mandag 6. februar 2017

BarnebursdagSom mor til tre barn, har jeg etter hvert opparbeidet meg en viss erfaring når det gjelder barnebursdager. Med ett lite unntak, har alle bursdagene vært feiret hjemme.


Vi har feiret med sjørøverbursdag, karneval, utebursdag, hagefest...


Vi har servert kaker, muffins, boller, fruktspyd, pølser, pizza, hamburgere, gele i alle varianter, og hatt isbuffet. Isbuffet er forresten grådig kjekt. Kan anbefales!


Vi har vært gjennom det meste av leker. Vi har hatt kaste på bokser, skyte på blink, pilkast på ballonger, vannstafett, klesstafett, rebusløp, halen på grisen, vannpingpong, butikklek, kafe, tampen brenner, stollelk, pakkelek, quiz, kanonball...


Opp gjennom årene har det vært lagt ned mye (og sikkert helt unødvendig) arbeid i å lage bursdagsinvitasjoner, godteposer og pynting. Over her er bilde av invitasjoner og godteposer laget i forbindelse med fjorårets feiring av minstemanns åtteårsdag, som forøvrig ble feiret sammen med en klassekamerat.


Denne gangen prøvde vi noe vi faktisk ikke har prøvd før; frokostbursdag. Og hvilket konsept! For å si det som den andre moren sa: Jeg har funnet min greie når det gjelder bursdagsfeiring!! En roligere og hyggeligere bursdagsfeiring skal man lete lenge etter. Et godt tips her er å invitere gjestene så tidlig som mulig. Helst før de har fått gnidd søvnen ut av øynene og våknet ordentlig... Vi startet en lørdag morgen kl 09.00! Alle gjestene stilte i pysj, og med kosedyret sitt. Ekstra gøy var det at en av foreldrene også kom slentrende i pysj og slåbrok. Han fikk selvfølgelig være med på festen:-)


Det ble servert ordentlig frokost, med varme rundstykker, hjemmebakte, fylte horn, friske bær med vaniljeyoughurt, masse godt pålegg, og diverse juice. Etter frokosten vanket det litt muffins og brownie og. Det var jo tross alt bursdag. Under frokosten hadde vi bordleker som quiz og en enklere variant av "Kortskalle". Det var utrolig kjekt, og vi hadde tidenes lengste bordsetting. 14 gutter satt rundt bordet i 1 time og 20 minutter uten å kjede seg.


Etter frokost må man jo selvsagt pusse tenner, og det var duket for tannpusskonkurranse. Jeg hadde kjøpt inn billige tannkoster på Biltema til alle gjestene, som det var så stas at de fikk med seg hjem etterpå. De pusset i tre minutter, og fikk så utdelt en fargetablett (som man får kjøpt på apoteket) for å sjekke hvor godt de hadde pusset. Tannpusspolitiet hadde en forholdsvis enkel oppgave med å kåre en vinner. Fargetabletter er ganske avslørende for tannpussen!

Bursdagen ble avsluttet med en liten fotballkamp, og både voksne og barn var enige om at frokostbursdag var kjekt:-) Og det beste for oss voksne var at lørdagen såvidt var begynt, men feiringen var allerede over. Snakk om å få mye ut av dagen!

6 kommentarer: