tirsdag 22. februar 2011


Under opprydding på loftet fant jeg igjen bildet av en knallblå dåpslue jeg heklet til en venninne for en god stund siden. Ganske utradisjonell, men utrolig kul spør du meg - hvertfall på andre sine dåpsbarn.


Selv er jeg jo litt mer kjedelig og konservativ, så varianten over er nok mer min stil. Luen over er heklet i flortynt garn, og er et heller dyrt kjøp fra Blondehuset på Bryggen. På toppen av det hele er den kjøpt etter at minstemann ble døpt...og det kommer absolutt ikke flere dåpsbarn fra denne kanten. Et kjøp som er  en smulig vanskelig å forsvare overfor nordlendingen.


Men jeg synes rett og slett luen passet så fint til den hjemmesydde dåpskjolen, og tenkte at den blir et fint, lite arvestykke. Kjekt å ha:-)


Dåpskjolen er sydd i hvitt bomullstoff, og trukket med en blondeduk fra Kid.


Framme på bærestykket er det satt inn en del fra en gammel hekleduk, og blomsterpynten stammer også fra en gammel heklebrikke. Blonden rundt halsen, og de lange blondebåndene på kjole har jeg planer om at skal skiftes ut med ekte heimelaga, men regner jo med at det ikke akkurat er noe som haster:-)

Ha en fin dag!

18 kommentarer:

 1. Flott dåpskjole :-)
  Og jeg synes arvestykke , er en god begrunnelse for å kjøpe dåpslue :-)
  Hihi :-)

  SvarSlett
 2. Herlig blå lue..
  Og dåpskjlen og den hvite luen er nydelig. Ikke alt menn trenger å skjønne ;)

  Jeg sydde også dåpskjole - av en japansk silkeduk min pappa kjøpte i Japan i 1972. Kos..

  Ha en skjønn dag!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 3. hei.
  så vakker en dåpskjole.
  ønsker deg en nydelig dag.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. hvem vet kanskje det blir barnebarn som en dag bruker luen:)fin var den uansett! og kjempe flott dåpskjole!!må si det var en sprek blå lue:) men veldig fin mønster på den da!

  SvarSlett
 5. Fin lue både den blå og hvite. Bra noen "tør" å være litt utradsjonelle, blir fargerikt av slikt ;))
  Fint arvestykke . Jeg strikket selv dåpskjolen til våre barn - håper noen ønsker å bruke den etterhvert og :)

  SvarSlett
 6. Jeg gjentar bare meg selv og sier at du er flink!

  SvarSlett
 7. Nydelig dåpskjole. Men jeg synes den passer veldig godt den luen du har fra før. Virkelig fin kjole.
  Og puten under her var nydelig akkurat som den er. Et funn.
  Ellen :)

  SvarSlett
 8. Nydelig dåpskjole - og det aller beste: Det er ingen som har maken:-D
  Luen..?
  - vel den kan jo gjemmes til fremtidige barnebarn..?
  Ha en fin, fin dag Barbro!
  Klem, Hege.

  SvarSlett
 9. Kjempesøt kjole og luer! Er så gøy å ha noe ingen andre har maken til. Jentene mine er døpt i en kjole min mor har sydd, av samme stoffer som hun sydde brudekjolen min. Over kjolen hadde de en lang dåpskåpe i gammelrosa brokade, og lue i samme stoff. Helt nydelig! Og ingen har lik :o)

  SvarSlett
 10. Kjempesøt dåpskjole, det er jo så artig å ha en kjole som går i arv. I min familie har vi en som mamma sydde til broren min for snart 50 år sida, en veldig enkelt en i rett modell. Både jeg og søskenbarna og flere av søskenbarna mine sine barn og nevøen min er døpt i den samme kjolen og alles navn er brodert inn. Veldig koselig.

  SvarSlett
 11. Den blå lua er jo bare helt nydelig og så morro med noe utradisjonelt!
  Og dåpskjolen, den hadde ikke jeg hatt noe i mot å arve vakker som den er og det er jo greit med alternativer når det gjelder luer for smaken er jo delt.Å bruke arvestykke som alibi var genialt;-D

  Ha en fin dag!

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 12. Skjønner godt at akkurat det kjøpet var vanskelig å forsvare ovenfor nordlendingen :-D Nydelig dåpskjole! Min tante sydde en for mange år siden, og de aller fleste av søskenbarna på pappa sin side er døpt i den (23stk). Både jeg selv og begge tøttene mine har brukt den. Jeg har en plan om å sy dåpskjole av brudekjolen min når barnebarna begynner å komme - jeg skal jo ikke bruke kjolen flere ganger, og det er nydelig stoff i den :-)

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 13. Vil si meg enig at jeg nok også hadde valgt den tradisjonelle hvite luen,men den blå var jo og søt da:)Hihi,kan tenke nordlendingen lurer på kjøpet ditt;) For en nydelig dåpskjole!!! Klem Caroline

  SvarSlett
 14. Nydelig dåpskjole, og som du sier, lua hører med!
  Synes den blå var lekker også, jeg;)
  ha en toppers dag, klem fra meg;)

  SvarSlett
 15. Ja, du er da i allefall fore var... Det er vel kanskje en 20 ar til du trenger den og barnebarna kommer, men man vet aldri... Dessuten er den jo helt 'vintage' da! ;-)

  SvarSlett
 16. Akk så nydelig! Skulle ønske vi kunne døpe ungene flere ganger;)) Synes den blå var kul! Men vet ikke om jeg hadde turt å blande en så knall-stilig lue inn med tradisjonskjolen i familien;)) HA en nydelig uke, klem:)

  SvarSlett