mandag 19. april 2010

17. mai forberedelser

Det er to typer butikkdamer som gir meg den store skjelven; parfymeridamene og Husflidsdamene. Begge typer måler deg opp og ned idet du trår inn i butikken, og i løpet av et brøkdelssekund har deres innebygde radar fanget opp dine svakheter. Det er dyktige damer vi snakker om.

Jeg skulle vært en tur på Husfliden for lenge siden, men driver fremdeles og moter meg opp. Sara trenger ny stakk til Hardangerbunaden sin, og jeg skulle hatt litt stoff til denne, og da er det ingen vei utenom Husfliden. Jovisst syr jeg mye, men det er ENKLE saker - bunad har jeg jo ikke greie på. Så jeg ser for meg at hele Husflidsseansen kommer til å bli en særdeles ydmykende opplevelse.


Så for sikkerhets skyld har jeg back-up plan til 17.mai, hvis det ikke blir bunad. Da gjør jeg som i fjor, og syr en enkel kjole med klovnebilde i rødt, hvitt og blått. Klovnebildet har jeg gjort ferdig, for det aner meg at Barbro-syr-bunad-helt-på-egenhånd neppe er noen idiotsikker plan.

I fjor ble kjolen sydd i ullfilt, siden mor har opplevd mang en kald 17. mai. Med bunadsskjorte under kjolen og en søt, liten sølje i halsen, så ble det et ganske fint 17. mai antrekk.

Nasjonaldagen skulle imidlertid vise seg å bli av de bedre når det gjaldt været, og utpå dagen kastet Saramor bunadsskjorten, og ble litt mindre stilig.


Og enda litt mindre stilig da finskoene ble byttet ut med vintersko under sekkeløpet...


Både små og store damer trenger finklær til 17. mai, og et lite englebilde ble også sydd i dag, til en dame, som kanskje skal ha det på sin 17. maikjole?


Ha en fortsatt fin dag!

25 kommentarer:

 1. Så herlig innlegg om dine 17.mai planer og klovnerier...
  Du får det til du Barbro.
  Ha en fin ettermiddag i solskinnet.
  Klem fra her.

  SvarSlett
 2. Å, hun var jo utrolig SØT da! 17. mai-klovn må bli bra hvis det ikke blir bunad.
  Noen er ekstremt strenge på alt som har med bunad å gjøre, mens andre steder selges stoffene uten at man måles opp og ned. Jeg gikk rett inn på Heimen og handlet både det ene og det andre for å sy bunader til en fane! Dvs applikerte bunader, men de solgte meg akkurat det jeg ville ha. Håper du møter på en blid husflidsdame :)

  SvarSlett
 3. Nydelige 17.mai damer både med og uten skjote og det hele :-)
  Likte den supertrendy oransje gravemaskinen du har hatt i hagen, jeg har en sånn her nå :-)
  Og tenker at den er like så fin som en hvilkensomhelst annen hagegnom :-)
  Parfymeridamene er min store skrekk oxo!!!!!
  Skumle, frekke og jeg-er-bedre-enn-deg-damer...
  Ha en flotters mandag!

  SvarSlett
 4. For en skjønn kjole på en nydelig jente! Og så er jo hun tro kopi av moren!

  Nå må du ikke skremme meg, for jeg planlegger et besøk på Husfliden "snart". Har bestemt meg for at jeg skal sy brystduk og belte til Karina sin bunad (som hun skal ha til konfirmasjonen) Bare venter på at hun skal finne ut hvilken bunad hun vil ha... (Ja, jeg vet at det er lenge til, men godt med alt som er gjort...)

  Fikk forresten innbydelse til privat loppemarked hos foreldre til Randi, og da lurte jeg på om ikke jeg kunne ta deg med. Så nå venter jeg bare på at hun skal gi en lyd når det passer. Regner med at du er med på det?

  Ha en fin kveld!

  Stor klem

  SvarSlett
 5. Kjære Barbro!
  For en nydelig kjole Sara hadde på seg, du er SÅ flink!!
  Ler meg skrukkete av butikkdamesjelven, makan så festelig du er!!
  Så om ikke sjelven går over synes nå jeg disse klovnekjolene dine er aldeles skjønne, og jeg har null problemer med å seg for meg den med en vakker skjorte inni, sølje og sko - vakkert, så vakkert!
  Og så det herlige hageinnlegget, nei jeg ler på meg både brokk og annet rusk, for makan til selvironi skal en lete lenge etter!
  Ja du trendy hagevenn, nå håper jeg du får en aldeles herlig uke!!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 6. hehehehe,
  ja du sier noe der.
  men å flott kjole hun hadde 17mai,flink du er,en bunad stakk ordner du i en fart,bare vipp nesa litt opp så går du inn å kjøper stoff,hihi..
  ha en fin kveld,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 7. Så mye fint du viser her! Og kjolen ble jo søt, også uten bunadsskjorte :) Lykke til med årets 17-mai-kjole, du finner sikkert ut av det - til tross for skumle husflidsdamer ;)

  Klem

  SvarSlett
 8. Det blir nok fint uansett hva det blir, barbro-bunad eller barbro-kjole :)

  SvarSlett
 9. Må virkelig le når jeg leser innlegget ditt. Men jeg tror veslejenta blir fin enten det blir ullkjole eller bunad. Jeg er overbevist om at du mestrer begge typer sømprosjekter.

  Synes forresten det var søtt med vinterstøvler og 17-maikjole. Slik er jo barna, ikke no knussel.......

  SvarSlett
 10. Så flotte planer du har for 17 mai.
  Det blir nok flott uansett.
  Nydelige bilder.
  Ha en fin kveld

  Klem

  SvarSlett
 11. Med ei sååå skjønn jente og ein sååå skjønn kjole må jo det vera det samme med heile bunaden egentleg... men er nokså sikker på at du hadde komme i mål med bunadsying også!
  Og du - høyres ut for at me har samme type husflidsbutikk me to... der trengs det VERKELEG mannsmot for å trø over dørstokken...
  Fin kveld vidare,og lykke til med 17.maiprosjektet enten det blir slik eller så:0)

  SvarSlett
 12. Halloen! Som vanlig har du laget flotte motiver! Regner med at bunad ikke kan være noe problem for deg som e vant å sy! Kjolen du sydde i fjor var helskjønn! Tenker at lille frøkna va stolt og følte seg fin i den :) Smart å pynte opp med sølje! Synes det alltid gjør seg!! Ha en fin sy-uke og ha mot til starte på bunaden ;) Klem

  SvarSlett
 13. Hi hi, det er jo greit å ha alternativer, og....å være forberedt. Jeg begynte å stryke skjorta kvelden før i fjor, og den fikk masse små rustflekker fra strykejernet(ups, ikke ofte jeg stryker nei...) i år skal den strykes flere dager i forveien og i dagslys!!!!!

  SvarSlett
 14. Jenta blir flott uansett, og dine bilder og kjoler er bare herlig!
  Men jeg tror heller ikke du har store problemer med bunaden slik du håndterer nål og tråd!

  SvarSlett
 15. For et koselig innlegg:)

  En kjempesøt kjole du laget, et flott alternativ! Fine motiver du har laget i 17mai farger også... du er jammen flink ♥

  Klem fra meg

  SvarSlett
 16. Kjolene dine med bilder er så fin at det ikke gjør noe at det ikke blir bunad. Jeg skal snart begynne på den hvit kjolen som skal syes med bilde ditt på, den skal brukes i en konfirmasjon.
  Ha en fin uke. Klem

  SvarSlett
 17. Søt kjole til en søt liten pike.
  Håper det blir like fint vær denne 17. mai.
  Husker en det var så kaldt,det snødde.. Sønnen min som da var 5-6 år nektet å spise is. Sånn vil vi ikke ha det i år.
  Klem : )

  SvarSlett
 18. Og jeg har en ekte Ellen Sand Stjernetellerkjole jeg gleder meg til å bruke på 17. mai. :-)

  SvarSlett
 19. Hei hei :)
  Du får sagt det du :) Har samme følelsen med de butikkdamene. Går ALDRI i parfymeri. Det blir for tøft ;)
  Nydelige klovner du syr. Du er så flink,som jeg har sagt før ;) Og morsom tekst. Alltid kjekt å komme på besøk her :)Har ikke så mye tid nå med eksamen, men kommer sterkt tilbake :)
  Ha det fint så lenge.
  Trude :)

  SvarSlett
 20. Kjempesot kjole!

  Enig i at slike husfliddamer kan vaere sa strenge... Husker da mor og jeg gikk pa kurs for a sy bunaden min (og min sosters). Det var ingen NADE for a fa den godkjent. Kun en som var lov til a ta pa maskinen, resten var handsom. Mor sydde og jeg broderte. I ettertid er jeg veldig glad for at vi gjorde det sammen. Et godt minne, tross alt!

  SvarSlett
 21. SÅ GODT å høre Barbro,slik har jeg tenkt mange ganger også!
  Kjolen du lagde er jo nydelig i seg selv, og broderiet ble jo "prikken over i`en"!:-)
  Mille sin bunad er nemlig for liten,
  -og nå må jeg også se meg om etter alternativ !
  Bunad er ikke min greie, menn ullfilt har jeg jo masse av:-)
  Skal i konf. i begynnelsen av Mai pgså..,
  -så det begynner og haste..!
  Ja, ja jeg får vel finne noe til meg selv i skapet:-)
  Ha en fin, fin dag,
  klem Hege.

  SvarSlett
 22. Du er helt RÅ på flotte, sydde motiver!

  SvarSlett
 23. Ha ha. Jeg er helt enig med det om husfliddamer og parafymedamer. De har et eget uttrykk:-) Flotte bilder og koselig kjole - med og uten vintersko:-)

  SvarSlett
 24. Herlige ,herlig innlegg og kjolen er knallsøt!! Skjønner den følelsen du beskriver, føler meg utrolig ufresh når jeg en sjelden gang er på et parfymeri,stygge negler,litt blek osv...
  MEN vi lar oss ikke dupere gjør vi vel???
  klem

  SvarSlett