lørdag 25. desember 2010

Julestrømpedagen


1. juledag er den store julestrømpedagen hos oss. Sånn har vi hatt det siden jeg var liten. 1. juledag var liksom et antiklimaks. Alle kalenderlukene var åpnet og alle julegavene var pakket opp, uten at man kunne vise de til noen, for den gang var 1. juledag den store stilledagen og.


Så tradisjonen med førstedagstrømper har blitt beholdt hos oss.


1. juledag er dessuten den store joggebuksedagen. Og den store restespisedagen. Kombinasjonen joggebukse og restespising er jo bare perfekt, spesielt siden jeg laget ekstra mye ribbe i går. Riskrem er det dessverre ikke så mye igjen av, for det var noen som forsynte seg så grådig at mor måtte hente spybøtte og skifte sengetøy i natt... Heldigvis er det liten forskjell på kålrabistappelukt og spylukt, så det lukter egentlig fremdeles jul her i huset:-)


Men tror det var lurt å fylle julestrømpene med andre ting enn snop i år...


Juleblader, klistremerkebøker, klistremerker, kortspill og noen knaskegulrøtter gjorde lykke det og. Særlig når man har en løs fortann som man gjerne vil ha ut:-)


Får vel knaske i meg noen gulrøtter jeg og. Det er jo greit å starte dagen sunt ihvertfall:-)

Ha en fortsatt fin jul:-)


7 kommentarer:

 1. Kosbukser og spising her også. Noen går visst fremdeles rund i pysjen også. 100% chill! Fortsatt god jul!

  SvarSlett
 2. Håper at alle er friske og at det var bare litt "overspising" i går...

  Vi har akkurat vært ute på en rusletur alle tre, og det var godt å få litt frisk luft og ikke minst bevege litt på seg. Ruslet faktisk forbi huset ditt også...

  Håper dere får en fin juledag, med og uten gulrøtter. Vi skal ha middagsbesøk, så her er det bare til å hive seg over støvsugeren.

  Ha en fin dag!

  klem

  SvarSlett
 3. Vi har også førstedagsstrømpe! Og Strømpenissen (Santa Claus) gjør jo ikke forskjell på store og små, så alle som er sammen, får strømpegaver. :D
  De blir fylt på magisk vis i løpet av natten, og inneholder alt fra sjokolade og annet knask til viskelær og nøkkelringlommelykter og annet dilldall :-D

  Men av alle oss nå, så er det faktisk bare Maiken som løper rundt i joggebukse. Eller dvs... hun fikk en meget etterlengtet og ønsket OnePiece i går, så hun hopper rundt som en annen teletubbie og føler seg fantastisk! ;)

  Ha en fortsatt fantastisk jul! Håper det bare var for mye av det gode for den lille magen i går, og at alle holder seg friske og raske (eller avslappede)!

  Stor juleklem :)

  SvarSlett
 4. Fint med julestrømpedag - du har jo så mange forskjellige :) Kos dere videre i julen. Jeg har vært på jobb i går og i dag, og nå lager mannen middag :)

  Klem

  SvarSlett
 5. Vil bare ønske deg og dine en fortsatt riktig god jul og takke for alle hilsener i året som har gått!!

  Kos dere med innholdet i strømpene!! Klem!

  SvarSlett
 6. her har det ogsa vaert restespising - godt a slippe a koke mat idag etter garsdagens storinnsats pa kjokkenet ;-)
  Koselig med strompedag! Vi har alltid strompe, men vi far den pa julaften morgen slik at barna hadde noe a gjore til kvelden kom med alle pakkene.

  ha en fortsatt fin jul!
  klem Mette

  SvarSlett
 7. Hehe, herlig! Det er trøsterikt å se at flere har det på samme måten; med joggebukse og stilledag og rester :) ei venninnne postet til og med på facebook at endelig kunne hun ta av stømpebukse og slippe ut magan ..! Er noe med det, ja :) Ikke alltid bekvemmlighet og finstas er ens. Men nå er det bare ro og samvær, alt styr er over og vi kan se mot et nytt år. Fortsatt gledelig jul! Klem :)

  SvarSlett