fredag 28. februar 2014

Fastelavnsboller


På søndag er det fastelavn og boller med krem er noe av det beste veslesnuppa vet, så hun gleder seg vilt og hemningsløst. 


Her kommer en kjempegod bolleoppskrift fra en Ingrid Espelidkokebok hvis du har planer om å bake fastelavnsboller:

BOLLER (ca. 24 stk.)

125 g margarin
5 dl melk 
50 g gjær
125 g sukker 
800-900 g hvetemel
1 ts kardemomme

Smelt margarinen. Ha melken i og varm alt til ca 35 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken, og bland den i. Tilsett så sukker, hvetemel og kardemomme. Elt deigen smidig og fin og la den forheve i ca 40 min. Trill så ut bollene og la de etterheve i tre kvarter. Stek ved 225 grader i 10-12 minutter.  Fyll bollene med en blanding av vaniljekrem og krem. Sikt melis over bollene.

VELBEKOMME!


Så er det jo bare å gå seg en lang søndagstur før man etterpå kan spise kremboller med god samvittighet:-)


Ha en riktig god helg!

3 kommentarer:

  1. Så innbydende og fristende bilder,må få bakt litt boller her og idag:)
    Fin søndag til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  2. Kjenner jeg sitter og smiler når jeg besøker deg;)
    Så mange herlige fargerike innslag. Barnebursdager hos deg må jo være toppen av lykke!
    Og så må jeg si at eg gleder meg til å se vetledoen ferdig;

    Fin fastelavn til deg .Klem klem.

    SvarSlett
  3. Mmm! De så deilige ut! :D

    SvarSlett