fredag 23. juli 2010

1001 - 1002...


Ok, kanskje ikke riktig så mange, men haugen med strikkekluter vokser jevnt og trutt mens det pissregner som om vi fremdeles skulle vært hjemme i Bergen. Blir ikke været bedre snart, så er det fare for at det kommer til å ligge hjemmestrikkete kluter under mange juletrær i år (sammen med matchende Jordan oppvaskbørster...). Det er jo litt begrenset hvor mange kluter jeg trenger å fylle kjøkkenskuffen med - er tross alt ikke så glad i å vaske... Men klutstrikking er en passe "hjernedød" og deilig avslappende ferieaktivitet, så det blir nok enda noen til.


Innimellom klutstrikkingen har jeg også heklet oldemorsruter. Har ingen planer om å lage et teppe, å neida, jeg kjenner mine begrensninger....


Men en liten sofapute skal det nok bli, og det er ikke verst bare det. Jeg har til og med heklet lappene sammen. Som dere skjønner så har det vært innmari dårlig vær de siste fem dagene,


for jeg har rukket å hekle grytelapper og. Er klar over at det bare er bilde av den ene grytelappen, men jeg hadde en liten hjelper som hjalp mamma med å "feste" trådene - det vil si klippet trådene sånn at grytelappen raknet. Men jeg er ganske god på sånn etthåndsgrep når jeg lager mat, så det skal gå fint. Dessuten så kommer den nok helt sikkert mest til å bli brukt som pyntelapp siden den passer så fint til kjøkkenboksene mine:-)

Nå tenkte jeg at neste hekleprosjekt skulle være bikini, sånn i tilfelle solen skulle titte fram. Min kjære svigerinne holder på hekle seg en, og jeg ble en smule inspirert. Regner med at overdelen er gjort i en fei, trenger ikke rare trekantene for å dekke til frontpartiet mitt. Og skulle vi enda ikke være lei, så er det jo bare til å hive seg rundt å hekle seg en Mira Craigkjole og:-)

20 kommentarer:

 1. Ser ut som en giveaway kan komme i august...
  Og lykke til med Mira-kjole - du kan jo ta opp kampen med Ellen. Spørs om du klarer å slå henne på kjolefronten, men verdt et forsøk...;)

  SvarSlett
 2. He he, husker jeg skulle strikke meg en bikini en gang i min pure ungsom. Tror den endte opp som ett skjørt til barbidukka.

  Flotte kjøkkenkluter i fine farger.
  Ang været, så tror jeg det er meldt bedre til helga.

  Klæm Susanne

  SvarSlett
 3. GIVEAWAY! Første som slo meg, ser andre mener det samme. Altså flertall for den ideen. ☺ Heklebikin? O la la....gleder meg til å se.

  SvarSlett
 4. Så fine lapper du hekler, koselige farger!

  Ellers ville jeg si at jeg nå har oppdatert med en liten utregning i hekletipset mitt som du kommenterte. Du kan jo sjekke det om du vil :)

  Ha en fin helg! Klem

  SvarSlett
 5. REGNER med du ikke er så langt unna mine trakter nå, og her har vi selvsagt samme værtype...
  Skikkelig handarbeidsvær, med andre ord.
  Ha en fortsatt fin ferie - sommer`n kommer (kanskje) i august :)

  SvarSlett
 6. Du skal nå bare begynne å hekle på bikinien, for nå er det meldt fint vær nordpå, i helga og utover i neste uke.
  Fortsatt fin ferie til deg!
  Sommerklem : )

  SvarSlett
 7. Kjempefine håndarbeider du har laget,så flink du eeer,nydelige fargevalg og. God helg til deg. :))Klem.

  SvarSlett
 8. Skal si du har produsert :-) Kjekt med en gryteklut som rett og slett bare sklir rett inn i kjøkkenet :-D Hadde jeg hakla meg bikini, tror jeg kanskje det hadde slått barnas sommerminne om meg i badedrakt som viste seg å være gjennomsiktig....he he....blir spennende å se din da :-)

  Ha det fortsatt fint der nord og klem fra Siv

  SvarSlett
 9. Det blir fine julegaver da :O)
  Får håpe at solen snart kommer din vei!
  God helg,
  klem :O)

  SvarSlett
 10. De klutene var herlige!!! Heldig de som får disse som julegaver. Skulle gjerne stått lengre fremme i køen da håndarbeidsgenene ble delt ut...

  I dag kom godværet!! jeg er rett innom og kjøler meg ned litt - så er det ut på solsengen igjen.
  Ha en fin dag! Klem J.

  SvarSlett
 11. Hei Barbro!

  Sikkert ingen som blir lei seg om de får heklede kluter til jul, alltid vellykket med det som noen har laget, og disse var jo kjempefine.
  Jeg syr kjoler, men etter div. nattevakter begynner det å gå litt treigt.

  Håper du får bedre vær og kan ta med strikketøyet ut.

  Klem fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 12. Mye herlige heklerier!!! bikini, ja, hmmmf, det skal i hvert fall ikke jeg hekle meg,- det måtte ha blitt som å hekle 10 liters bøtter, he-he, men jeg prøvde på det i min vakre ungdom. Men ble aldri ferdig, og dersom jeg ikke husker helt feil,- så regnet det og lynet og tordnet veldig mye den sommeren jeg var 19...... klemz Grethe

  SvarSlett
 13. Jeg stemmer for en giveaway!! Det er alltid spennende :)

  SvarSlett
 14. Skal si du har vært produktiv. Jeg holder på med kluter selv, men jeg hekler. Og innimellom blir det bestemorruter til pleddet mitt. For jeg har ambisjon om pledd :)
  Hekling er så greit når man sitter der og passer på ungene som flyr høyt og lavt :)

  SvarSlett
 15. Så herlige farger du bruker. Ingenting slår de hjemmelagde kjøkkenklutene, alltid myke og gode å vaske med, og så er de jo bare så enkle å strikke!

  SvarSlett
 16. Søte og herlige farger!! Ga sånne kluter til "alle" i fjor jul, sammen med treoppvaskkost og greengate oppvaskmiddel. HVa skal jeg finne på i år tro...??
  Håper dere har sol ellers får du kose deg med håndarbeidet!!
  klem♥

  SvarSlett
 17. Godt å se du får brukt regnværsdagene til litt kreative sysler:) Kjøkkenklutene man strikker er jo mye bedre enn dem man får kjøpt! Herlige sommerfarger! Håper du får brukt den nye bikinien du hekler snart;) Fortsatt god sommer! Klem

  SvarSlett
 18. Nydelige farger, de må da friske opp i en regngrå tilværelse vel????
  Jeg har brukt regnværsdagene til å sy sammen oldemor-rute-teppet mitt....
  Hadde jeg ant hvor mye jobb det var å feste trådene og sy det sammen så hadde jeg nok ikke begynt på det i det hele tatt....
  84 lapper, 12 løse tråder ihver lapp + den tåden jeg syr det sammen med....
  Nå skal jeg begynne å hekle kant rundt det hele og jeg er .....lei!
  Håper solen skinner på deg nå :-)

  SvarSlett
 19. Ville ikke blitt lei meg om det hadde lagt en sånn kjøkkenklut under juletreet til meg da. Nydelige farger.

  Ønsker deg en flott uke, og fortsatt fin ferie. Klem

  SvarSlett
 20. Hei:-) kjempefine kluter og NYDELIGE farger. Kan jeg spørre hvilket garn du har brukt?

  Janne Merethe

  SvarSlett