mandag 20. september 2010

Happy, happy


Det er nok en smule absurd å blogge om terrasse og terrassemøbler i slutten av september, men det får heller stå sin prøve. Dette innlegget blir skrevet i ren lykkerus over at terrassen, som jeg har drømt om i 7 år, endelig nærmer seg sluttført! Jeg kan love at den dagen terrassen er helt ferdig, så blir det innvielsesfest, uansett vær. Og om jeg så må iføre meg min svært så lite grasiøse SFO - kjeledress for å holde varmen. Hadde Jan Thomas sett meg i den, så hadde han forbarmet seg over meg sporenstreks:-) Ja, jeg tenker jeg hadde blitt headhuntet til "Bli ny" - serien. Et mer formløst antrekk skal man lete lenge etter...


Jeg må si at jeg lenge hadde mine tvil om det noen gang kom til å bli terrasse. Terrassedøren ble kjøpt inn for nesten tre år siden, og da det stormet som verst med Byggesaksavdelingen, så trodde jeg virkelig ikke at vi kom til å få bruk for den. Men det gjelder å aldri gi seg, og det var som å vinne i Lotto da døren omsider var på plass.Har man fått terrasse, så må man også ha utemøbler. Og hva er vel mer naturlig enn å handle terrassemøbler i september?  Jeg innrømmer at jeg skred motvillig til verks med prosjektet, og var egentlig ganske irritert på nordlendingen for at vi ikke hadde gjort det tidligere. For ikke bare er utvalget skralt på den tiden av året, men vi var heller ikke enige om hva vi skulle ha. Nordlendingen ville ha vedlikeholdsfritt og gjerne rottingmøbler. Jeg ville definitivt ikke ha rottingmøbler. Dessuten ville jeg ha lyse møbler. Jeg følte det kom til å bli som å lete etter nålen i høystakken. Fullstendig håpløst.


Ikke overraskende var turen til Plantasjen og Bohus en skikkelig bomtur. Så forventningene var ikke akkurat skyhøye da vi entret Living... Men av og til har man i overkant mye flaks, og tro det eller ei - vi fant faktisk terassemøbler som var både vedlikeholdsfrie, lyse, og som ikke var rotting. Hvitlakkerte aluminiumsmøbler og bord med frostet glassplate var faktisk så kult og stilig at vi ikke trengte betenkningstid en gang. Nordlendingen måtte imidlertid prute litt på de allerede godt nedprisete møblene, og for oss som fullstendig mangler prutegenet, så er jo sånt alltid en pinlig affære...


Men det ble et godt kjøp av det da.


Nå er det bare å manne seg opp til storbeising til våren. Med terrasse som går rundt tre sider av huset, pluss rekkverk, så spørs det om det blir tid til å reise på ferie neste år. Men det trenger vi da strengt tatt heller ikke, nå som vi endelig har fått stor og deilig terrasse. Så neste år blir det terrasseferie:-)

33 kommentarer:

 1. Hei :)
  Den ble jo kjempefin, kan godt forstå du ble fornøyet. Du vet den som venter på noe godt... venter ikke forgjeves ;-))
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 2. JA - hadde jeg hatt et hull i gulvet HVER gang mannen begynner å prute..!
  MEN utrolig fine møbler!!
  Likte både at de var hvite og designet på de:-)
  Vi skulle bodt MYE nærmere hverandre vi Barbro..,
  - tenkt deg det produksjons/hobby - verkstedet du;-)
  (Hadde vel glemt mann og barn , og alt som er,fnis!)
  Ha en strålende mandag vennen min, klem:-)

  SvarSlett
 3. Oja meg det ble flott, og de møblene kunne jeg ha tenkt meg selv, visste ikke at hvite slike fantes engang!!
  Vi har sluttet og beise terrasse, har ganske mye selv, så jeg lar den gråne, synes det er fint jeg;)...og da slipper vi å beise hvert år.
  ha en super dag og klem fra meg som iler til jobb;)

  SvarSlett
 4. Åå for en herlig STOR hveranda!!! Flotte utemøbler å!!! Vi får håpe på litt fint vær, så dere får en fin invielsesfest:) Lykke til med nytelse og litt jobbing med den!!

  Klem Tine

  SvarSlett
 5. Utrolig stilige møbler! Og jeg skjønner lykkerusen over å ha fått en så stor terrasse! Vi bor i bygård uten balkong og har "plattelagt" hele utearealet rundt hytta og koser oss med det! Vi skal også ha nye møbler men det må nok vente til neste år.

  SvarSlett
 6. Så stor og lekker veranda! Kan godt skjønne du er i herlig lykkerus over den!

  Og så de fine møblene til da! Så bra med litt handleflaks innimellom:)

  SvarSlett
 7. Oj,for en herlig veranda. Så stor!
  Kjempe flotte møbler. Her tror jeg dere vil kose dere masse.
  Ha en flott mandag!
  Klem Christina

  SvarSlett
 8. Gratulerer! det er så moro når ting går i orden, særlig noe man har ventet lenge på, det blir skikkelig flott, så deilig med stoor veranda

  SvarSlett
 9. De der utemøblene kunne jeg også godt hatt. Vi har ikke noe overbygg på altanen og må derfor ha noe som tåler å stå ute i åpen himmel.(har dog både vinduer og dør til en vinterhage...og vi har hatt de i mere enn 3 år.....-skorter på tiden her og så er det alltid noe annet vi heller vil bruke tid å penger på, men en gang...)Så til nå har vi typisk blå plast møbler....men de funker.
  Vi har også altan rundt nesten hele huset, og jeg må bare si at jeg ikke misunner deg når rekkverket skal males..... Men riktig tillykke med flott altan, velfortjent. Og kos deg masse på den:)

  SvarSlett
 10. Hei Barbro, det var litt av en veranda!! Gratulerer! Møblene var også fine :)

  Kos deg på verandaen!

  Klem

  SvarSlett
 11. Så flott veranda, og stilige møbler :) Kan tenke meg du blir å storkose deg der neste sommer :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 12. Så utrolig deilig med sååå stor terasse!!! Tenker det blir terasseferie neste år, ja! Da kan du pynte med blomster og sy puter og vimpler og alt annet du måtte ha lyst på der ute!! Håper dere får en og annen nyedelig høstdag, så du kan nyete en kopp kakao ute, under et pledd.

  Klem!

  SvarSlett
 13. Herlig terrasse og flotte møbler. Her blir det nok mang en hyggestund til neste sommer. (Om ikke før da, med vinterdresser.)

  Kari :-)

  SvarSlett
 14. Hei!!! Flott uteterasse:DDDD Dere får campe på terassen, når dere skal male:DDDDD Klemz

  SvarSlett
 15. Flott ble det :) terrasse kan (og bør ) brukes hele året , fins itj dårlig vær bare dårlig klær, tji hi . Vi griller nærmest hele året !! Fint ble det så beisinga går nok som en lek til sommeren :)
  Gøy å lese det du skriver , du får stadig frem smilet !! Ha en fin høstdag.

  SvarSlett
 16. Hei.
  Så flott terasse,godt med god plass,der kan du ha masse planter. Flotte møbler du har kjøpt og. Blir nok herlig med terasseferie neste år. :)Ha en flott dag. :)Klem.

  SvarSlett
 17. Grattis med terasse :-D Og så stilig møblene var :-) Det kan jo nesten virke som om de har stått og venta på dere ;-)

  Ha en fin mandag med eller uten SFO-dress :-)

  SvarSlett
 18. En kjempe flott terasse...heldig var du med møblene også.
  Kjekt med fest på denne tiden og dressen du snakker er helt forferdelig jeg har en slik som jeg bruker på jobb...pyton er ordet.
  Ha en fin mandag
  Klem

  SvarSlett
 19. Gratulerer! Den var stor og flott. Og møblane var fine. Kjekt å få uansett årstid når ein har venta så lenge:)

  SvarSlett
 20. WOW!!! Så lekkert terrasse. Grattis :)

  Og møblene var bare rå-lekre!

  Bare å glede seg til ny sommer :)

  Ha en fortreffelig aften!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 21. HEI:) For ein store å flotte terrasse då! Gratulera:)) Kjekt å få någe på plass så ein har ønskt seg så lenge:) Knallfine utemøbler og!
  klem fra june:)

  SvarSlett
 22. For en deilig terasse! -Og flotte møbler...
  Gleder meg til å se vårbloggingen fra deg, ja!

  SvarSlett
 23. Møbelkupp! Det var kjempefine utemøbler! Vedlikeholdsfritt klinger som skjønn musikk i ørene mine. Det har vist seg at jeg tydeligvis går for den værbitte varianten i utemøbler, det er iallefall slik de blir seende ut.
  Og terassebeising - don't get me started! Regner med du allerede har bestemt deg for hvor du skal kjøpe malingen, og bli grundig belært i samme slengen? ;) Kan fort bli vårens vakreste eventyr det der, hehe. Husk å sjekke timevarselet på yr!

  Igjen, grattis med ferdigstilling og møbelkupp!

  SvarSlett
 24. dette ser jo kjempebra ut, og møblene var knallflotte.

  SvarSlett
 25. Kjempeflott. Jeg likte veldig godt at gulvet var delt opp med et gulvbord på tvers. Det var elegant.

  SvarSlett
 26. Ja, er det ikke deilig med stor terrasse?? Så flotte møbler dere fikk tak i også da! Tipper det blir deilig neste år! klem

  SvarSlett
 27. Hihi, Bergen e jo ikkje så langt vekke, så kanskje eg sku vurdert ein Bergenstur og i nær framtid :o)

  Gratulera sååå masse med etterlengta og flott terasse da!! Skikkelig fin, og dei møblene var jo et funn! Grei tid å handle på tenke eg med salg og sånn. Syns eg ser dåkke i prutemodus, hahaha :o)

  SvarSlett
 28. Så herlig, da er det bare å håpe på oppholdsvær!

  SvarSlett
 29. Kjempefine møbler dere har kjøpt til terassen. Og en stor terasse er veldig kjekt å ha, vi har det vi òg, Og bruker den egentlig hele året.

  Ønsker deg en flott uke, klem.

  SvarSlett
 30. hei.
  gratulere med nydelig terasse og fantastiske hage møbler,så deilig,syntes jeg ser deg i Sfo dressen på hage party,
  ha en fin dag,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 31. "Slitan" med både terrasse og tøffe møbler og tvi tvi med innvielsesfesten, de har jo lovet noen fine dager, ja faktisk så hørte jeg ordet:høytrykk !! Provinsen hilser.

  SvarSlett
 32. Herlig med stor terasse :) Denne vil dere kose dere med! Møblene var også flotte. Tusen takk for inspirerende blogg!

  SvarSlett