tirsdag 2. mars 2010

Bord, dekk deg!


Det er alltid koselig å dekke et fint bord. Og det er ihvertfall veldig kjekt å komme til en flott bordoppdekking. Nå må jeg innrømme at det er slettes ikke alltid jeg har hverken tid eller overskudd til slikt, men innimellom så glimter man jo til. Jeg har ihvertfall funnet ut at det lureste er å dekke bordet dagen i forveien. Å dekke bord samtidig som man skal styre med matlaging og rydding er sjelden en suksess.



Jeg liker å bruke det jeg har tilgjengelig når jeg skal dekke bord. Som regel er servietter og kanskje noen lys det eneste jeg går til innkjøp av. Skal jeg ha litt blomster pleier jeg å ta litt av det jeg har stående, for eksempel sneie litt av Hortensiaen eller klippe av en orkide. Eller rett og slett bruke litt av det som vokser rett utenfor stuedøren. Nyperoser er fantastisk dekorative (når det er sesong for det) når de ligger i en skål med vann.



Sammen med noen flytelys og en liten glorete fugl fra prinsessens rom blir det en fin og enkel dekorasjon. Flytelys kan jo være utrolig dekorative i seg selv og.



Den prikkete rosa duken er en voksduk, noe som er supert i selskap der det er masse barn. Og med litt sommerfugler strødd utover bordet, så blir det en koselig ramme rundt en festlig anledning. Hvilket minner meg på at neste festlige anledning bare er litt over en uke unna, og da skal jeg for en gang skyld være i forkant med både kakebaking, rydding og pynting...


19 kommentarer:

  1. SÅ nydelig - elsker de farvene jeg :-)
    Ha en fin dag Barbro, klem Hege.

    SvarSlett
  2. Så flott bord du har dekket! Nyperoser er virkelig fint!

    Ønsker deg en fin dag!
    Klem

    SvarSlett
  3. Så koselig bord du har dekket. Det er fint å kunne gjøre litt stas på hverdagene også.

    Ønsker deg en fin dag videre :)
    Klem T

    SvarSlett
  4. Du viser fram nydelig bordpynt!
    Det er praktisk å dekke på og pynte dagen før, BORTSETT fra når man har to katter... Våre skal undersøke alt, gjerne rive ned. Så dessverre - her må det pyntes litt i siste liten. Og attpåtil må vi vokte det litt. S
    Skulle gjerne hatt dør inn til stua, men her regjerer nok kattene over hele huset, minus kjøkkenet.

    SvarSlett
  5. å så fint bord du har dekket.
    Jeg syntes også det er kjekt,det er ikke alltid det skal så mye til.
    Ha en fin tirsdag

    klem

    SvarSlett
  6. Prikkete duker er bare mega søtt og koslelig!

    Et herlig og friskt bord du har dekket:)

    Klem fra meg

    SvarSlett
  7. Nydelig bord, men det er det jo alltid hos deg.

    Det er deilig å se skarpe farger som en kontrast til snøen som laver ned.

    Klem

    SvarSlett
  8. Nydelig, inspirerende. Jeg også liker å pynte med roser fra hagen, Er så heldig å ha både nyperoser og en hagerose som blomstrer rikelig og lenge. Men dekke bordet dagen i forveien, er det mulig med en frampå guttunge på snart 2??? Synes det er en utfordring å dekke bordet fem min før. For straks er lillegutt der og skal hjelpe til. Og han setter ikke fatene på bordet. Han KASTER de oppå bordet. Like spennende hver gang!!! :)

    SvarSlett
  9. Så søtt bord du har dekket!
    Koselig å pynte litt.
    Ha det så fint!
    Klem : )

    SvarSlett
  10. Så fargerikt og herlig dekket bord!!!

    Bon apetitt;)

    Klem fra Anett:)

    SvarSlett
  11. Knallfint og sprekt bord du har dekka.

    SvarSlett
  12. Hei Barbro. Takk for fine bilder! Spørsmål til deg. som ikke har med bord-dekking å gjøre. Jeg ser du bruker endel små stoffbiter i bildene dine. Jeg har stadig avskjær, alt som er mindre enn 6 x 6 cm går i bøtta hos meg. Så jeg lurer på om du vil ha??? Småbiter altså? Holder på med teppe i akva og indigo nå, for eksempel, et trettitalls deilige stoffer i akva: Sateng, silke, brokade, alt mulig. Kan du bruke sånne småbiter, så samler jeg gjerne og sender til deg.

    SvarSlett
  13. Så fint du har pyntet. Det blir desverre altfor sjelden jeg gjør det. Tror nok jeg må bli flinkere der :)

    SvarSlett
  14. kjempekoselig bord. Men ikke start på neste borddekking allerede. Da kan det hende du må tørke støv av det når dagen kommer:-)

    SvarSlett
  15. det var et ordentlig gladbord. Virkelig lekkert. enig med at det er lurt å ta borddekkingen dagen før.

    SvarSlett
  16. Nydelig bord! Ja det er göy og dekke bord og göre det fint, jeg syntes det er super koselig og komme til noen som man ser har tengt til og lagt litt tid på bordsdekkingen.
    har värt litt lag i dag og bare blogget runt, ska jobbe i eftermiddag og ser veldig fram til det. Önsker deg en super fin dag vennen!Klem

    SvarSlett
  17. Er så enig i at det er så mye kjekkare med pent pynta bord. Me gjør det alt for skjelden her i huset, blir liksom kun te fest. Men koffer ikkje gjøra det te hverdags og? Fiskepinner får jo en ny dimensjon med pent pynta bord, med blomster og lys...... Må prøve å bli flinkere te sånnt....
    Ha en fortsatt fin dag hilsen Bente

    SvarSlett