mandag 11. januar 2010

Collage og en hjertelig utfordringHer er den aller første familiecollagen jeg laget, hvor jeg har overført bilder til stoff. I tillegg har jeg klippet ut figurer og sydd disse på tekstilbildet. Og dette er faktisk det eneste bildet jeg har laget som henger på veggen hjemme. Eller det vil si, det står oppå en bildelist og venter på en ramme. Det venter forsåvidt også på å bli hengt opp i trappeoppgangen som er under oppussing.

For mens far i huset og begge de to små var på tur nordpå, har mor vært hjemme og svingt malekosten til uante høyder...


Vel, høyere opp enn dette kom jeg ikke, for det er jo ikke akkurat lett å plassere hverken stol eller stige i en trapp.... Prøvde å strekke meg det jeg var god for og utførte en del lettere hasardiøse balansekunster, uten spesielt hell. Men plutselig fikk jeg en ide - med inspirasjon fra Pia.

Hadde lest et innlegg fra henne hvor hun hadde tapet kniven fast i skaftet ( et vanvittig morsomt innlegg, forresten...). Så jeg fant en gammel kost, og tapet fast malekosten til skaftet. Hadde ikke sånn flott dekortape som du, Pia - her ble det pakketape...


Det hele ble vel en slags Donaldpatent.... LITT upraktisk med sånt langt skaft når man skal dyppe penselen i malingen, men det løste mor ved å sette malingspannet et par trinn ned i trappen. Mor var SÅÅ fornøyd med seg selv, ikke noe problem å nå taket nå, nei! Plutselig begynte det imidlertid å dryppe litt maling fra taket mens mor malte, og kort tid etter REGNET det maling. Da ga jeg opp takprosjektet. Får heller overlate det til mannen i huset. Han liker ikke ufullendte prosjekter, så han hiver seg nok rundt snart, tipper jeg:-)

Det ble ihvertfall veldig fint der det strakk til å være 1,70m på strømpelesten, og jeg klarte å få tre strøk.


Hvitmalt panel er lekkert, spør du meg. Gleder meg VELDIG til alt er malt!

Har forresten fått en liten utfordring i dag og fra Hege med bloggen La ville de Mille: Hvor mange hjerter har du hjemme? Det var faktisk ikke mange gitt. Bare tre stykker, to i stuen og ett på kjøkkenet.


Dette nydelige hjertet har jeg fått av min gode venninne Linda, i julegave. Hvordan visste du at jeg likte sånt???

Det blir nok flere hjerter etterhvert. Skal bare produsere litt først. Sender forresten utfordringen videre til Smykkas og Randi.

Ha en fin dag!

16 kommentarer:

 1. Så flink du har vært!!

  Vi har masse furu som skal males, blant annet en sånn trappehals. Eller det blir vel litt feil å si vi.... For jeg er verdens dårligste til å male. Jeg har har sagt at jeg kan hjelpe med grunningen, for da trenger jeg ikke å være så nøye...

  Så jeg skal snart ta fatt på resten av dørene og håpe at han tar hintet og fortsetter der jeg har begynt..

  Ha en fin dag, vennen!

  SvarSlett
 2. Jeg burde kanskje tatt patent på den usedvanlig lure idèen.
  Ser du skriver i bloggen min at vi ligner. Nå synes jeg at vi har gitt folk nok hint. Rart at ingen har skjønt at vi faktisk er søsken.

  SvarSlett
 3. Hei Barbro!
  Så flink du har vært med malerkosten da! Og for en nyyyydelig header du har fått! Jeg er imponert (igjen)!!

  Mandagsklem fra Perlemor ;)

  SvarSlett
 4. Så flink du har vært, det blir stor forandring med litt maling.
  Nydelig hjertekrans du har.
  Ønsker deg en fin uke, klem :)

  SvarSlett
 5. Halaien,
  Jamen er du driftig Barbro !!
  Og flott ble også resultatet, lykke til videre med nye prosjekter.
  Knip fra meg.

  SvarSlett
 6. Så flink du er som setter i gang midt på mørkeste vinteren. Jeg er sånn som må ha hjelp av sola for å komme i gang med slike ting:)

  SvarSlett
 7. Du er flink som maler nå midt på vinteren! Skjønner godt at du overlater taket til mannen i huset ;) Det har jeg også gjort! Det er mye greiere med vegger...

  Det er hyggelig at du fortsatt vil følge meg! Jeg har jo som sagt heller ikke tenkt å slutte å blogge, men man blir så lett hekta på blogging, og da får man ikke gjort så mye annet. Da kan det være godt å bestemme seg for å begrense tiden. Men du står jo på lista mi over yndlingsbloggene, så jeg titter nok inn her uansett :)

  SvarSlett
 8. Maling er artig, og du har vært råflink!
  Flott og koselig bilde du har laget også!
  Lykke til videre med malekosten og klem fra meg;)

  SvarSlett
 9. Du er jammen effektiv, ja:-) Veggmaling også, i tillegg til alt det andre...

  Tar utfordringen din, Barbro, må bare bli ferdig med å telle;)

  Klem

  SvarSlett
 10. NYDELIG collage og for et rivjern du er!(ref male vegger!)
  Ja da er du som meg, tre hjerter her også:-)
  Nydelig det sink-hjertet:-)
  Ha en fin kveld, klem Hege.

  SvarSlett
 11. Hvitmalt panel er utrolig lekkert,har det i alle tak vi og på vegg i trapp og tv-stue-elsker det!
  klem

  SvarSlett
 12. Så fint det blei når du malet vitt, jeg älsker vit panel og vill ha det i kökkenet i fram tiden. Boka er kjempe fin og kostet bare 133kr. Det er masse jeg vill sy men behöver stoffer, har ingen aning hvordan det blir med ökonomin framover så jeg får ta det litt med ro en stund till jeg vet.Men jeg får pröve så mye det går med de stoffene jeg har. å skal jeg ta meg en tur og få rört litt på kroppen (det behövs)
  Klem til neste gang vi hörs vennen!

  SvarSlett
 13. Så herlig collage du har laget - du er bare sååååå kreativ og flink! Kreativ var du også med malerprosjektet - ja, hva gjør man ikke!! Synest den malte panelen ble kjempeflott. Er selv en tanke lei av umalt panel, men litt maling gjør susen...

  Ha en fin kveld og en flott uke videre!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 14. Det maleprosjektet virket ikke mye fristende, så jeg tror neppe det kommer noe tilbud om en hjelpende hånd herfra. Da må det være noe mer spennende.

  Hvor mange hjerter? Ja, la meg nå se....

  Hva som er i den berømmelige boden vet jeg ikke, men her i leiligheten har jeg....Nei, dette blir vanskelig, for jeg har jo hjerteperler i bøtter og spann, og de kan jeg ikke begynne å telle. Bortsett fra de, har jeg fem. De to keramikkhjertene, de to som hører julen til og et i kroppen.

  Da sier vi 5 - FEM!!!

  SvarSlett
 15. Du må være forsiktig med balansekunster når du er alene i huset ja. Bra du fant en annen løsning. Det blir lekkert.

  SvarSlett
 16. Du er en løsningsorientert og flink dame, altså!! Hvitt panel er kjempelekkert!! Flott hjerte, og morsom utfordring!!

  Ha en god natt! Klem ♥

  SvarSlett