torsdag 1. september 2011

I overflod


Tradisjonen tro samler vi alle god krefter når plommeinnhøstingssesongen er i gang. Uansett hvor hardt vi prøver, så er det hundrevis av plommer igjen på treet (særlig i toppen av treet...), og på slutten av sesongen er plommene som henger igjen så gjæret, at man nesten får promille bare av å passere plommetreet:-)


I dag har en gruppe fra barnehagen vært på plommesanking, og som seg hør og bør måtte de små plommeplukkerne få seg litt mat og drikke før de satt i gang. Uten mat og drikke duger helten som kjent ikke... Hjemmelaget blomkålsuppe og tomatsuppe a la Toro med hjemmebakte rundstykker til sto på plommeplukkermenyen. Konklusjonen er, etter restene å dømme, at Toromat er bedre enn hjemmelaget...


De søte, små plommeplukkerne plukket ivrig, men tross innsatsen er det umulig å se at noen i det hele tatt har vært og forsynt seg fra treet, så vi har vært nødt til å innkalle ytterligere forsterkninger fra Sfo og andre avdelinger i barnehagen de nærmeste dagene.

Og jada, jada, vi har prøvd plommechutney, plommesyltetøy, plommesaft, plommekompott, plommepai, plommekake... Men plommer smaker nå altså best naturell. Dessuten er plommene så små at steinen utgjør halve plommen, så å klare å renske nok plommer til en pai er liksom en halv dags jobb. 


Så da blir det heller snickerskake til dessert etter grillfesten i morgen:-)


10 kommentarer:

 1. Synes det er flott av deg å ivitere barnehage og skole til innhøsting av frukt. Skulle ønske flere var som deg.

  SvarSlett
 2. Gleder meg til naboens plommetre når de samme dimensjoner. Jeg vil også ha plommer!

  SvarSlett
 3. Åh, sånne små plommer er fantastisk gode. Som store druer med stor stein. Ett jafs - og de er spist opp. Heldige du som har sånne!

  SvarSlett
 4. åh! husker at du hadde plommeproblem i fjor og! De ser jo så gode ut! :) Heldige barnehage- og sfo-unger iallefall:)

  Fin kveld til deg! klemmer

  SvarSlett
 5. Jeg får meg ofte en god latter når jeg leser dine herlige innlegg her på bloggen din :-) Du er fantastisk god til å skrive.
  Vet du at det finnes et redskap for å renske plommene? Du bare legger den oppi og klemmer så kommer steinen ut. Kjøpte en slik på Jernia. Da går det litt fortere.
  Skulle gjerne hatt et plommetre men jeg tviler på at det vi trives her nord.
  mvh Grethe

  SvarSlett
 6. Hæ, fins det Grethe?? Må visst ile ned til Jernia i morgen og undersøke saken. Takk for tipset!

  SvarSlett
 7. Tenk å kunne plukke sine egne plommer!!! Jeg bor nok for langt nord, hadde et plommetre, men det ble oppspist av mus før det bar frukter.
  Ha ei flott helg! : )

  SvarSlett
 8. Minner fra barndommens plommetrehage kom susende idet jeg leste! Det er ekstra godt med frukt og bær som er dyrket og plukket i egen hage. Og selv om det sikkert er en helsikes jobb med plommepai så hørtes det så fabelaktig godt ut at jeg kunne tenke meg å ta på meg jobben!

  Og man skal ikke kimse av Toro - jeg lagde tomatsuppe selv i dag, og det kan være helt ypperlig i blant. En venn i nøden om du vil :)

  SvarSlett
 9. Jeg er dødsmisunnelig på plommetreet ditt! Norske plommer er det beste som finnes. Vi har blitt holdt med plommer fra min fars plommetre i alle år, men i vinter tok kuldegradene knekken på det. Det døde!!....

  Kos dere med plommer og andre godsaker, god helg!

  SvarSlett