torsdag 12. juli 2012

På autopilot


Når det er sommer er det alltid kjekt å ha noe enkelt håndarbeid å raske med seg ut på terrassen eller å ha med seg på ferie. Det bør være så enkelt at pinnene går på autopilot, og du kan prate mannskit med ho svigermor i nord eller kaste deg ut i de mange mer eller mindre fruktbare diskusjonene i familien Hansen, uten at du trenger å ofre så mye som et blikk på hekle- eller strikkeprosjektet. Intrikate flettemønster og strikkeprosjekter med mer enn en farge er dermed utelukket.

Eksempel på hekleprosjekt som ikke egner seg for late sommerdager...
Jeg fant en kjempefin oppskrift på en stjernegenser til minstemann i et strikkehefte fra Gjestal som passet supert som sommerprosjekt.Akkurat når man strikker stjernen bør man vel kanskje ha litt fokus på strikketøyet, men bortsett fra det er dette en superlett oppskrift og det perfekte feriestrikketøy. Og blir genseren like fin som den ser ut på bildet, så er det ikke umulig at det blir en vintervariant i ull også.


Heklekroken har også vært framme i sommer, og av noen bunter restegarn har jeg heklet denne luen her.
Nesten identisk lue fra et par somre siden
Disse stripete hekleluene har jeg laget mange av tidligere, og de er raske og morsomme å hekle.


Luen er heklet med stavmasker, og jeg kaller den bare for gryteklutlue, fordi jeg hekler den på samme måten som jeg hekler grytekluter, bare at jeg etter noen runder slutter å øke, slik at jeg etterhvert får en lueform. Luene sitter godt på, samtidig som de er såpass elastiske at de passer like godt til lillebror som til storesøster.
                          Da er det bare å la pinnene fortsette å klirre i midnattsolen:-)

                                   Ha en fortsatt fin sommer!

10 kommentarer:

 1. Så mye fint du har heklet. Og genseren ser super ut.
  Kos deg i midnattsola. Her har vi ikke sol på dagtid en gang ;)
  Tine

  SvarSlett
 2. Flott genser og fine luer og kluter. Jeg er nettopp ferdig med en strikkegenser, men har fått så vondt i nakken av det, så jeg må ta det med ro for ikke å ødelegge ferien. Broderer litt og håper det ikke er like skadelig og lurer på om hekling også hadde vært et alternativ. Har sett en fin oppskrift på en heklegenser...

  SvarSlett
 3. Hei :)
  Jeg bare Elsket de fargene på bestemorrutene nederst her. Kan jeg spørre hvilket garn du har brukt? (Har lagt inn samme spørsmålet under det opprinnelige innlegget også) hehe :)

  Ha en flott fredag
  Janne Merethe

  SvarSlett
 4. Så utrolig mye fint du har laget!;)
  Jeg elsker håndarbeide, men er vel mere på strikking:)
  Ønsker deg en herlig fredagskveld!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 5. Den genseren blir nok helt super :)
  Flotte luer og kluter, må nok strikke meg noen slike kluter, de er så gode å bruke :)
  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 6. Hei Barbro!
  Ja, enkelte strikke/hekletøy er mer egnet til "slarvestunder" enn andre! Jeg holder på med Marius genser nr. 1, og det var veldig kjekt med det ensfargete stykket i starten! Men nå er jeg kommet til mønsteret, og da gjelder det å "lukke munnen litt", som bygårdsmannen var så vennlig å tipse meg om! - Sikkert veldig lurt!

  Men luene dine var kjempesøte, og det spørs om det ikke blir noen sånnen innimellom Mariusen, så det går an å strikke og snakke samtidig! Da blir sikkert Bygårdsmannen glad! He, he!

  Fin søndag til dere!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 7. Så fine ting! enig må ha noe raskt og enkelt i sommers tiden. Har et tips til deg. denne FB siden =) https://www.facebook.com/pages/DIY/319571608137380
  Ta en titt=)

  SvarSlett
 8. Kjempefine fargar og heklasaker! Skulle ønska eg kunne hekla :-) Fin sommar te deg! (Bli gjerna me på lotteri hos meg!)

  SvarSlett
 9. Så mye fint du lager. Nydelige farger på de lappene du har hekla. :)

  SvarSlett
 10. Du er rååå! Skulle ønske jeg kunne snakke mannskitt og strikke sånne fantastiske gensre samtidig,men det kan jeg bare glemme! God sommer!:-) Klem

  SvarSlett