torsdag 25. mars 2010

Hyttepåske likevel...Jeg hadde knapt fått trukket et lettelsen sukk over at vi ikke vant i årets firmahyttelotteri, før det tikket inn mail om at hytten likevel var ledig deler av påsken. Heldigvis ble denne mailen oppdaget seint på kvelden, slik at sannsynligheten for at noen andre alt hadde fått den var stor. Derfor følte jeg meg rimelig sikker på å få slippe mer snø da nordlendingen ringte for å sjekke dagen etter. Så jeg trodde det nesten ikke da nordlendingen jublende kunne fortelle at hytten var vår. Jeg smilte så bredt jeg kunne, og hev meg med i seiersdansen med nordlendingen, og passet på å tråkke ham litt på tærne i svingomen.

Etter å ha fordøyet det hele, og fått med gode venner på turen så jeg langt lysere på det hele. Det er bare litt mye som må fikses og ordnes før vi kan sette kursen avgårde mot fjellet. Og det er vel her man kan fastslå at kvinner er fra Venus og menn er fra Mars. For nordlendingen fatter ikke hva som er så stress med pakkingen. Ikke veldig overraskende med tanke på at vi her snakker om en mann som kun skal pakke en liten sekk med et par truser, sokker, stilongs, bukse og genser - og finne fram ski og akebrett. Mor derimot skal pakke for de to minste og seg selv, noe som krever LITT mer innsats både på vaskefronten og pakkefronten.Mor skal dessuten sørge for at det er mat til samtlige måltider som skal fortæres av 9 personer, og har allerede vært to runder på butikken for å handle inn. Det er også mor som skal finne ut hva som skal spises, og sørge for alt påskesnopet. I tillegg til å bake litt kaker og sånt som kan være greit å ha med seg. Mor tenker også på at det kan smake godt med nystekte vafler etter en dag i bakken, og har derfor funnet fram vaffeljern som skal være med på turen.Det er ikke akkurat meldt strålende vær de førstkommende dagene, derfor har mor gått til innkjøp av spill og tegnesaker som ungene kan fordrive tiden med hvis det skulle bli dårlig med uteaktiviteter. Mor har i tillegg handlet inn diverse blader og tatt med bøker til de voksne og. Stearinlys, telys, servietter, plastkopper, skåler, sitteunderlag og sånt har nok heller ikke streifet nordlendingen som noe som kan være greit å ha med. Derimot har han tenkt på å ta med dekoderen til Riks-TV. Og den tror jeg faktisk han har tenkt så hardt på at det ikke har vært plass til så mye annet.

Så, du lille marsboeren min; når du synes jeg virrer rundt og stresser for mye, så er det faktisk med god grunn. Det hadde ikke vært noe stas med høytider om man ikke gjorde litt ekstra ut av de.

Men en ting skal du ha, kjære; du er fantastisk til å pakke alle pakkenellikene i bilen, og kunne når som helst fått deg jobb som sjefsstuer i SAS:-)

21 kommentarer:

 1. Hehe!
  Det er vel slik mange ganger!
  Jeg ønsker deg ei god påske, faktisk med avslappende stunder! Klem!

  SvarSlett
 2. Akkurat sånn arbeidsfordeling er det her også! Mannen sørger for å få med seg iPoden og utstyr, det er liksom det viktigste. Ekstra mye som skal med når det er leiehytte da og man ikke vet om det er kaffefilter, kluter, oppvaskbørste, zalo etc. etc. der. God tur!

  SvarSlett
 3. Et herlig innlegg.
  Ser deg i ånden full av begeistring for tildeling av hytten og din ekstatiske gledesdans !!
  Håper snøen ikke er så rotten at det er lett å komme frem til hytten og at du ikke siger ned til knærne for hvert skritt, da er det slitsomt.
  Lykke til!

  SvarSlett
 4. Hehe, slik er det her i heimen òg! Sjølv om det er mykje stress so er det no koseleg å kome fram og få puste litt anna luft:)

  Flira litt av innlegget under her òg, litt brydd kjende eg meg igjen. Men eg har tatt fatt i meg sjølv og nekta meg å kjøpe meir stæsj til heimen på ei stund. Vi har nok. Då får eg berre sitje her utan perleblomar og kvite hyller...
  Hm.. kanskje det er det som gjer at eg ikkje har so lyst å blogge for tida??

  God tur til påskefjellet og kos deg med familie og vener!

  SvarSlett
 5. Ha-ha. Jeg bruker og si at jeg står for planleggingen og pakkingen, så får gubben ta resten!!!! Og vi skal bare 15 km ned veien her, til campingvogna vår. gubben pakker med seg to underbukser og en t-skjorte, og så er han klar!!! Jeg må tenke klær, mat ,drikke, snop, VIN!!!, KRIM!!! SYMASKIN!!!! STRIKKEGARN & PINNER!!!!! VOVVER!!! VOVVE-MAT!!!!Men vi slipper og måke oss frem til hytta og utedo!!!!! Jepp, vi gjør det vi er best til!!!! Jeg må forresten kjøpe rosa ullgarn, så jeg får strikket et vognteppe og aplikere det FANTASTISK NYYYYDELIGE bildet fra deg på!!!! Klemz

  SvarSlett
 6. Denne "visa" er det nok mange damer som kjenner ja, meg selv inkludert. Ønsker deg likevel god tur, stressingen til tross.

  SvarSlett
 7. Hehe, høres rimelig kjent ut;) Her håpet vi også på en liten hyttetur i påsken, men la desverre ikke inn vinnerloddet denne gangen, så her blir det hjemmepåske. Kos dere på hyttetur!

  SvarSlett
 8. Neimen så bra da! Ønsker dere en flott påske...stor klem fra meg

  SvarSlett
 9. Ønsker dere en riktig fin påske!
  Klem T

  SvarSlett
 10. He he, høres kjent ut! Du får ikke stresse livet av deg, nå da!
  Jeg har fått pakka ut etter Bergensturen - rart det der, uansett om du er borte ei helg eller to uker, så er det et enormt lass som er med.
  Jeg ser at Øystein har skrevet et blogginnlegg om besøket...

  SvarSlett
 11. Ha ha, godt skrevet og jammen kjenner jeg meg igjen her også. Slik er det for oss også når vi pakker vogna for å dra på påsketur. Ønsker dere en fantastisk tur på fjellet. Stor klem :)

  SvarSlett
 12. hehe, kjenner meg godt igjen der ja. Vi vurderer en tur til Bergen nå i påsken, dumt dere ikke er hjemme. Kos dere kjempemasse på hytta, det blir garantert kjempekos.

  SvarSlett
 13. Ja det er utrolig mye å tenke på.Jeg er også i farta med pakking osv.
  Ønsker deg god tur

  SvarSlett
 14. Måtte bare le når jeg leste innlegget ditt, du skriver bare så herlig. Det er så jeg kan se situasjonene så levende for meg..

  Håper at dere får en fin påske på hytten, blir sikkert koselig siden mor har pakket med seg så mye gøye ting!

  Stor klem

  SvarSlett
 15. Hi hi - ingenting er som påsketur, ja vi vil på påsketur.... morsom lesning - og akk så sant så sant...!
  Ønsker deg en flott påske!
  Påskeklem

  SvarSlett
 16. Ja, du Barbro!
  Her var det gammelt nytt - bare med den forskjell at du beskriver det på en alldeles utmerket og morsom måte!
  Og nå ønskes du og nordlendingen god tur med unger og pikkpakk.
  Fra en nordlending...

  SvarSlett
 17. Wao...Du er flink!!! Her er det sviger mor som ordner alt...og koser seg med det i Påsken.... Men blir det regn...reiser vi heim att!!!!

  tusen takk for søt kommentar....de eggkyllingerne har kjempe personlighet!!!

  Ha en deillig PÅSKE!!! Kos deg og husk å senke skuldrene....

  Klemz

  SvarSlett
 18. Det var jammen flaks: ) Sy hyggelig for dere. Ha en god og velfortjent påskeferie

  Hilsen Gitte

  SvarSlett
 19. Ha ha. Herlig å høre. Fantastisk med alt som skal pakkes og som ikke tenkes på av noen andre enn oss damer...
  Håper dere får en fantastisk påske! Nyt ferien.
  Klem

  SvarSlett
 20. Kjenner meg helt igjen her ja hi hi. Håper du får slappe av på hytteferie da;)

  SvarSlett