mandag 13. september 2010

Det fins knapt noe bedre enn å hente posten en lørdags formiddag, for å oppdage at det hverken fins regninger eller reklame - bare hentelapp fra Stoff og Stil. Hvilken lykke:-)

Det er forresten da jeg egentlig skjønner meningen bak definisjonen "bevisstløs i gjerningsøyeblikket"... For når jeg er på nettet og bestiller, så trykker jeg jo vilt og hemningsløst på kjøpeknappen, og listen er til slutt lengre enn lengst. Jeg besinner meg imidlertid litt, og sletter litt her og litt der, men man trenger jo ikke akkurat å overdrive. Kjekt med store, myke pakker:-) Når pakken kommer i posten en uke seinere, så har jeg faktisk nesten ingen ide om hva jeg egentlig har bestilt...


Husker det var noen ullfiltstoffer. Jeg pleier som regel å bruke ullfilt fra Panduro, men nå tenkte jeg at jeg skulle prøve ut Stoff og Stil sin. Hvilke farger hadde jeg imidlertid glemt. Det med farger er forresten bakdelen med å bestille på nett, for farger lyger veldig ofte på bilder. Den rosa ullfilten var en smule mer knæsj enn jeg hadde forestilt meg...


Og jerseystoffene, hva var det egentlig jeg tenkte å bruke de til??? Å, ja, jeg hadde visst planer om å lage noen gensre. Som skulle matche ullfiltkjolene. Til tross for at jeg ikke kan fordra å sy i jersey.... og aldri har sydd en genser.

Det er sikkert noen som lurer på hvorfor i alle dager jeg driver og bestiller på nett når jeg har Stoff og Stil i samme by. Saken er den at butikken ligger helt på andre siden av byen, og når jeg er på de kanter, så er nordlendingen alltid med. Kombinasjonen Stoff og Stil og menn er ingen god kombinasjon. Sist gang plasserte jeg nordlendingen hos frisøren som ligger vegg - i - vegg, og nøt å få handle i fred for trippende og utålmodig mann. Men hvor lenge var Eva i paradiset?? I nøyaktig 19 minutter. Og der står nordlendingen og lurer på om jeg er ferdig? HALLO!? Jeg har jo knapt rundet første reol! Så da blir det sånn heseblesende shopping der man bare rasker med seg litt ferdigoppklippede stoffer og tråd. Derfor synes jeg det er ganske behagelig å bare sette meg foran Mac´en og klimpre inn en bestilling. Bensinpenger og bompenger utgjør omtrent det samme som porto og oppkrav likevel.


Nå har jeg ihvertfall omsider fått i hus grå ullfilt og kjolemønster, så nå blir det endelig kjole til mor selv.
Skal bare få unna de to siste bestillingene.
Og kanskje blir det kjole til veslesnuppa hvis hun vil ha. Kjolen over er laget til datteren til en venninne for en stund siden, og jeg tenkte å lage noe lignende til mor og datter. 

Kan nesten ikke vente med å sette i gang, så jeg iler tilbake til symaskinen for å bli ferdig med pliktene!

Ha en fortsatt fin dag!

27 kommentarer:

 1. Het enig med deg -jeg hr funnet ut at nettshopping er veldig behaglig. Så blir det noen bomkjøp, men man finner alltid noe å bruke det til til slutt!

  SvarSlett
 2. Nettshopping er behagelig og man slipper mannfolk med liten eller ingen tålmodighet som "surver" ;-D
  Har man symani så finner mann alltids noe å bruke det til alikevel, selv om fargen ikke alltid er helt "riktig" ;oD Pakke i posten er alltid morro uansett synes jeg!

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 3. Hei.
  Sitter her å smiler å kjenner meg igjen :)
  Nydelig stoff og kjole, du er så flink. Har litt å lære av deg, har nettopp tatt frem symaskinen igjen ( etter den mer eller mindre har vilet i flere år :))
  Har planer om å sy kjoler til barnebarna, så får vi se om det blir noe av det :)
  Ha en fin dag. Klem.

  SvarSlett
 4. Den grå kjolen var lekker also!
  Eg har planer om å bestille frå Stoff og stil, men kviar meg. Synes nesten det er lettare å køyre 70 mil til Drammen:)
  Eg er litt bakvendt, eg:)

  SvarSlett
 5. Flotte stoffer du har bestilt..., liker de litt knæsje fargene... :O)
  Tror kjolen du skal sy deg i grå ullfilt blir megaflott..., fikk lyst til å litt jeg også!

  SvarSlett
 6. SÅ kjekt med pakke i posten, enten den er myk eller inneholder litt mere sånn papirting hi hi. Jeg misunner deg so bare kan reise på andre siden av byen for å komme til Stoff & Stil, og hadde tatt maaaaange turer der he he, og hadde plassert mannen hjemme;) Jeg må kjøre i vel 2 timer for å komme til Stoff & Stil i Kristiansand, som åpnet i vår. Men tar heller turen dit enn å bestille på nettet,for det er jo det med fargene som du sier og så har de små mye bedre utvalg i butikken enn på nettet. Var en tur der for et par uker siden, og hadde med meg 4 store poser hjem:) Og den dagen var faktisk mannen og med, og eldstemann. men de sendte jeg på schopping av mc/sikkerhetsutstyr til eldstemann hi hi. Så jeg fikk et par timer i fred og ro....;) Kos deg med ale de nye stoffene:D Gleder meg til å se resultatene;)

  SvarSlett
 7. Jeg kjenner igjen det å kjøpte stoffer på nettet. Er veldig lett og trykke på knappene. Men det er jo så lettvint å gjøre det. Fra stoff og stil har jeg ikke handlet før ...he he takk for tipset. Disse kjolene er så herlige. OG særlig med slike flotte bilder som pynt. :D
  Trekket til stolen ble annerledes og fint sydd av lapper. Ønsker deg en god ny uke mens høsten treder fram. Her skinner sola og det er varmt og godt. Klem Merethe

  SvarSlett
 8. Nettshopping er underholdene! :-) Jeg kan også glemme litt hva jeg har bestilt og da blir det jo en ekstra overraskelse når pakka kommer, he he. Spennende å se hva du tryller fram.

  SvarSlett
 9. Lekre stoffer,kjente igjen det med ha med mannen på shopping. ;)Gubben ser helst at jeg drar alene,hehe,når jeg har slikt ærend. Har begynt å handle stoffer på nett jeg og,det er lettvint.
  Har du handlet hos Polar Quilt ? De har masse lekkert. :)Klem og lykke til med syinga,jeg skal også sy i dag. Kjolen og bildet var foresten superfint. :))

  SvarSlett
 10. Heisann!
  Kanskje det hadde vært lurt for meg å handle på nett eller kanskje blir det enda dyrere da.Hi hi.
  Neste gang jeg skal ut dit kan jeg plinge deg dagen før så kan du være med....Jeg bruker mer enn 19 min vil jeg si.Iritert i dag..... her hos oss får jeg knapt glidelås argggg nesten så jeg må nedover en tur.
  Kjolen du har sydd her var knall fin og stoffene blir det spennende å se hva du lager ut av.
  Nå skal sy rommet inntaes etter middag og så får ryddding settes til sides.Det springer ikke vekk
  Ha en fin ettermiddag
  Klem

  SvarSlett
 11. Hei Barbro.
  Hvilken nydelig headere i preg av lilla, virkelig flotte farger ;)

  Kjolen du har laget i grått var helskjønn, du er kjempeflink.
  Ha en fine ettermiddag.
  Klem

  SvarSlett
 12. Stoff og Stil pakke er alltid kjekt å få.
  Eg bestiller alltid på nett og synes det er heilt ypperleg.
  Har vore på Stoff og Stil i bergen ein gong, og det var heilt knall.
  Min mann er verdens mest tålmodige, berre han får ein stol å sitje i....
  Som du seier er det litt vanskeleg med fargane, men i det siste så har eg blitt positivt overraska.
  Ullfilt har eg ikkje sydd noko i.
  Eg held meg helst til chenillen, og er veldig fornøgd med den.

  Lukke til med syinga, og kos deg videre.
  Klem H

  SvarSlett
 13. Det er nok litt langt av gårde for å komme til å stoff og stil så da blir det å bestille på nettet. Men det er ikke like enkelt å vita hva slags kvalitet det er på stoffet. Akkurat det er jo ymse:DDDD Gleder meg til å se hva får utav den grå ullfilten:DDD Tror jeg snart må begynne å ta i bruk min grå hjerte-ull-filt-kjole som jeg sydde sist vinter:DDDD Klemz

  SvarSlett
 14. Gleder meg til å se ferdige resultat:)

  Når vi er inne på menn og stoff & stil:
  Hos oss ligger jysk vegg i vegg med S&S. De har faktisk samme hovedinngang. En gang så jeg en mann gå feil, altså tok han mot høyre og inngangen til s&s! Da han oppdaget at vegger, reoler, kurver og bord var fylt med stoffer og sy-tilbehør, ble han nesten skrekkslagen. da det gikk opp for han at han hadde gått feil, rygget han sakte men sikkert mot nærmeste vegg, hvor han forgjeves prøvde å bli usynlig mens han snek seg sidelengs ut av butikken:)

  SvarSlett
 15. Så flotte stoff, blir spennende og se hva det blir til:)
  Herlig historie om Nordlendingen og stoff-butikker (og sikkert "damebutikker" generelt)
  Hihi:) Skjønner godt at du bestiller på nett:)

  Klem Line

  SvarSlett
 16. Det er så gøy med pakke i posten! Fine stoff du har kjøpt, og jeg er storlig imponert over alle som beveger deg på synivåer som gjør at en kan sy kjoler. Som folk betaler for, og viser seg offentlig med! Gleder meg til å se resultatet.

  Ser også problemstillingen mann + stoffogstil, sikkert ganske lik problemstillingen mann+ikea. Nordlendingen din høres ut som han, i likhet med Mr. Pafrika, mer enn gjerne kunne betalt for å slippe å få være med - og det er kanksje nettop det han får lov til, neste gang du slår deg løs med nettkatalogen (og kortet hans)... ;)

  Fin mandag til deg!

  SvarSlett
 17. Den grå kjolen er nydelig.Jeg er helt sikker på at du greit syr en genser også,Barbro.

  SvarSlett
 18. Den kjolen var fin, og sikkert god og varm til dagane som kjem!

  SvarSlett
 19. Netthandel er ikke alltid like lett. Det virker kjent her i heimen.

  At fargene kan lyge er en ting, og jeg som pusler med perler har opplevd at størrelsen på perlene blir helt feil.

  Flott kjole du har sydd.

  Klem

  SvarSlett
 20. Nettshopping er tingen :))
  Men bakdelen med det er jo som du sier, det er ikke alltid vi får det vi tror...
  Uansett så tenker jeg du klarer å trylle frem de lekreste ting av stoffene dine!

  SvarSlett
 21. Så herlige stoffer! Og fin kjole! Gleder meg til å se det ferdige resultatet.

  SvarSlett
 22. Nettshopping er herlig! Flott kjole du har sydd deg - gleder meg til å se det rosa og blå stoffet i bruk!

  SvarSlett
 23. å Barbro, jeg kjenner meg såååå igjen!! Handle på nett er supert ingen utålmodige menn som surmuler bak reolene .. ingen unger som klatrer i utstillingsdukkene ... deilig og bekvemt - og sååå gøy når pakken kommer. Nå skal jeg innrømme at jeg ikke er særlig flink med nål og tråd ... og det trooor jeg jeg har sagt før, men det er jo så mye annet gøy å handle på nett ;)

  Akkurat nå jakter jeg på alfabetklosser som ser ut til å være klin umulig å finne i butikker, men som takk og lov finnes i nettbutikker - skal bare finne det heeelt perfekte settet ;)

  SvarSlett
 24. Forstår godt gleden med å åpne den pakken!
  Syntes det var lurt å bestille varer, det er langt for meg også. Må jo være gøy å bare sitte å velge seg ut noen hjemme, må prøve det neste gang tror jeg... Kjempefin kjole du har laget, du er virkelig helproff! klem fra meg

  SvarSlett
 25. Så nydelig kjole! Skjønn gråfarge og vakker applikasjon. Tror så absolutt du vil klare oppgaven med å sy genser ja. :)
  Kjenner igjen den med å få seg diger shopping"bag", og utfordringen med å slette litt. Det er jo så deilig å kunne bruke tiden som man vil på nett, men utfordrende med fargegjengivelse ja.. Jeg er sikker på at du kommer til å trylle frem noe skjønt ut av stoffene du har mottatt. Rosafargen er kanskje litt knæsj, men sikkert helt super når du først har satt i gang med den. du er dyktig! :)

  Tirsdagshilsen fra Huldrelevenet

  SvarSlett
 26. Ja, nettshopping er herlig- men også litt farlig ja...:) Superfine kjole, du er råflink altså! Og den trappen ble kjempelekker. Jeg holder på med kjøkken-makeover mens Thomas er på seminar!:) Ha en fin dag! Klem H

  SvarSlett
 27. Jeg har sett på denne kjolen mange ganger og kan tenke meg en slik. Men jeg synes det er så skummelt å bestille/kjøpe uten å prøve først. Sannsynligvis så skal vi til Bergen i høst. Er det mulig å møtes for måltaking og prøving?

  SvarSlett