mandag 25. mars 2013

Påskeegg og sånt


Påskeeggene er fylt og ligger godt gjemt i en pose inni et skap på soverommet. Og der ligger de forhåpentligvis godt. Den største trusselen er vel mor sjøl... Så nordlendingen fikk sitt påskeegg i ettermiddag - mens det ennå var noe igjen. Det er mulig at innholdet allerede da hadde minket en smule, men det var utelukkende for at lokket skulle sitte godt på..kremt...


Resten av eggene skal fraktes opp på påskefjellet med påskeharen.


Vanligvis gjemmer påskeharen påskeeggene i hagen og legger igjen en laaang snor som går på kryss og tvers og som må nøstes opp for å finne påskeegget.

Herlighet, kor langt er egentlig dette garnnøstet her?? No har eg sikkert gått minst en kilometer og tråkket rundt i hagen her...
Men siden det i år blir hele fem barn som skal ha påskeegg, så kommer påskeharen til å legge igjen spor i form av av små rebuser som skal løses. Det kan fort bli mye krøll om så mange skulle nøstet samtidig... Så nå sitter mor og prøver og klekke ut passende oppgaver for de søte små. Det skal ikke være for lett heller. De må jo tross alt jobbe litt for go´sakene:-)

Ingen vet hvor påskeharen hopper, eller legger igjen påskeeggene...
At det er stas med påskeegg er det vel ingen tvil om, men det er ikke noe mindre stas at det har vært den fineste marsmåned i Bergen på 110 år. Ingen kan huske sist gang de brukte regntøy eller paraply - eller hadde på seg støvler, og enda er det meldt sol i maaange dager til. Herlig!


Ha en fin kveld!

5 kommentarer:

 1. Jeg unner virkelig Bergen å ha godt vær!
  Ha en riktig fin påske!
  Klem fra nord!

  SvarSlett
 2. Hihi eg begynner å lure snart på kva regn er,har jo ikkje regna på ein mnd,heilt utrulig håper berre ikkje me har brukt opp kvoten:)
  Knallgøy med påskeeggjakt og ein blir aldri for gammel for påskeegg:)

  Fin kveld til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 3. Delikate påskebilder i glade, friske farger :) Så lurt av påskeharen å legge igjen en følgetråd. Alt er kjøpt inn til påskeeggene her også, men eggene ligger fortsatt på loftet. De må vi huske når vi drar på påsketur :)

  SvarSlett
 4. Kjempefin påskepynt hos deg! Liker de turkise eggene dine!!
  Påska har aldri vært en pyntehøytid for meg, men en gul blomst er kommet i hus:))
  Ha ei koselig påske, klemmings;)

  SvarSlett
 5. Gøy med påskeegg-leting, og det blir ekstra artig med garnnøsting eller rebuser. Høres ut som dere har hatt en herlig vår. Her skinner også sola, og heldigvis har det vært varmegrader de par siste dagene så jeg har kunnet sitte litt ute. Ha en fortsatt fin påske :)

  SvarSlett