tirsdag 23. mars 2010

PåskeforberedelserNordlendingen jobber i et relativt stort firma som har EN hytte på Kvamskogen som det knives om hver påske. Vi hev oss med i kampen i år og, men heller ikke denne påsken var det vår tur til å vinne i hyttelotteriet. Hvilket selvfølgelig var en skikkelig nedtur ettersom de rekordstore snømengdene som har lagt rekordlenge i byen, omsider nesten er forsvunnet, og da er det jo klart at det første man tenker på er å hive seg avgårde på fjellet for å hige etter mere snø. Ja, ja, det får bli bypåske på oss i år igjen.

For å døyve den verste skuffelsen, gikk jeg til innkjøp av påskesnop til å fylle i påskeeggene - og litt ekstra til å fylle i mor og. Vanligvis er det veldig godt med alt som er gjort, men akkurat når det gjelder ferdigfylte påskeegg halvannen uke før påskeaften, så har det faktisk motsatt effekt. På nesten umerkelig vis tømmes påskeeggene sakte, men sikkert, og må fylles på nytt igjen.

Ettersom jeg har lite lyst til å se ut som et egg selv etter at påsken er over, har jeg i år satt inn drastiske tiltak, og forseglet påskeeggene med cellofan. Så heretter blir det knaskegulrøtter fram til påskeaften.På selveste påskeaften skal jeg imidlertid bevilge meg et gedigent påskeegg fullstappet med mine favoritter. MYE større enn det som er på bildet. Det er nemlig et par ting man aldri blir for gammel til, nemlig julekalender og påskeegg.

Som fornuftig og oppegående mor så prøver jeg helst å unngå å proppe de søte små med for mange sukkerbomber, så de får i tillegg litt ting og tang i påskeeggene. Som disse kjempesøte bittesmå påskekrusene fra Løiten lys.Avslutningsvis måtte jeg jo bare ha med disse benløse påskekyllingene som Sara har hatt storproduksjon av. Vi har nå en ganske anseelig flokk av frittgående, benløse fugler spredt omkring som saboterer for mors pastellpåskeplaner...Jeg har jo lenge ønsket meg et sånt innendørs pyntefuglehus. Kanskje jeg skule investere i et nå, så kunne kyllingene flyttet inn der. Ungene hadde sikkert syntes det var kjempekjekt - for ikke å snakke om mor:-)

20 kommentarer:

 1. kjempesøte påskekyllinger Sara har laget, tror kanskje jeg må få guttene til å lage noen sånne.

  SvarSlett
 2. Å så fargerike og fine egg...og søte kyllinger!

  Ettersom det er meg som er påskeharen i vår familie, har det ikke pleid å vanke mye snop på meg...

  Tror jeg skal gjøre et unntak i år, og innvilge meg et stoooort et jeg også:)

  Den søte muggen er kjøpt hos Kremmerhuset på bystasjonen. Stor klem

  SvarSlett
 3. Hi, hi, kjenner til det der med snopet som sakte, men sikekrt forsvinner på mystisk vis....Jeg må også stå for påskeegget selv, er bare seksåringen som får egg nå, sukk. Tror forresten ikke cellofan er inbruddssikkert..

  SvarSlett
 4. Kjenner meg igjen her ja;) Viktig å unne seg påskeegg! Jeg skal lage 8 påskeegg i år. Lagde til påskebingo på hytten i fjor, til stor begeistring for tantebarna. Så det vil de ha i år også! Da er det bare for snille tante å lage påskeegg som premier og arrangere årets påskebingo ;) Ha en fin kveld videre! Klem

  SvarSlett
 5. Koselig påskeforbredelser hos deg.
  Lurt det med cellofanen....
  Ønsker meg et stort påske egg også.

  Ha en fin kveld

  klem

  SvarSlett
 6. Jeg prøver å si til meg selv at godteri er fysj, fysj! Men jeg tror det ikke, enda det kommer fra meg!
  Nå, ja, etter over 60 år må jeg da kjenne meg selv...
  Ha det godt(eri)!

  SvarSlett
 7. Å forsegle noe med cellofan funker ikke. Vi har en lekker godtekurv stående med all slags påskesnop (og noen servietter fra Green Gate), og den skal vi liksom spare til påske. Men jeg har klart å lirke ut både et marsipanegg og en kaninsjokolade.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. De var jo kjempesøte; men sikkert søte i bur også:O)
  Det med cellofan var smart, her har vi kjøpt inn til påske,men det holder aldri;)

  Uansett, kos deg masse, du kan jo kjøpe mer cellofan også;) klemmings;)

  SvarSlett
 9. Fine kyllinger Sara har laget , fint navn forresten ;))) Har er jente (8) med samme navn ;)). Synd med hyttelotteri men kos dere med maaasse sno i byen !! Det blir bra det og ;)

  SvarSlett
 10. Så fine og innholdsrike påskeegg du har! Det var nok lurt å sikre dem med plast ;)

  Ha en god midt-uke, også uten snø :)

  Klem

  SvarSlett
 11. Jeg tenker å drøye lengst mulig med innkjøp av påskegodt;) erfaring sier meg at det kan være veeldig lurt;))

  Smart å ha cellofan rundt, det blir jo veldig dekortivt også!:)

  SvarSlett
 12. Lekkre påske egg du har gjort vennen! Og gjett om jeg fikk lyst på Norsk melkesjokolade når jeg så det. Det finns ingen sjokolade som er så god som den.Når vi ennå prater om det så har det seneste tiden blitt litt gott på meg,det går ikke så bra med vikt nedgangen akkuratt nå,men jeg har i allefall ikke gått opp.Ska snart avgårde og jobbe, önsker deg en fin dag! Klem

  SvarSlett
 13. Heisann Barbro :)
  Så godt skrevet om snopet som sakte forsvinner.... og veldig lurt med cellofan! Herlige farger på bildene i dette innlegget. Jeg har mye å gjøre til fredag men da braker det løs med eggmaling og pynting av heimen.
  Åhh gleder meg SÅ til fridager.
  Ha en strålende dag!
  Klem Solveig

  SvarSlett
 14. Hi hi. Du skriver utrolig bra. Og så oppfinnsomt å pakke påskeegga godt inn. Det skal jeg også gjøre. Bra tips. Men jeg lurer på om jeg ikke skal åpne de opp igjen:-) Burde hvertfall ikke gjøre det. Liker kjempegodt de benløse kyllingene. De var superskjønne, selv om de dog ikke var pastellfargede. Men slapp av. Tenk når du er 50 år og ingen av barna liker å lage slike skjønne små påskepynterier. Da kan du kanskje få pynte med pastell?
  Ha en fargerik uke:-)

  SvarSlett
 15. Enig med deg. Påskeegg og julekalender blir man ikke for gammel til. Jeg holder også på å lage noen påskeegg. Håper bare jeg får tid til å gjøre de ferdig.
  :) Susanne

  SvarSlett
 16. Å, så bra å være i god rute med påskepynt og påskegodteri! Jeg har ikke begynt enda, men skjønner at jeg bør ha det klart til barna slutter på skolen på fredag. Skikkelig god ide at også mor ( og kankje til og med far) har sitt eget påskeegg. Det har jeg ikke hatt på maaaange år, men i år tror jeg jammen jeg må forandre på det.

  SvarSlett
 17. Så fargerike og fine påskeegg! De ble så fine med cellofan rundt også.

  Tøffe benløse fugler også ;)

  Klem

  SvarSlett
 18. Synd at dere ikkje vant hyttelotteriet!
  Flotte bilder av fine påskeegg.

  Me pleier i grunnen aldri å reise bort i påsken, det er jo nå alt starter på ein gård.

  Miraklem.

  SvarSlett
 19. Skulle tru me var i slekt når det gjaldt hyttetrekning, me er lika uheldige kvar gong.
  Men i år gler eg meg til å vere heime og nyte påsken med vår i lufta og kanskje kunne få gjort noko i hagen.
  Påskeegg ja, det må me ha, både små , litt større og ivertfall store,hehe.
  Søte påskekyllingar som har flytta inn hos deg.
  Det høyrer med:)
  Ha ein fin dag min venn.
  Smil H

  SvarSlett
 20. Hmmm, påskeegg til meg selv, ja. Det må jeg selvfølgelig ha! :)
  Jeg kjøper vanligvis ikke så mye påskepynt, eller lager for den del. Men i dag kjøpte jeg to skåler til påskegodt. Og så klarte jeg å miste posen i gulvet så begge knuste. Men jeg gir meg ikke. I morra skal jeg kjøpe to nye. De var heldigvis ikke dyre. For jeg VIL ha de skålene. :)Påskekyllingene gjør seg helt sikker i bur :)

  SvarSlett