lørdag 3. desember 2011

Familiejul


Månedens tema hos foreldremanualen er familiejul. For meg er familiejul først og fremst samvær og tradisjoner. En del juletradisjoner har man med seg fra ens egen barndom, mens en del nye kommer til når man selv får barn. 

Julemarked er tradisjon hos oss, og i år har vi til og med innført en ny tradisjon, nemlig julemarked i gjestehytten i hagen. Hytten har vært lekehytte i hele sommer, og brukt mye til å leke butikk, så det var stor stas med butikk helt på ordentlig.


De søte små er glad i kreative sysler, så tradisjonen tro blir noen runder med juleverksted, både med familie og venner. I år ble det blant annet laget hjerter av ståltråd og perler.


Veldig enkelt og kjempefint!


Pakkekalender har vi hatt i alle år, og slikt vokser man aldri i fra. Eldstemann på 20 har ogå sin egen pakkekalender, og synes det er minst like kjekt som treåringen:-)


Å lage godteri og å bake hører julen til det og. Det blir kanskje ikke syv slag hos oss, men det blir ihvertfall mange runder med pepperkakebaking. De forsvinner før en har fått sukk for seg her i huset. Neste jul innfører jeg kakebokser med hengelås:-) 


Hjemmelagete marsipankuler dyppet i melkesjokolade er en klassiker her i heimen. Utrolig godt! Og dette er en aktivitet som sysselsetter absolutt hele familien. Til og med treåringen klarer å skålde mandlene. Så da setter vi oss rundt spisebordet, med julemusikk på anlegget, og skålder mandler til den store gullmedalje hele gjengen. For det trengs når man skal lage flere kilo marsipan. Koselig å gi vekk i julegave, selv om man gjerne skulle hatt alt selv.


Ja, så var det denne pepperkakebakingen da. I dag er vi klar for tredje og innledende runde med pepperkakebaking. Forhåpentligvis klarer vi å få pepperkakehuset i havn i dag.


Ellers er pepperkakekjærligheter et must. Fine å ha liggende hvis man trenger en liten gave eller oppmerksomhet til en liten jente eller gutt. Da tar jeg fram en eske som jeg legger litt silkepapir oppi, sammen med pepperkakekjærligheten, og pakker det hele inn i cellofan pyntet med fine bånd. Vips, så har du en søt, liten gave:-)


Men det vi ser mest fram til i år, er å ha pappaen hjemme. I fjor var han i Nordsjøen, og det er ikke det samme med jul når noen mangler. Er vi heldige så får vi ha han hjemme helt til romjulen, og det er egentlig det vi gleder oss aller mest til:-)

6 kommentarer:

 1. Helt enig med deg... tradisjoner er veldig viktig ! Savner veldig tiden da barna var små, når jeg ser hvor koslig dere har det :) Kan tenke meg tulle de syntes det er stas med ordentlig butikk og så mye fint som du har :)
  Ha en fin helg, klem.

  SvarSlett
 2. Så mange koselige tradisjoner;)
  Herlige bilder ♥
  Ser så godt ut og være barn i huset deres, du er så flink Barbro!!

  Ha en finfin dag!

  Klem Line

  SvarSlett
 3. Så kos dere har det :) Fint med tradisjoner! Ser at våre voksne døtre tar med seg sin barndoms tradisjoner videre. Ha det fint. Klem Merethe

  SvarSlett
 4. Tradisjoner er viktige å ta vare på. Er jo en del av vår identitet :)
  Jeg gleder meg til jul, skal bli godt med noen rolige dager sammen med familien.

  Klem Gitte

  SvarSlett
 5. Så utrolig fargerikt og herlig! Ikke rart det er trivsel i denne lille stuen;O)
  Ønsker deg en flott helg!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 6. En lengre bloggpause har gitt meg mye fint å se på her hos deg:) Så utrolig mye flott du har laget i førjulstiden! De hvite blondebambiene var jo så nydelige! Ønsker deg en riktig fin helg.

  SvarSlett