mandag 26. september 2011

Rosettrikset

Veslesnuppa har en kjole som hun har hatt en evighet, som tydeligvis aldri blir for liten, og som hun elsker over alt på jord. Kjolen bærer imidlertid litt preg av at den er godt brukt, iallefall enkelt steder. Beltet i livet hadde begynt å gå i oppløsning, og hang bare og slang på kjolen. Likevel måtte veslesnuppa ha på seg nettopp denne i gårsdagens bursdagbesøk. Og mens lille snuppemor vasket håret før hun skulle i besøk, tok mor fram saksen og fikset litt. Klipp, klipp, så var beltet av. Dessverre skjulte beltet en stygg flekk, som plutselig ble veldig synlig. 

Da tok mor rosettrikset, som så mange ganger før. Restene av beltet ble snurpet sammen til en rosett, som ble sydd over den skjemmende flekken. Med noen perler i midten av rosetten, så kjolen straks litt freshere ut i en fei. Rosettrikset funker supert til både små og store jenter som enten trenger å friske opp og fornye et plagg, eller bare trenger det som flekkeskjuler ( det siste er veldig aktuelt her i huset...). Skal man være ekstra stilig og vil ha matchende tilbehør, så kan man snurpe sammen en liten rosett og feste den til en klemme eller hårbøyle. 
Ja, for vi liker jo at det matcher. Eller det vil si, det er mor som liker det. Går man i bursdagbesøk i lilla kjole, har man naturligvis med seg lilla gave...

Ha en fin dag!

12 kommentarer:

 1. Tenker kjolen ble som "ny" den :) Herlig hjerte og pynt på gaven. Det er det "lille ekstra" som skal til for å gjøre det litt mere spennende og personlig. Du er utrolig kreativ :) Koselig blogg !!
  Klem Heidi

  SvarSlett
 2. Ingen sak nar man har en mor som kan slikt! ;-)

  SvarSlett
 3. Skjønn kjole og veldig god idè!
  Fin dag til deg!
  Klem Tove

  SvarSlett
 4. Det var lurt! :O)

  Fint hjerte du har laget,
  ha en fin høstdag,
  klem Fredrikke :O)

  SvarSlett
 5. Det er godt gaven matcher kjolen!! Hihi...! Du er nå fin, altså!!
  Klipp, klipp, snurp, snurp og vips, vips!! Du får det til å høre så enkelt ut!!
  Så ser jo jeg for meg da, evt. ketchupflekker og sauseflekker både hos mann og barn, og mor, bli tryllet vekk med rosetter laget av belter og slips som festes her og der. Dine innlegg og min fantasi = en god latter og en god start på dagen!!
  Neste gang jeg er vestover og har litt tid så skal vi definitift få til et treff!!
  KLEM!

  SvarSlett
 6. Klart det må mathe :-D Slett ikke så dumt tips det der :-))

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 7. Så nydelig rose! Jeg har fulgt bloggen din en stund, og endelig har jeg våget å lage min egen.

  SvarSlett
 8. Så smart! Du er veldig kreativ Barbro :)

  SvarSlett
 9. Hei på du!

  Var koselig å treffa deg på lørdag, og eit treff til må me snart få til :)

  So flink og kreativ du er! Klippe litt, og vips så har du ein rosett..

  Ha ein finfin kveld!

  Klem frå Christine

  SvarSlett
 10. Smart med rosett. Det er noe med favoritt klær, man kan ikke slippe dem helt og da er det godt at man kan pynte opp litt på skavankene. Flott rosett. Flott med matchende farge på klær og pakke, vet ikke om jeg er god nok til å få det til hver gang.Ha en flott kveld

  SvarSlett
 11. Rosetrikset - det skal jeg huske! Og det var jo supersnartenkt av mor da, som var litt for rask med saksen, kanskje?! Men det høres jo ut som om du hadde løsningen da, og at snuppa fikk en "ny" kjole med enkle midler!

  Ha en fin dag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 12. Lurt tips :) Søt kjole,forstår godt at hun er glad i den.

  SvarSlett