tirsdag 23. august 2011

Akkurat passe

Jeg har lenge lurt på hvor jeg skulle gjøre av familiens stadig voksende skosamling. Yttergangen vår er liksom ikke så stor. Fra før av har vi klart å få plass til garderobeskap fra Ikea - med speildører - for å skape en illusjon om at vi har en riktig stor og luftig gang... Jeg kan love den illusjonen slår sprekker når alle fem skal ut døren om morgenen...

Garderobeskapene svelgte en gang unna en haug med sko, men nå er det smekkfullt, og ikke plass til så mye som et par flipp - flopper en gang. Og resten av skoene har ligget hulter til bulter som snublefeller oppå gulvflisene.


Mor drømte om et skoskap til alle disse skapløse skoene, men den eneste lille plassen vi hadde tilgjengelig var en bitteliten vegg i gangen, ikke mer enn 51 cm bred og 20 cm dyp. Troen på å finne et passende skoskap var minimal, men mor sjekket for sikkerhets skyld Ikea sine sider. Og tro det eller ei - der åpenbarte det seg et snerten lite skoskap som var 49 cm bredt og 19 cm dypt. Mer perfekt får man det ikke.

Og til og med nordlendingen syntes skapet var en god ide, og til og med nordlendingen liker å gå på Ikea. Så lenge han kan tutle litt og kjøpe seg noen batterier og lyspærer - og skoskjeer, og får seg en softis etterpå, så holder han ut lenge han:-)

Dermed ble det Ikeatur i formiddag, og snertent lite skoskap har kommet på plass i yttergangen, og alle de hjemløse skoene har kommet på plass, og gangen ser for øyeblikket helt blåst ut. Et veldig sjeldent øyeblikk, og absolutt verdt å ta bilde av. Det spørs hvor lenge skoene står sirlig på rekke og rad, før de ligger slengt rundt igjen, for av en eller annen grunn så er det ingen her i huset som finner igjen tingene sine med en gang de kommer bak en skapdør...


10 kommentarer:

 1. Det skoskapet var jo riktig så fint! Slike øyeblikk er det viktig å forevige og huske når kaoset igjen råder ;)

  Vi har ikke store gangen selv, men nå er jo vi bare to personer i hus. I og med at gangen er helt strippet for alt på grunn av oppussing har jeg også en gylden mulighet til å starte på scratch med innredningen. Det er jo moro!

  SvarSlett
 2. hei,
  men det kunne jo ikke ha passet bedre, så fint dette ble, deilig å ha orden,vi har å en mini mini gang, hadde nok ikke hatt plass til dette skapet engang, men pytt pytt, de står på rekke å rad litt lenger inn,
  ønsker deg en nydelig nattesøvn,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Velkjent problem. Jeg har også titta på skoskap, men ikke funnet det perfekte. Ble snasent hos dere, fint å ha minnebilder.

  SvarSlett
 4. Ryddig og flott :) Kunne trengt noen selv...

  SvarSlett
 5. Artig og finne slike herligheter som løser verdensproblemene våre, hihi;))
  Her er det en BITTELITEN gang, sikkert MYE mindre enn deres og jeg holder på og bli gæær'n!!

  Vi har også slike speildører med rot bak, hihi, men speilet her er sotet!! Erre mulig, det er sååå stygt;( Og gangen blir ikke akkurat større av det heller!

  Det værste av alt!
  Har ikke en vegg som er 49 cm til rådighet engang... sukk...

  Øsnker meg stoooort hus til jul;)

  Klem Line

  SvarSlett
 6. Ja, alle sliter vel med dette problemet. Kanskje vi rett og slett har for mange sko? Jeg skulle gjerne hatt et skoskap også, men slik som gangen min er pr i dag, så er det dessverre ikke plass til det. Kanskje når vi blir kvitt den store fryseboksen på vaskerommet, noe som vi har snakket om i noen år nå.. Det går ikke like fort her borte hos oss som det gjør hos dere..

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. heisann! ja det er ikke lett med alle de skoene! og i tillegg ha det ryddig hehe:)

  SvarSlett
 8. Ser jo kjempe fint ut. Gått å høre att det ikke bare er vi som har sko problemer. En familie på fem har mmmmmmmyyyyeeeee sko, tihi. Fortsatt fin uke:-)

  SvarSlett
 9. Skoskap er kjempe kjekt, og det passet jo perfekt inn i gangen deres. Godt og få ryddet unna sko og annet smårot i en liten gang (har samme problem selv)... 5 stk har en del skopar tilsammen gitt...
  Ha en fin onsdag.

  Klem Jane.

  SvarSlett
 10. Dette sa veldig bra ut! Vi har ogsa skoskap... problemet er at det ser ut til at ingen har forstatt hvordan de skal bruke det... ;-)

  SvarSlett