onsdag 17. mars 2010

FotokursI dag skal jeg på fotokurs med en venninne. Et sånt "bli-kjent-med-kamera"-kurs, for oss som omtrent bare vet hvor på/av-knappen er, og som tror blender er noe man bruker til å lage smoothie med.Det verste av alt er at jeg faktisk har hatt kameraet mitt lenge, uten å sette meg inn i det. Jeg har skjønt at man helst ikke skal bruke autoknappen når man tar bilder, så jeg har drevet og stilt på alle de andre knappene når jeg tar bilder, med vekslende hell. Dessuten så har jeg tenkt som så at hvis man tar 100 bilder av samme motiv, så MÅ et par av dem bli bra. Litt fotoredigering i tilegg, så pleier resultatet å bli helt greit, men det er jo kjekt å lære seg hvordan man skal ta gode bilder, og ikke bare la det gå på lykke og fromme hele tiden.

Jeg tror ikke jeg er dummere enn gjennomsnittet når det gjelder tekniske saker. Det er bare det at jeg synes det er så forferdelig kjedelig å sette seg inn i det. Jeg har liksom en mental sperre når det gjelder sånt. Nordlendingen drar stadig vekk i hus nye tekniske duppedingser som jeg må oppdatere meg på, og jeg hater det. Derfor går det årevis mellom hver gang jeg bytter mobiltelefon. Enda nordlendingen stadig vekk prøver å prakke på meg oppdaterte modeller og Iphone.Regner med jeg kommer til å være i godt selskap i kveld med andre som er litt på samme nivå. Ingen menn går på denne type kurs. Menn finner ut av slikt selv og liker ikke å bli belært. Så egentlig ser jeg for meg en gjeng med godt voksne damer som er på kurs for dummies. Akkurat når det gjelder kamera og sånt, så er jeg egentlig ikke så redd for å spørre dumt heller. Selv om jeg tror akkurat det med blender og smoothie skal forbigås i stillhet... Problemet er vel heller at jeg er så dum at jeg ikke vet hva jeg skal spørre om.Uansett så regner jeg med at i morgen på denne tiden her har jeg blitt litt mer opplyst, og endel kroner fattigere. Ser for meg at dette blir litt som å gå på Tupperwareparty, og høre partydamen legge ut om beholdere og bakeunderlag på en måte som du ikke fatter hvordan du har klart deg uten slikt til til nå. Får nok lyst på litt av hvert av ekstra kamerautstyr etter kveldens økt tenker jeg:-)Så da er det bare å vente på at det hagler inn med flotte bilder her på bloggen...

PS! Det var IKKE Pepsi Max oppi den boksen som Sara holder...

32 kommentarer:

 1. Så heldig du er som skal på fotokurs!!! Minn meg på at det må jeg ønske meg til jul..

  Gleder meg til å høre om hvordan det har gått og til å se alle de fine bildene som vil dukke opp på bloggen din. (Synes nå egentlig at bildene dine allerede er fin jeg, men jeg vet hva du mener...)

  Kos deg masse!

  Klem

  SvarSlett
 2. Så spennende! jeg er som deg, skrur og skrur, men ender ofte tilbake på "auto". Den bruksanvisningen er jo ikke spennende.. men jeg har prøvd meg fram og funnet noen nye hendige innstiller..(og jeg la ikke merke til den brusboksen en gang jeg..) Kos deg på kurs, skulle gjerne vært med. ☺

  SvarSlett
 3. Dersom det er du som har tatt de bildene ovenfor, så trenger du neppe noen kurs:DDDD Men jeg har selv meldt meg på fotokurs på Raulandsakademiet i slutten av juni. Håper og lære alt det jeg kunne da jeg var 20 år!!!! I og med at alt er blitt automatisert, så har alle kunnskaper gått i makuleringsmaskinen. Neste år skal jeg ta kurs i redigering, men programmet er så innmari dyrt, at jeg må ta en ting om gangen. Jeg har en Mac-maskin, og det er dårlig med gratis nedlastningsprogram til den. Så jeg må nøye meg med det programmet som er i maskinen. Så i år blir det oppfrisking av lukkere og blednere og alt det der. koz deg, det er morro og lære nye ting!!!!

  SvarSlett
 4. Så gøy!! Gleder meg til å se bilder :)

  SvarSlett
 5. Å, det må bli moro å gå på kurs! Jeg kjøpte meg nettopp mitt første speilreflekskamera, og strever med å lære meg det. Nå er jeg ikke akkurat redd for bruksanvisninger, jeg kan faktisk kose meg med dem, men det skjer altfor ofte at jeg ikke skjønner hva det snakkes om i bruksanvisningen. Jeg aner fremdeles ikke hva ISO er, enda jeg har spurt dem som har greie på det, men har fått med meg såpass at det er superviktig å ha kontroll på. Joda.
  Bildene i innlegget ditt er nydelige, er det du som har tatt dem?

  SvarSlett
 6. Skjønne bilder! Og så GØY! Hvor skal du på kurs da? Det fikser du helt fint, det er ikke så vanskelig når du først øver litt og ser resultatene. Lykke til!:) Klem Heidi

  SvarSlett
 7. Herlege bilete av ei lita skjønn frøken.
  Ser nå ut som du klarer deg fint uten fotokurs også Barbro:)))
  Eg har nett kjøpt meg speilrefleks og strevar med alle innstillingane sjølv, så eg må nok hive meg på eit kurs om ikkje så lenge.
  Eg har fått litt innføring hjå kjæresten til eldste dotter mi, men eg må ha tid til å øve også.
  Lukke til på kurset.
  Smil H

  SvarSlett
 8. Så gøy at du skal på fotokurs, lykke til. Jeg var selv på et fotokurs for leeeeeenge siden, og det var før det digitale kamera var allemannseie. Så det ble liksom ikke så mye prøving og praktisering av det jeg lærte, for da var det jo ikke bare å ta 100vis av bilder for å teste(hadde blitt dyrt det...). Kjøpte meg nytt Nikon i januar, men har enda ikke fått satt meg inn det:(

  SvarSlett
 9. Høres både spennende,gøy og nyttig ut!! KOs deg:-)
  klem

  SvarSlett
 10. Jeg kunne også tenke meg et fotokurs. Nydelig kjole og engel under her.
  Nå har jeg endelig fått kjøpt ramme til bildene jeg fikk av deg. Må bare ommøblere litt før jeg får hengt de opp. De er så nydelige og passer så utrolig godt inn her hos oss. Jeg fikk meg ikke til å ha det lille bildet på en kjolen. Jeg vil rett og slett ikke "slite det bort". Gleder meg til å blogge disse bildene. Klem :)

  SvarSlett
 11. Som jeg skulle beskrevet meg selv og fotokunnskapene mine. Trenger nok også et kurs. Håper du vil dele litt tips på bloggen ;)
  Klem T

  SvarSlett
 12. Nydelige bilder! Så gøy med kurs - er det mange kvelder? Kjent kursholder?
  Ønsker deg lykke til med kurset!

  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 13. Hater å lese manualer selv, trykker og leter og satser på at jeg finner ut av det, men vet at når jeg får nytt kamera, så mååå jeg bare;)
  Nydelige bilder du viser her, så du har nå teket på det;)
  Kos deg;) Klem fra meg;)

  SvarSlett
 14. Det blir sikkert kjempegøy med kurs. Det er jo flott å kunne benytte finessene på et så flott kamera.

  Venter i spenning på nye, flotte bilder.

  Klem

  SvarSlett
 15. Der skulle jeg også vært,jeg trenger å lære litt ja.
  Kos deg

  Klem

  SvarSlett
 16. så gøy med fotokurs..synes nå disse bildene du viser oss her er fantastisk fine jeg da:)

  SvarSlett
 17. Lykke til på fotokurs! Skulle ønske det var meg, kjekt å bli godt venner med apparatet:)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 18. Så flink du er da.Fotokurs må være kjekt.Jeg skriver om deg på bloggen min i dag.Må bare unnskylde bildet jeg tok av bildet ditt.Dårlig lys i dag vet du.
  Klem

  SvarSlett
 19. Må bare si at hvis du har tatt bildene ovenfor uten kurs, så er jo utgangspunktet ditt mer enn lovende. Så fine! Og så fin jente du har!!! Oppe på arbeidsrommet mitt henger nå en stor boblekonvolutt som sakte fylles med biter til deg. I dag ble det litt lyseblå blonde;)

  SvarSlett
 20. Jeg har også faktisk gått på fotokurs en kveld, men jeg følte det litt som deg - "hva i all verden skal jeg spørre om?" For det er ikke så lett å spørre om blenderåpning og sånn når du ikke helt fatter hva blender er.
  Så jeg tyr mest til den grønne knasten. Auto.
  Flotte bilder av dattera di!

  SvarSlett
 21. heldig du er som skal på fotokurs, det burde absolutt jeg også meldt meg på

  SvarSlett
 22. Alltid greit å lære litt mer! Regner med at du koser deg på kurset :)

  Klem

  SvarSlett
 23. Så flotte bilder!!
  Moro med kurs - gled deg! Jeg digger de fire timene hver tirsdagskveld som er bare mine - på kurs!! Ferdig med 12 timer - 28 timer igjen!! Joho!!

  Klem!!

  SvarSlett
 24. Når jeg ser bildene du har tatt uten kurs, lurer jeg på hvordan det skal bli når du er ferdigkurset :) Lykke til og kos deg :))

  SvarSlett
 25. Heisann Barbro!
  Åh så mange fine innlegg du har hatt de siste dagene - jeg får ikke blogget så mye for tiden - tiden strekker rett og slett ikke til - men kommer sterkere tilbake!
  Et fotokurs kunne jeg også virkelig trenge! Det er så mange nyyyydelige bilder i bloggeland - mine blir mindre og mindre - og det re jo litt viktig med disse bildene da... sukk :)
  Så inne hos Hespe at du har dataprobl. Har du funnet ut av det? Jeg tror jeg slet med det samme som deg - det kom kun koder - men jeg har råd om du fortsatt har problemet.
  Ok - håper alt er bra!
  Stor klem :)

  SvarSlett
 26. Detta låter jo veldig spennende. Ser fram i mot fine bilder og kanske ett og annet tips. Önsker deg en super fin dag vennen!

  SvarSlett
 27. Sa fin blogg du har! Gleder meg til a folge den.

  Skjonner godt frustrasjonen med alt det nye tekniske... har en tenaringssonn og en mann. Det sier sitt. De er gadget-freaks begge to. Det er utrolig hvor mange av disse duppedingsene vi "trenger".. Lurer pa hvordan vi har klart oss for, jeg! Ikke for det - jeg har en klar svakhet for duppedinger pa kjokkenet (det er jeg som lager mesteparten av maten hos oss...). Mannen min forsoker a kreve at dersom en ny kjokken ting kommer inn sa ma en gammel ting ut. Hmmm. Ser ikke ut til at det gjelder for hans og tenaringens duppedingser! ;-)

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 28. Så gøy da. Skulle gjerne vært på det kurset. Jge kjøpte meg nytt kamera i høst og har enda ikke lest manualen. En vakker dag tenker jeg ;)
  Lykke til på kurs og kos deg.
  Trude :)

  SvarSlett
 29. Så skjønn lita frøken. Har lenge tenkt å gå på fotokurs jeg òg, men det blir liksom nedprioritert. Håper du lærte masse nyttig.

  Ønsker deg en flott torsdag, klem.

  SvarSlett
 30. Hei Barbro

  Nå har jeg kost meg med å lese alle de fine innleggene du har lagt ut i det siste:)
  Har hatt lite tid til blogging den siste tiden, men titter innom i ny og ne:)

  Hvordan var det på fotokurset??
  Det kunne jeg også tenkt meg.. Har speilrefleks kamera, men bruker kun auto knappen. Så burde absolutt vært på ett slikt kurs !

  Ha en fin kveld videre:)
  Klem

  SvarSlett
 31. Så gøy med fotokurs!
  Blir sikkert makaløst koselig, sikkert som du sier en gjeng med damer som fniser og ler, og knipser iveg, men flinke blir de!
  Lykke til og ha det kost!
  Ønsker deg en nydelig kveld ❥❥❥
  Klem Lokki

  SvarSlett
 32. Kor gøy med fotokurs. Jeg meldte meg på et fotokus for digitalt speilrefleks en gang, men det kom ikke i gang. Kos deg på kurset.

  SvarSlett