tirsdag 5. januar 2010

Overveldet


Sitter her ganske så overveldet over responsen på et innlegg som jeg var usikker på om jeg i det hele tatt skulle trykke. TUSEN TAKK for alle hyggelige og oppmuntrende kommentarer!! Det varmet et litt frustrert husmorhjerte... I tillegg var det godt å høre at det faktisk fins flere der ute som har valgt som jeg, og som kunne kjenne seg igjen i en "husmors betraktninger".

Bare så det er sagt, så er jeg veldig fornøyd med det valget jeg har tatt, og etter alle de positive kommentarene fra dere kan jeg love at jeg aldri skal si at jeg "bare" er hjemme. Jeg skal med stolthet i stemmen si at jeg faktisk innehar den viktige stillingen som daglig leder av familiebedriften Hansen & Johansen:-)

En husmor er sjef for mye, og her hjemme har jeg satt i gang" oppussingsprosjekt gang og loft." Et oppussingsprosjekt som faktisk har vært under planleggingen i nærmere seks år....Så nå har mor i huset svingt kosten og hentet fram uante balansekunster for å komme til i diverser kriker og kroker. Mer om det i et seinere innlegg.

Ellers er det, som så mange andre steder rundt om i det ganske land, rimelig kaldt. Dagens tips er derfor en varmepute for å holde varmen for oss frysepinner. Da syr man først en innerpute som fylles med litt ris.Deretter syr man et trekk til puten, som skal være åpent i ene kortsiden, slik at man enkelt kan ta ut innerputen som man varmer i mikroen i ca. 3 minutter, for deretter å puttes tilbake i trekket - og du har en deilig varmepute som holder leeenge på varmen.I tillegg former den seg etter kroppen, og er herlig å legge på lett stressede husmorskuldre. For ikke å snakke om den liflige duften av grøt som sprer seg i hele huset...Og i tilfelle noen i går ikke skulle ha fått med seg at jeg omsider hadde klart å lage noe fra Tildaboken som jeg på død og liv MÅTTE ha for lenge siden, så kommer det herved nytt bilde i dag. Har klart å sy EN liten fugl....Men alt er sydd i Tildastoffer.

Og for de som trodde hjertesesongen var avsluttet, neida, neida..... Ble veldig inspirert av noen hjerter jeg så i en interiørbutikk (å fly rundt i interiørbutikker er sånn som vi husmødre fyller dagene våre med...) Så da sydde jeg disse:Tusen takk også for positiv respons på tanken om å starte nettbutikk! Nå gjelder det bare å få produsert litt:-) Men først skal husmoren ut å kjøpe teleskopstang så hun får malt HELE trappeoppgangen.

Ha en fin dag!
20 kommentarer:

 1. Hei hei.
  Eg fekk ikkje lese innlegget ditt i går,
  då låg eg strekk ut med migrene.
  Men eg synes du skal vere stolt av å vere heimespringande, og eg er glad me faktisk har eit valg, enten me vil det eina eller det andra.
  Eg ser fram til du skal opne nettbutikk,
  og det kjem nok til å gå så det susar.
  Eg ønskjer meg eit bilete av deg, men må berre bestemme meg kva motiv eg skal ha på..
  Alt er jo like flott.
  Ha ein super duper dag med malekosten.
  Klem H

  SvarSlett
 2. Hei vennen!

  Har ikke fått med meg innlegget ditt fra i går før nå!

  Skulle ønske at jeg bare kunne være hjemme og jeg har flere venninner av meg som er det. Tenk på hva du kan tilby resten av familien ved å være hjemme? Tenk for en trygghet det er å vite at mamma er hjemme når de kommer hjem fra skolen?

  Jeg blir misunnelig på mine venninner, som kan overraske barna sine med nye bakte boller når de kommer hjem fra skolen og lignende.

  Bare kos deg hjemme og nyt det, ingen andre enn oss mødre vet at det er fulltidsarbeid å være hjemme også!

  Jeg støtter deg fullt ut!

  Klem

  SvarSlett
 3. En slik varmepute høres deilig ut, spesielt nå når kulda kan krype innendørs også.
  Synes det er mye som frister i Tildabøkene, så håper jeg blir flinkere på nyåret til å sette meg ved symaskinen.
  Lykke til med oppussingprosjektet :)

  SvarSlett
 4. Heia!
  Jeg kjente meg så godt igjen i det innlegget ditt i går. Gleder meg til nettbutikken din, du lager så mye fint og hjertene kan ikke legges bort med julen:)

  SvarSlett
 5. Så mye fint du lager - både fuglen og hjertene er jo så nydelige :)

  Vil også takke for alle koselige kommentarer du legger igjen inne hos meg - det setter jeg stor pris på! :)

  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 6. Sånne varmeputer fikk vi på fødeavdelingen. Var veldig godt å bruke under fødselen men også etterpå ved etter-riene. Men på føden lukta risposen popcorn. For pleierne brukte å lage seg micropopcorn om kveldene. :)
  Nydelig pip og hjerter.
  Jeg har også tenkt å pusse opp gangen vår. Men jeg tror jeg venter til våren:)

  SvarSlett
 7. Heisan...

  For en fin varmepute! Det trengs nå...et herlig vær..men brrrrrr så kaldt.

  Veldig bra innlegg under her også. Å være administrerende direktør i " A/S hjem" må vel være en topp jobb i vårt samfunn spør du meg! Stor klem

  SvarSlett
 8. Jeg ser at dette med "bare hjemmeværende" er et tema også i dag, men det fikk jeg ikke med meg før jeg hadde publisert mitt innlegg.

  Varmepute er dessverre ikke noe for meg. Mitt soverom er for tiden en blanding av kjøleskap og frys temperaturmessig. Jeg hører selv at jeg stønner høyt idet jeg kryper under dynen, men det blir fort varm.

  Lykke til med malingen.

  SvarSlett
 9. Hihi...Syns jeg ser deg der du balanserer med kost og klut. Pass deg så du ikke ramler og brekker noe - det er ikke bra for en husmor å sitte med armen i fatle eller beinet i gips!!

  Jeg har en sånn varmepose - helt fantastisk. Men den er fylt med hvetekorn - eller noe sånt - og lavanedel, tror jeg! Kanskje jeg skal sy meg en med ris også - kjekt å ha to!! Flotte hjerter også!

  Ha en strålende kveld, flinke du!!

  SvarSlett
 10. Ja, da er det bare å sette i gang :)

  Det var søt liten Tilda-fugl, og kjekt med varmepute! Sydde en slik til hver av barna da de var mindre, putene ble brukt daglig til å varme kalde føtter med, og er nå rimelig utslitte... ;)

  SvarSlett
 11. I og med at du skryter av grøtlukt i huset, så går jeg ut ifra at det er grøtris og ikke middagsris du bruker i slike puter. Dette var ingen dum ide. Kanskje de kan taes med i sengen og varme frosne føtter også. Og ang. hjerter - synes de er helårs jeg. Det finnes jo sommerlige hjerter også....

  SvarSlett
 12. du er ei stilig dame!!!!!!!!moro å følge din blogg!!!!!!!Her skjer det virkelig mange ting i løpet av dagen!!!Du er full av kreativitet du!!!!!!!Jeg har selv jobbet hjemme noen år og syns det er en mye hardere jobb det enn andre jobber!stå på!!!!!!varmeputer er geniale!!!!!!Har du prøvd med hele hvete korn???Kornene drysser litt med det samme,men det varmer noe lengre og legger seg noe bedre mot kroppen liksom,og lukten er litt annerledes.jeg liker jo å ha lavendelolje inni jeg da......avslappende bare det!!Hjertene og fuglene fra tilda e så søte:-)

  SvarSlett
 13. Jeg gjentar meg selv til det kjedsommelige, men du verden så mye flott du lager! Slutt med malinga, og få i gang nettbutikken!
  Ha en strålende kveld, du gode, herlige Barbro (og her skulle jeg legge til et lite hjerte, men det klarer jeg ikke)

  SvarSlett
 14. Aldri for mye hjerter spør du meg!! Sånn varmepute er godt på min stive nakke også,lånte av en kollega men burde kanskje tråkle sammen min egen...??
  Grey's kaller,go'kveld og klem

  SvarSlett
 15. Å, ja jeg skulle gjerne vært mye mer hjemme , og fått vært mye mer kreativ!!!! Men som aleneforsørger har jeg dessverre ikke noe valg:(
  Håper jeg får mulighet senere. Så nyt situasjonen du!! Og se alt du får til for deg selv og barna. Verdens viktigste jobb:)
  Du er så boblende fargerik og kreativ!!!!

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 16. Jeg må bare smile:)
  Leste innlegget ditt i går og tenkte for meg selv: Håper ikke Barbro får sin første kjipe kommentar nå... Det fortjener hun ikke, og det blir man ofte helt satt ut av. Så tenkte jeg mye på det og var inne igjen i dag og måtte bare smile. For her var det jo bare god-ord over hele linjen.... Og det fortjener du!

  Husmordronning: det er jo DET du er.....
  og i tillegg har du verdens heldigste mann som har deg i hus!!!! Håper han er klar over det;)

  Syns du har gjort et HELT PERFEKT valg og jeg må jo også si at jeg bøyer meg i støvet for alt du klarer å gjøre.... Du er så kreativ og dyktig, og det har du ALLTID vært. Hvordan du klarer å kreere alt du kreerer, samtidig som du steller hus og unger og lager mat og er vakt på galleriet? Det er over min forstand at du får tiden til å strekke til!

  I tillegg har du jo fått den KULE BLOGGEN med alle disse kommentarene? SUPERBLOGGER BARBRO:) -Det liker vi:) God klem

  SvarSlett
 17. PS: Må jo også si at jeg DIGGER hjertene dine! Du har fått en egen SWUNG over alt du lager, sånn at man ser at det er et Barbro-produkt og det er KULT! DS

  SvarSlett
 18. Så masse fint du syr! Liker så godt de fuglene du har laget! Når du får nettbutikken din håper jeg du lager flere slike, da skal jeg kjøpe en.
  Jeg var hjemme med mine barn i 6 år, det var de beste årene i mitt liv! Tror det var en god start for barna. Mannen min er sjømann, var borte i 3 mnd og hjemme i 3. Tenker ofte tilbake på de årene.
  Nå er barna voksne, jobbin og stressing... får ikke tid til å gjøre alt jeg vil. Bor 4 mil unna arbeidsplassen, så mye kjøring blir det og.
  Du er heldig,flink og gjør en kjempejobb.
  Klem Gry : )

  SvarSlett
 19. Hei Barbro!
  Jeg fikk ikke med meg innlegget ditt i går, men støtter helhjertet opp om jobben din som adm.dir i Fam. Johansen/Pettersen! Det er jo bare flott at du har muligheten til å være hjemmeværende, og mange misunner deg sikkert! Men også mange av dem som mener noe annet, at du burde tenke på egne pensjonspoeng. Men, livet har flere sider, flere perioder, og det viktigste er jo å velge det som er riktig for deg og din familie her og nå! Du gjør en flott jobb, og den skal du være stolt av! :-)

  Nydelig Tilda-fugl, og hjerter blir vi jo aldri lei av!

  Ha en fin dag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett