torsdag 21. juli 2011

Forfriskende saker


Vi har slått oss på smoothielaging etter at diverse bær i hagen har begynt og modnes. Det var imidlertid dårlig med jordbær ettersom den hersens skjæren har lagt sin elsk på disse. Derfor "juksa me litt" og spedde på med litt fra Rema 1000. 


En håndfull blåbær og en håndfull bringebær fant vi, i tillegg til rips, og disse snodige bærene over her. Som verken er det ene eller det andre, uten at jeg skal si noe mer. Dere kan jo få lov til å gjette hvilke bær de over til høyre er... Ikke spesielt gode å spise naturell hvertfall.

Men i smoothie, sammen med blåbær, bringebær, jordbær, vaniljeyoghurt og litt eplejuice, er de deilig og forfriskende. Og ungene syntes det var stor stas å få servert smoothie i høye glass med paraply og sugerør mens de satt i plaskebassenget. Det ble nesten som å være i Syden:-)13 kommentarer:

 1. hei,
  mm det så nydelig ut, klart det er stas,
  kos dere vidre,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Så herlig! Smoothie er en slager her også, og klart det blir ekstra stemning når den er stæsja opp litt :o) Lurt!

  Er det stikkelsbær, de på høyresiden?

  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 3. Jeg syns også det ser ut som stikkelsbær! Min far har en busk hjemme og lager hvert år sitt eget stikkelsbærsyltetøy :)

  SvarSlett
 4. kan se ut som både solbær og stikkelsbær - ser ikke bladene godt nok til å si det sikkert. MEN jeg ser jo at de ikke er modne enda, og da smaker de ikke noe særlig, nei
  GLeder meg til å komme hjem og finne modne bær i hagen, jeg og nå

  SvarSlett
 5. Stikkelsbær? Isåfall; NAM! :)

  SvarSlett
 6. smoothies er alltid en hit, det ligner på stikkelsbær de til høyre

  SvarSlett
 7. Trodde nesten dere var i syden, men fikk ikke helt bærbuskene til å passe inn...Vil tro de til høyre er røde stikkelsbær, som ikke er modne enda. Ut i august er de nok modne, eller med mye sol fremover så kanskje før - og da er de riktig så gode!!

  KLEM!!

  SvarSlett
 8. 100 % Stikkelsbær oppe til høyre. Har 3 busker i hagen selv. De blir fantastiske når de blir helt modne, som å spise små plommer. Det finnes flere sorter stikkelsbær, og den mest kjente er vel de grønne.
  Ellers - smoothien din så lekker ut :D
  Ha en super sommer

  SvarSlett
 9. stikkelsbær er det sikkert, ja!
  Vi har alltid hatt noen slike busker på hytta i oppveksten.
  Smoothies ser kjempegodt ut! :-)

  SvarSlett
 10. Vann i munnen av å se på disse smothisene!!

  SvarSlett
 11. Mmmmm.... ser veldig deilig og sydlandsk ut! Jepp, sikker pa at det er stikkelsbaer til hoyre! ;-)

  SvarSlett
 12. Åh så herlig de så ut. Nesten som syden ja hi hi.
  Her går jeg og venter på at buskebærene skal bli modne. Skjæra har tatt alle MOrellene, men jordbæra har nett over seg for hønene elsker nemlig jordbær også he he. Gleder meg til å lage god hjemmelaget saft.
  Kos deg med helgen
  Klemmer

  SvarSlett