mandag 22. februar 2010

Symaskin og sånt


Det var en gang for noen år siden at jeg var en fattig student med en symakin som begynte å bli temmelig sliten. Den bråket som en skurtresker og måtte ha manuell drahjelp for å komme i gang. Så jeg ønsket meg veldig en ny symaskin. Noe som virket ganske utopisk der og da, med min lille inntekt. Ikke noe jeg kom til å få råd til med det første.Da plutselig dumpet jeg over en konkurranse i bladet "Hobbyideer". Premien var en Janome symaskin til en verdi av 11 000 kroner. Den VILLE jeg ha! For å være med i konkurransen måtte man lage et kort, i valgfri teknikk, og sende inn. Tilfeldighetene ville det slik at jeg allerede hadde et kort liggende. Et bryllupskort til en venninne som jeg "ofret" for anledningen.To måneder seinere ringte det en hyggelig Østandsdame som kunne fortelle at JEG var den heldige vinneren av konkurransen. For en lykke! Halvannen uke seiner bar det avgårde over fjellet for å hente vidunderet. Og det var kjærlighet ved førsteblikk:-)Selv om jeg synes det er et pes å sette seg inn i nye tekniske saker. Heldigvis er nordlendingen hektet på alt som har digitalt display. Det spiller liksom ingen rolle om det er øretermometer eller symaskin. Men han er jo som en liten unge innimellom, og ble jo helt hektet da han fant ut at maskinen sydde bokstaver i ulike varianter. Så han ble sittende å brodere navnet sitt, med store bokstaver, med små bokstaver og med løkkeskrift og med blokkbokstaver. Til slutt måtte jeg rett og slett kaste han vekk fra maskinen og finne ut av det selv heller.

For meg var symaskinen som en Rolls Royce, spesielt sammenlignet med Ladautgaven jeg hadde hatt tidligere, så jeg var strålende fornøyd. Nå har jeg imidlertid hatt maskinen noen år, og skjønner jo at jeg egentlig er langt unna Rolls Royceklassen. Mye vil ha mer....Nå er det toppmodellen til Janome jeg har lyst på. En sånn snerten sak som kan brodere de lekreste monogrammer og broderier. Til den nette sum av noen-og-førti-tusen....Beskjeden som jeg er, så kan jeg imidlertid nøye meg med "lillebrorutgaven" til et par og tjuetusen....

Siden det kommer en 40-års dag til neste år, så ville jeg bare være ute i god tid med ønskelisten. Som sagt så duger den nederste maskinen altså. Er ikke kravstor denne damen....

26 kommentarer:

 1. Det kortet fortjente da virkelig en symaskin!
  Så flott!
  Og nå ønsker fruen seg mere!
  Når jeg tenker på arbeidene dine, kan jeg godt skjønne det, det kan bli en lettelse.
  Men pass deg så det ikke blir en begrensning når maskinen durer i vei og vil lage sitt monogram slik den er programmert til, og du vil inn med en innskytelse...
  (...sa ho som passer på å ha noe kaldt vann til å helle i blodet på folk...huff!)
  Lykke til med planene dine!

  SvarSlett
 2. En virkelig tryllekunstner med stoff, farge og tråd fortjener kun det beste. Mener jeg da! Minst! Og tenk så flotte bokstaver nordlendingen kan prøve seg på da. Sikkert mange flere fontvalg vet du ... ha, ha.

  Jeg skal krysse fingrene for at bursdagspresangen er i boks jeg.

  Klem ♥

  SvarSlett
 3. Skulle gjerne hatt en sånn avansert maskin, helst en som kan ta seg av hele syarbeidet. Kanskje jeg også kunne la laget noen fin puter og kjoler da...

  Må le av denne mannen din, han er jo bare helt herlig!!

  Ha en fin dag, vennen!

  Klem

  SvarSlett
 4. Så herlig å vinne den bra symaskinen. Men det så da virkelig velfortjent ut med det flotte kortet.
  Jeg vurderer også innkjøp av ny maskin da min beste hadde havari her om dagen.

  Hilsen Sol

  SvarSlett
 5. Hei Barbro!
  Klart du skal ha en ny marskin så mye fint som du gjör,du ska se det blir det i förti års presang. Jeg har også en Janome men av den enklare modellen (kan ikke sy noen bokstaver)
  Ha en fin kväll min venn!
  Klem klem

  SvarSlett
 6. Skulle bare mangle, Barbro..det er jo tross alt en 40 års dag vi snakker om her. (og han har jo litt tid til å spare)
  Min er rett om hjørnet, og speilrefleks står øverst på min liste. Redd for at jeg må ut å handle selv. Men hvem sier at en ikke kan kjøpe gave til seg selv:))) Blir jo tross alt 40:-)))

  Klem fra meg:-)

  SvarSlett
 7. Det skulle bare mangle at ikke du vant!!! Nydelig kort. :) Du får undersøke om symaskinleverandøren selger gavekort :)

  SvarSlett
 8. Så rart at du skulle skrive om det med premien akkurat nå. Jeg hadde det bladet som presenterte deg som vinner mellom hendene for et par dager siden.

  Vi får vel bare begynne å spare da, og så får vi se om det kan organiseres en form for spleiselag. Kanskje kan alle dine bloggevenner være på utkikk etter en ny konkurranse?

  Det er bare fantasien som setter grenser.

  Klem

  SvarSlett
 9. Du fortjente virkelig å vinne konkuransen. kortet var bare lekkert.
  Når det gjellder symaskin er det bare å slå til med den store med en gang. Snakker av erfaring. hvis ikke bytter du den bare ganske kjapt alikevell. Jeg har den største til PAFF, og to av mine venninner kjøpte modellen under.De hadde de bare noen måneder så skiftet de over til den største modellen de og. SÅ sett den største på ønskeliste du. ;-)
  Klem.

  SvarSlett
 10. he he he.. jeg fikk penger til min 40 års dag i sommer til ny symaskin, veeeeldig happy for det så lurt av deg å benytte den dagen til det. Synes jeg ser mannen din i konsentrasjon med å sy bokstaver... morsom historie.;=

  Snø klem fra anita i nedsnødde Bergen;)

  SvarSlett
 11. Herlig innlegg Barbro:D Tipper du får en ny symaskin neste år jeg;) og da kan du jo gi nordlendingen den gamle.......

  SvarSlett
 12. Fantastisk historie!
  Tenk å vinne en så fin maskin.
  Jeg kjøpte min første maskin på avbetalig, og den var brukt... jeg var 18 år. Jeg sydde masse på den, og nå er den gitt videre til min datter.
  Fin uke til deg!
  Klem : )

  SvarSlett
 13. Neimen så heldig du var! Og så gøy å vinne den i en konkurranse da..

  Jeg ønsker meg også en ny med alt tilbehør, monogram osv...sukk
  Klem fra meg

  SvarSlett
 14. Så gøy at du vant den konkurransen, da! :) Hadde vært gøy å hatt en sånn stor og fancy maskin, men...til mitt brk duger vel den jeg har leeenge ;)

  Klem

  SvarSlett
 15. He,he morsomt innlegg. Du er jo så flink til å sy så du er virkelig en Rolls Royce verdig.....

  SvarSlett
 16. Det er jo veldig kjekt med en ordentlig symaskin når man bruker ekstrafunksjonene. Så moro at du vant den forrige! Pengene er jo egentlig en god investering når du tenker på hvor mye du vil bruke maskinen framover! ;)

  Det er forresten en liten give away hos meg om du vil... ;)

  SvarSlett
 17. For en herlig historie, Barbro! Jeg har dette bladet i hylla mi - skal jammen sjekke om jeg finner kortet ditt:o)))
  Å så vinne en symaskin da! Du er ikke verst! Jammen var det velfortjent også!
  Jeg fikk en Bernina for noen år siden. Synes den var himmelrik sammenlignet med min gamle Husquarna, men nå er den passert med flere hestelengder! Skulle hatt en som kunne brodere.... Kanskje i mitt neste liv....:o))
  Ønsker deg en flott uke, min venn!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 18. Hyggelig at du blir med på min give away! Du skrev ikke hvor mange lodd du tar, er det 2 eller 3? Du er jo følger, og i og med at du ikke har linket, er det vel 2...?

  God natt til deg ;)

  SvarSlett
 19. Åååå som jeg husker den konkurransen, jeg drømte om den symaskinen, men klarte jo aldri å få ferdig noe produkt å sende inn hehe. Husker jeg ble så glad over at det var akkurat du som vant med det nydelige kortet ditt, og at det var vel fortjent! Kan godt forstå at du vil ha en større maskin, det er sånne fantastiske muligheter i en sånn en :-)

  SvarSlett
 20. Herlig historie Barbro - ja hvem vil vel ikke ha topp-modellen til Janome?!
  Jeg har en Janome selv, og ønsker meg en ren broderi-maskin:-)
  Ha en strålende dag, klem Hege.

  SvarSlett
 21. Så kult- og velfortjent at du vant symaskinen! Den ser komplisert ut, men skjønner det er enda mer kompliserte varianter. Nordlendingene må vel synes det er en spennende utfordring. Håper han leser og noterer fra bloggen din:) Klem Heidi

  SvarSlett
 22. heisan.
  å koselig en historie ,tenk at du vant,såå moro det måtte være,men et nydelig kort da..
  ja en kan jo ønske seg,det er lov,skjønner deg godt,for når en er så flink som du,så må man unne seg det beste,
  ha en fin dag.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 23. Jammen var du heldig som vant en symaskin.
  Det er jo lurt å ønske seg penger til en slik dag .
  ha en fin ettermiddag.
  Klem fra meg

  SvarSlett
 24. Hei hei - ja ingen overraskelse at du vant! kun det beste er godt nok for den beste!!! :)
  Av og til kan man kanskje styre litt med tankene også - det teker jeg... så får det briste eller bære.
  Og tenk på alt det vakre du skaper! bra du fikk den maskinen.
  Nå bærer det til fjells i et par dager -skal bli herlig med fri!!!
  Ønsker deg en fin vinterferie også! klem klem

  SvarSlett
 25. Et unikt kort - skjønner godt at du vant!
  Jeg ante ikke at symaskiner var så dyre, men du får overbevise mannen din om at du er verdt det. Eller så får din mor sette i gang en kronerulling.
  Kom hjem i natt, higer etter å skrive et blogginnlegg, men jeg kommer ikke helt inn - jeg logger meg på, skriver tittel på innlegget, men så der det akkurat som om maskinen jobber - det går ikke an å skrive...Krise! Eller får jeg tru at det går over og at jeg kan skrive i morra?
  Ha en riktig god kveld!

  SvarSlett
 26. Hei!Min første maskin fikk jeg som vervepremie gjennom en hobbyklubb! Den neste har jeg også anskaffet med å fylle år. Ønsket ble lansert ca.et år i forveien,og det hjalp... ønsket ble oppfylt:) Så lykke til!!!
  Og god helg!!
  Klem

  SvarSlett