onsdag 4. november 2009

Til inspirasjonI det siste har jeg fått mange spørsmål om hvordan jeg lager tekstilbildene. Så jeg tenkte jeg kunne gi en enkel innføring her på bloggen, forhåpentligvis til inspirasjon for noen av dere:-)

Tekstilbilde, trinn for trinn:

Først maler man en bakgrunn med stoffmaling. Jeg pleier å male på litt kraftig bomullsstoff (fås kjøpt bl.a. hos IKEA og Stoff og Stil).


Deretter tegner jeg figurene jeg vil bruke i bildet på et lyst stoff, gjerne med litt glans i. Stoffet er stivet på baksiden med vlieselin. Da er det enklere å klippe ut figurene. Føler du at det skorter litt på tegneferdighetene er det ingenting i veien for å tegne av fra en kopi e.l. Det lyse stoffet og vlieselinen er såpass gjennomskinnelig at det klarer du ved hjelp av lysmaskin eller rett og slett tape det fast til et vindu mens du tegner av. Mange store kunstnere har fusket før deg:-)


For at kattepusen skal ha noe å stå på, klipper jeg ut mange små biter som jeg syr på og som blir til et undelag. Bitene kan limes på med tekstillim først, og deretter syes på, hvis du synes det er enklere. Jeg bruker stoppefoten på symaskinen når jeg syr, fordi det gir større bevegelighet.


Så sys katten på bakgrunnen. Ønsker du å lage en klovnedame, klipper du ut hode og hals, og syr dette på. Synes du det er vanskelig å sy på øyne og andre detaljer, kan du forsøke å tegne og/eller male de på.


Pusekatten dekoreres ved hjelp av små stoffbiter som syes på. Til klovnedamen klippes ut en hatt som dekoreres med utklippete blomster og små stoffbiter. Kragen lages av litt spissere stoffbiter.
Når jeg har fått sydd på alle detaljene, er det klart for å legge siste hånd på verket. Da maler jeg over figurene så de får roser i kinnene, øyenskygge, leppestift, i tillegg til litt lett skyggelegging.Helt til slutt fikserer jeg bildet ved hjelp av strykejernet.

Håper dette var til nytte og inspirasjon for noen av dere. Ha en kreativ dag!!8 kommentarer:

 1. Fantastisk, Barbro! Du får det til å se så lett ut! Det der hadde jeg aldri fått til... Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 2. Oj, du er kreativ og superflink! *hatten av* Ha en herlig dag! Klem fra Heidi

  SvarSlett
 3. Ja, ikke for amatører ! Det der hadde jeg kun klart til - kjøpe inn stoff...når jeg tenker meg om hadde jeg nok sikkert klart å kjøpe inn feil stoff også :)
  Du er knallflink !

  SvarSlett
 4. Kjempeherlig bilde du har laget, og så utrolig flott at du deler med oss hvordan du går frem. Blir nok mange som vil prøve den teknikken tenker jeg :o)

  Ha en herlig kveld!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 5. Så gøy! Det der lurte faktisk jeg også litt på! Hva slags stoffmaling bruker du? Merke og kjøpested? Jeg er ikke så utlært i sømfaget enda... jobber med saken:) Men hva er en stoppefot? En fot du bruker til å stoppe hull i tøy med? Mer bevegelig? senker du undertrasportøren når du syr på bitene? Kan en bruke en quiltefot? Har så vidt prøvd meg på frihåndsquilting en gang på et sykurs, og da var den jo utrolig begelig hele veien.. Mange spørsmål her ja! ;) Du får se ha du får tid til å svare på, he he:)
  Ha en fin kveld!!

  SvarSlett
 6. For en artig teknikk. Kjekt å kunne kombinere både søm og maling.

  Ser du også lager flotte collager. Det er ikke mange som driver med dette - trivelig å oppdage at det flere enn meg som liker dette.

  SvarSlett
 7. Du er utrolig flink og kreativ! Virkelig flott alt du lager!

  SvarSlett