mandag 21. mai 2012Plutselig ble det sol og sommervarme. Og med den kommer maset om is.
Kan ikkje vi få is, mamma? Pleeease??? Det er jo sommer! (Sommerbegrepet er et meeeget vidt begrep blant husets to yngste.)


Nå er det meldt sol og varme så langt langtidsvarselet rekker, og dermed blir det et kontinuerlig isgnål. Og siden mor tviholder på at godteri og sånt spiser vi bare til fest, og en gang i uka er best, så blir det hjemmelaget is av juice eller smoothie. Sunt og godt. Favoritten er eplejuiceis og blåbærjuiceis.


Sånne islagedingser har forbedret seg i årenes løp, og isholdere som settes fast oppå er litt mer praktisk enn isholdere som bare stikkes nedi uten noe form for feste. Bare husk på å samle inn isholderne så snart isen er fortært, ellers er du fort i manko.


Ja, da er frysen full av juice- og smoothieis, og så får vi satse på at langtidsvarselet slår til. Selv om jeg tror at husets håpefulle nok klarer å få i seg en is om det skulle striregne.


5 kommentarer:

 1. Kjempelurt!
  Og hvem har bestemt at det ikke kan være godt selv om det er sunt?:)Kos dere i godværet.
  Klem Beate

  SvarSlett
 2. Dette var fristende :) Og ikke minst lurt! Det blir visst nok søtt, så å lage sunn is må jo være midt i blinken :)
  Takk for tips :)

  Klem

  SvarSlett
 3. Kjempesmart,blir jo både usunt og dyrt i lengden med is som er kjøpt:)
  Herlig vær:)
  Fin tirsdag til deg:)

  SvarSlett
 4. Smart tips!
  La oss håpe yr held lovnadene sine. Det ser lovande ut for dagen i dag iallefall

  SvarSlett
 5. Det er sol her ogsa idag... :-)
  Jeg kjopte en iskremmaskin ifjor og har ogsa kjopt inn flote som star og venter pa a bli brukt i kjoleskapet... Veldig farlig! Det eneste formidlende er at det ikke blir sa store posjoner laget av gangen...! Men jeg ma se om jeg ikke skal bli litt flinkere til a lage is uten flote og andre 'farligheter'!

  SvarSlett