mandag 27. september 2010

sengeteppe fiksing


I sommer fikk jeg med meg et koselig sengeteppe fra svigermor i Nord. Man kommer aldri tomhendt hjem fra ferie i Harstad. Hekleteppet var riktignok litt hullete her og der, men det fikset jeg ved å lappe det med noen gamle brikker som jeg hadde liggende. Litt grålig var det blitt i fargen og, så jeg tok og farget det i en knallrosa farge (Flamingo fra Dylon), og dermed ble det så godt som nytt.
Jeg synes det passet utrolig fint i sengen til Sara, og ikke minst til Marimekkoputen.


Så nå er neste prosjekt å sy mange deilige puter til å fylle sengen med, som helt sikkert for det meste kommer til å bli brukt til putekrig:-)

17 kommentarer:

 1. Du er jammen modig! Sa fint a bruke brikkene for a bote pa hullene, men sa a farge det knallrosa! Det ble jo bare kjempefint, men tror neppe jeg hadde turdt det med et hvitt heklet sengeteppe.

  Memo til meg selv: Ma bli modigere, jeg! ;-)

  ha en fin mandag!
  klem mette

  SvarSlett
 2. SÅ herlig - det der hadde jeg aldri kommet på(el. turt!)Barbro!
  Råkul farve:-)
  Troor mannen kommer hjem imorgen engang-trallala(mener ikke gni det inn altså!);-D
  To barn friske, - one to go!
  Ha en fin dag du også snuppa,
  klem Hege.

  SvarSlett
 3. Det ble knalltøft! Har et slikt vakkert sengeteppe selv, som min farmor laget en gang i tiden. Det tør jeg imidlertid ikke farge, men dersom jeg kommer over et annet en gang skal jeg sannelig trå til! Det ble rett og slett superfint! Du får ta det som et kompliment når adjektivene begynner å hagle. :)

  Ha en flott mandag!

  SvarSlett
 4. Så smart du er og modig :)
  Ble jo kjempefint :)
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 5. Teppet ble utrolig fint med den nye fargen :)

  Klem

  SvarSlett
 6. Så lurt å lappe teppet med en gammel brikke :-) Vi har en del gamle heklede sengetepper på landstedet vårt som også trenger en overhaling - takk for tipset :-D Vet ikke om jeg tør farge dem jeg da - men det ble skikkelig flott...

  Ha ei strålende uke og klem fra Siv

  SvarSlett
 7. Kansje det er det jeg skal gjøre med det heklede sengeteppet etter min oldemor? Ungene har klart å lagt en tusj på det nemlig, selvsakt uten topp. Så nå er det en stor skjemmende flekk på det. Vist er lilla vakkert, men ikke der lissom.

  Alltid inspirasjon å finne her inne altså. Er det rart jeg har blitt så glad i deg *knegg*

  SvarSlett
 8. Wow - det ble spenstig! :) ...jeg hadde nok aldri turt å farge et sånt gammelt sengeteppe. ;)

  Klem

  SvarSlett
 9. Koselig å treffe på deg i går, det var jo nesten forventet. Spesielt på veien mellom loppemarkedet og huset ditt..

  Ingen dum ide å farge sengeteppe i en sånn flott prinsessefarge, kan tenke meg at hun er fornøyd. Med det tempoet som du holder, så er vel sengen fyllt med puter i morgen!

  Klem

  SvarSlett
 10. Halloen..

  Dette var virkelig friskt og tidig!
  Så lurt, det passet perfekt til jenterommet..
  Takk for inspirasjonen :)

  SvarSlett
 11. Du altså!!!!
  Så flott det blei!
  Bloggen din e ein av dei eg savne mest når eg drive med bloggeforsømmelse...

  Flotte innlegg under her og
  (ja, eg lese ALLE innleggene dine snupps)

  Og takk for ALLTID koselige hilsner!
  Det var ein super tur rett og slett ja, men travelt, puh!! Om mulig endå mærr gira på Bergenstur da, for detta var gøy! En gjørr seg liksom opp ei formeining om folkene bak bloggene, som sjelden stemme heilt. Ikkje te det værre altså, barra anderledes.

  Plutselig e eg i Bergen tenke eg ;o)

  SvarSlett
 12. Sengeteppet ble jo kanonfint, mye finere som rosa enn hvitt! Og det kommer fra en som er svært begeistret for hvitt (les flekkete).

  Måtte jo lese meg opp på innleggene siden sist, og er imponert over Marimekkopute-kupp på loppis. Ska sei! Er dessuten imponert over tempoet du med flere produserer innlegg i! Jeg er ikke inærheten, og rekker dessuten knapt å kommentere på alt jeg vil. Derfor tar jeg et oppsamlingsheat nå, og legger til at Pafrikafamilien også sliter med at ting havner på gulvet! Krokene henger fine og ubrukte, kanskje Mr Pafrika og Belkinien tror de bare er til pynt?? Men jeg heller nok mest til mor-som-tjener forklaringen...

  Tilslutt, tusen takk for hekletips og -skryt! Jeg fryder meg over at jeg hadde rett, og min mor feil, når det kommer til hva som er rett og vrangt i hekleland. Jeg har selvsagt informert henne, hehe.

  Lykke til med spisse albuer neste loppishelg! Vi reiser vekk, så det er iallefall en mindre om godsakene.

  Fin mandagskveld til deg!

  SvarSlett
 13. Du verden hvilken kreativ sjel du er:) nydelig ble det jo:)

  SvarSlett
 14. Kult teppe! Likte godt både fargen og det at du hadde "lappa" det!

  SvarSlett
 15. Dristig farge, tenkte jeg :) Men det var helt til jeg leste at det var til veslas rom. Smart å lappe hekle-teppet med brikker! Ha en flott høstuke! Klem

  SvarSlett
 16. Det må jeg si var sprekt gjort, men jeg må innrømme at det ble utrolig lekkert i rosa:) Alltid så herlig å titte innom bloggen din, nye kreative sprell i flotte farger til en hver tid!

  Ønsker deg en flott kveld!!!

  SvarSlett
 17. Hello,

  you Make very very lovly pilow.
  I like your Vintagestyl!!!


  greatings send you Conny

  SvarSlett