mandag 7. februar 2011

Nye fliser på gang


Flisene på kjøkkenet vårt var opprinnelig brunlige med blomsterdekor. Da vi flyttet inn orket vi ikke å styre med å skifte de, ettersom vi hadde nok av andre prosjekter å ta fatt på. Flisene ble derfor bare malt, noe som egentlig har fungert greit fram til nå. Malingen har hengt godt og flisene har vært lette å gjøre reine. Men det er jo ikke til å stikke under en stol at malte fliser ofte blir en nest - best - løsning, så da et par av flisene fikk seg en sprekk nå nylig, mente nordlendingen at det var på tide med nye fliser. Og mor sjøl kunne ikke vært mer enig:-)

Jeg trodde at det å fjerne fliser skulle bli en veldig omfattende jobb, men det gikk overraskende greit, og i løpet av halvannen time var alle flisene nede.


Akkurat nå har vi Zalogrønne vegger. Veslesnuppa syntes det er en alldeles nydelig farge:-)


Den danner ihvertfall en tydelig kontrast til alt det hvite, uten at jeg får så lyst på fargerike fliser av den grunn. Det grønne er forresten en membran hvis noen lurte på det. Nordlendingen liker å ta høyde for det meste, i tilfelle mor skulle gå berserk med vann på kjøkkenet:-)


Her er flisene. Hvite, halvblanke og litt mindre enn de vi hadde - og ikke minst klassiske og tidløse. Regner med det blir en stund til nordlendingen får lyst til å knuse fliser igjen, så vi må ha noe vi kan leve med lenge. Det blir dermed ikke noe tetrisfliser a la Tid for hjem hos oss:-)


11 kommentarer:

 1. Jeg hadde forventa at du skulle dekorere flisene, jeg da;)

  SvarSlett
 2. Litt av en jobb det der ja ...verste er vel å få de ned.Her er det fridag og det males grønt
  Ha en fin dag min venn
  Klem

  SvarSlett
 3. Det er greit å gå etter det nøytrale og tidlause. Då har ein så mange moglegheter med dekoreringa seinare :o)

  SvarSlett
 4. det enkle og tidløse er ofte det beste, Barbro:) Disse er fine da:) Deilig med noe nytt på kjøkkenet:)
  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 5. Vi endte opp med hvite fliser også, men våre er litt mindre (5 cm x 5 cm).
  Mannen i huset hadde feilberegnet litt, så vi manglet et par fliser. Så da må vi gå til innkjøp av en hel kvadrat til. Men de flisene vi hadde, har nå kommet opp på veggen. Så nå er det bare til å fuge og vaske, så er kjøkkenet som nytt! Gleder meg, da vi har bodd der nå i 8 år uten fliser. Skal bli godt å slippe og se på fettet over komfyren...

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 6. Male over fliser har jeg også gjort en gang. Gikk helt greit. Men det er vel en slik mellomløsning for en stund. Fint med tidløse fliser synes jeg.
  Her sys det stofflapper på teppet så jeg ser rosestoffer når jeg sover. :) Men artig er det.
  Ha en fin dag.
  Klem Merethe

  SvarSlett
 7. Det enkle er ofte det fineste - så fint det blir!
  - om du ikke skulle slå deg løs med porselensmaling som meg ?*FNIS*
  Ha en kos kveld,
  klem Hege.

  SvarSlett
 8. Det blir så fint atte:))
  Takk for en koselig formiddag...gleder med til vi skal på bybane-tur;)

  Tror du at eierene av kjøkkenet med tetris-flisene egentlig ble fornøyde???
  Det tror jeg ikke jeg hadde blitt...

  Klem!

  SvarSlett
 9. Hei Barbro..
  Så gøy med litt kjøkken nytt, gjør seg nok fint med hvite fliser. Håper du blir fornøyd, gleder meg til å se resultatet.
  Ha en fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 10. Nye elementer på kjøkkenet er alltid velkommen. Hvite fliser er jo veldig greit, selv om jeg er enig med frøkna; grønnfargen var jo litt kul..

  SvarSlett
 11. Nei de Tetrisene kan de få ha for meg. Hadde blitt skuffet om jeg fikk se de. Liker best det enkle og rene. Lekre fliser og helt okei Nordlending som tar grep helt av seg selv. Han må du ta vare på.
  Klems

  SvarSlett