fredag 22. oktober 2010

Brå julestemning


Jeg ble så overmannet av julestemning etter et av tidenes tidligste snøfall i Bergen, at jeg måtte grave fram både jule CD´er og julestoffer. Med snø lavende ned utenfor vinduene, føltes det plutselig som om julen var mye nærmere enn den egentlig er. Men det kan jo være greit å få et lite puff så man kommer i gang.


Bildene i dagens innlegg er fra fjorårets juleproduksjon, for så effektiv er jeg nok ikke at jeg har hevet meg rundt og fått sydd både julestrømper, julehjerter og julekjoler. Vi er fremdeles i oktober... Men jeg har ihvertfall tenkt veldig masse på hva jeg skal lage, og planlegging er tross alt halve jobben - så sånt sett kan vi jo si at jeg er godt i gang:-)


Jeg tror jeg må ha kjøpt inn grådig mye rød ullfilt i fjor, for jeg fant fremdeles et par meter liggende i skapet. Tipper jeg hadde store ambisjoner om julekjolesying i fjor. Jeg har egentlig store ambisjoner om det meste i forbindelse med jul - hvert eneste år - og tenker bare jeg begynner tidlig nok, så skal jeg nok fikse det. Men det er liksom ikke helt sånn det funker...


Jo bedre tid jeg har, jo mindre effektivt jobber jeg. Så sånt sett så burde jeg ikke begynt før andre uken i desember...
Til tross for at jeg knipset haugevis med bilder til julekortene i går, så betyr ikke det at de kommer til å være i havn i løpet av november. Nei, det blir vel akkurat så vi får sendt de før fristen løper ut - i år igjen.


Å prøve å få alle tre ungene til å sitte pent og smile samtidig, har jeg bare gitt opp, så i år satser vi på en Picasa collage:-)


Og mens jeg da har slettet alle uheldige bilder av meg selv, som faktisk var samtlige, så er det jo alltid gøy å ta vare på de av andre...

God helg!
22 kommentarer:

 1. Nydelige ting du lagde Barbro - så jeg regner med jeg får se mye fint fra deg i år også:-D
  Syns du skal sende ut julekort med bilde av Nordlendingen jeg!;-D
  Riktig god helg vennen min,
  klem Hege.

  SvarSlett
 2. vakre ting fra i fjor, Barbro. Vi ble endelig velsigna med litt snø her også. ☺

  SvarSlett
 3. Han MÅTTE lage det innlegget den dagen jeg linket til bloggen hans...!;-D
  UÆHH!!!

  SvarSlett
 4. Jeg har ei niese på 4 og et halvt år og har veldig lyst til å prøve å sy en sånn ullfiltkjole til henne. Jeg blir så voldsomt inspirert av deg :) Og til tross for at jeg er motstander av tidlig jul, så dreier det seg egentlig bare om julemarsipan og julebrus i butikkene. På hobby-fronten går det helt greit med tidlig jul :)

  SvarSlett
 5. Takk for at du stakk innom en nykommer og la igjen et spor!

  Veldig fine bilder og veldig inspirerende juleinnlegg. Enig med deg- med engang snøren kommer så kaster julestemingen seg over det meste. Nytter ikke å se på kalenderen da ;-)

  Den røde julekjolen var fantastisk!

  SvarSlett
 6. ha ha, herlige bilder. Jeg tror ikke jeg skal prøve meg på julekort. ikke i år heller. Men jeg tror jeg skal prøve å barbrofisere hjemmet litt og prøve meg på noen hjerter. Det burde jeg vel få til.
  Og ups, der nærmer det seg tim for styrektrening i treningsrommet. Eller torturkammeret om du vil. See you! :)

  SvarSlett
 7. Du får sette i gang med blondehjerter - det vil jeg kjøpe for å henge på juletreet.
  Gleder meg til å se alt du kommer opp med nå i ukene før jul!

  SvarSlett
 8. Snedig med alle planene man legger, og år etter år tenker "neste år, da...." Har det litt sånn jeg også :-P Du kan vel bruke av fjorårets kolleksjon også. Enig med deg i at du er godt i gang når du har begynt å planlegge - vil si at det er litt mer enn halve jobben ;-)

  Ha det fint og klem fra Siv

  SvarSlett
 9. Hehe synes du burde bruke bildet av mannen som årets julekort ;) Morsomt med slike bilder...når det er av andre ;)
  Inspirerende bilder fra fjorårets produksjon, jeg må nok begynne å planlegge litt selv.


  En god helg ønskes deg!
  Klem T

  SvarSlett
 10. Nydelig kjole!!...en slik kunne jeg tenkt meg selv;)
  Herlig bilde av nordlendingen, så jeg tenker det blir en flott kollasj;)
  Kos deg i kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 11. wow.. for en nydelig kjole!! så søte detaljer, er skikkelig misunnelig på hvor flink du er!! (har antakeligvis sagt det før :o) )

  ble noen julekort bilder her og i går da det snødde som værst...

  ha en fin fredags kveld.... og kos deg med litt fredagskos :o)

  klem fra Mia

  SvarSlett
 12. Ha ha ha som jeg skulle gjort det sjøl.. nesten alle bildene av meg blir sletta mens de rare bildene av resten av gjengen blir ledd av og vist frem til alle som ønsker å se,- for de bidene her jo bare festlige eller hur?.. ha ha ha..

  Ha en strålende helg ,....og planlegging er halve jobben som du sier så lykke til med juleforberedelser i hodet:)

  SvarSlett
 13. Så mye fint til jul! :O)
  (nederste bilde vil gjøre seg til julekort..*ler*..)
  Ha en riktig god helg,
  klem :O)

  SvarSlett
 14. Jeg vil også gjerne kjøpe hjerter til å henge på juletreet mitt Barbro *ser søtt på*

  Det siste bildet ditt er virkelig julekortmateriale foresten:)

  SvarSlett
 15. Hm, Picasa-collage, det var skikkelig lurt! Da kan hunden også få være med kanskje, og ikke bare som halen på vei ut av bildet. Helt siden jeg fikk barn for 9 år siden, har jeg hatt ambisjoner om å lage fotofamiliejulekort. Er ennå ikke i mål, for noen hånd- og fotmalende mennesker driver og sender meg ganske fine kort, så jeg ender ofte opp med dem. Men nå har jeg tross alt blitt kjent med Picasa, så kanskje?

  Snø gir julestemining, og jeg tok meg i å synge white chrismas i bilen i går. Hm!

  SvarSlett
 16. Det var litt sånn her i dag også... ;) Så mye fin julepynt du har laget!

  Ha en fin helg! Klem fra Sylke

  SvarSlett
 17. Godt noen kan se det positive og kose seg over snøen som kom så AAAAAAAAAAAAAAALT for tidlig.....;) jeg synes slett ikke noe om det der jeg satt på jobb og skulle kjøre hjem på sommerdekk..... Snøen kankomme i desember, og da skal jeg lage julekort og alt det andre som jeg egentlig planlegger å gjøre i god tid men som jeg ikke kommer igang med hi hi Men i morgen skal jeg iallefall kjøpe en jule presang, og så skal jeg på stoff og stil:) Blir jo så inspirert av alt det flotte du lager, så kanskje blir det noe ekstra i posen til litt julepynt;)

  SvarSlett
 18. Her kom det tre fjoner med snø rett før lyset gikk og det holder ikke!
  Synes dere egentlig er heldig som kan kose dere med litt lyst og "rent" landskap, men er samtidig litt glad for at jeg slipper å måke snø enda da ;-D Vakre bilder av fjordårets julepynt som jeg synes er utrolig delikate!

  Ha en fortsatt fin kveld!

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 19. Snille Barbro! Slettet alle...
  Og så du som er så pen! Jeg smiler alltid til bildet av deg i profilen din, det er som du sier et blidt hei!
  Det sier jeg som ikke engang er moren din. Mødre bruker å mene slike ting...
  Klem!

  SvarSlett
 20. Er det ikke koslig å tenke på jul?, gleder meg til alle juleforberedelsene her inne i blogglandia. Håper bare ikke vi dreper selve julen.
  Nydelige ting du lager,,,,,

  SvarSlett
 21. Jada, det ble julestemning i byen. Flaut å si, men vi spilte også noe julete; Jul i Svingen.-I oktober!

  Mye fint du lagde, gleder meg til å se hva årets jule-Barbro finner på!

  SvarSlett