at det var bare å bytte rom :-) Det blir litt småplukk opp gjennom årene ja - her driver tenåringen å kvitter seg med småjentetingene sine....hun vil ikke kaste det, for det er jo så mange gode minner - men hvor skal det bli av alt til slutt??

  Ha det godt og klem fra Siv

  SvarSlett
 3. Lykke til på nye rom, både store og små!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med nye rom, når det har fått alt småtetri på plass og installert dere skikkelig. Og lykke til på loppemarkedet....hender det blir sånn 2 skritt fram, ett tilbake når man rydder.

  SvarSlett
 5. Hi, hi, ja rosa soverom er kanskje ikke alle menns store drøm!!
  Smart iallefall å bytte rom, får håpe dere alle blir fornøyde til slutt:)

  SvarSlett
 6. Smart :o)) Og ja, av og til er bare løsning rett under nesen på oss gitt, hehe...

  Ha en super torsdag!

  SvarSlett
 7. Ikke dumt dette, nei, er jo ofte tullete at foreldrene har det største rommet i denne perioden. Når de flytter ut er det bare å bolle seg...jeg har et b-rom som garderoberom idag:D
  Nyt livet på nytt soverom og klem fra meg;)

  SvarSlett
 8. Ja omorganisering her vært et jevnlig refreng hjemme hos oss også:)

  Rosa er jo kanskje ikke den ultimate fargen for våre kjære menn, men du og du så fint den er:)

  Her tror jeg jamen jeg må henge meg på videre, så koselig var det her nemlig!

  SvarSlett
 9. Snakk om orden i sakene. Dette var jo kjempepraktisk.

  Hadde faktisk glemt dette med dukkeklærne. Pent antrekk dukken har på seg under fotosession.

  Hvis du har noe som er greit å pakke, kan jeg komme og hente. Det er en delegasjon som reiser til Uganda i februar, og vi får allerede nå levere inn.

  Klem

  SvarSlett
 10. kjekt med "nytt" rom da!! Jeg elsker å ommøblere og omoranisere og sånn.. hehe det var veldig mange fine bilder!

  SvarSlett
 11. Lurt!Så spennende å være mester i å bytte rom:)Jeg blir så fort knyttet til rommet 'mitt' at jeg ikke klarer å bytte jeg, he he.Admiralen er også litt sky for forandring, han liker nok at ting forblir som de er...
  Ha en fin torsdag og en glimrende helg!

  SvarSlett
 12. Hei Barbro!
  Forandring fryder, heter det jo, og nordlendingen vil nok finne seg til rette, bare han får litt tid på seg! Og da skal du se at de rosa veggene bare virker positivt inn på ham, og at romantikken blomstrer!

  Klem Cathrine :-))

  SvarSlett
 13. Hei du!! Som foreldre kommer man til slike utfordringer til stadighet.... Fint at det finnes en løsning på det meste!!! Lyse rosa soverom til voksne høres herlig ut;) Vårt er vel en tanke lys lilla...skulle egentlig vært grått... Nydelig bilder av fine barne leker!! Må si at jeg fikk noen tips av bildene dine:) Skal bare snakke litt med svigermor for hun skal vist ha mange norgesglass!!

  Ha en fin flytte uke!

  Klem Tine

  SvarSlett
 14. kjempefint du hadde lagt d t på romme då!:))
  hehe, så mannen klarte isje overnatta i d rosa romme? syns jo d såg superkoseligt ud:))
  klem:)

  SvarSlett
 15. Nydelig lysblå farve på den hylla Barbro!
  - og vet hva du mener med Norgesmestre i rombytting..!
  (Tenk deg en familie i Halden med tilsammen 9 familie-medlemmer , fnis!)
  Idag er vi inne og to av mine er syke..!
  Innom for å ønske deg en fin (og regnfri?) helg,
  klem Hege.

  SvarSlett
 16. Lur ide å bytte rom!
  Så blir det noe omorganisering, da, uten tvil! Siden man først er i gang, mener jeg.
  Som å male om foreldrerommet...
  Lykke til, alle sammen!

  SvarSlett