lørdag 11. september 2010

Ferdigstilte prosjekter

Siden jeg klarte å lire av meg noen store og fagre ord om at jeg skulle male loftstrappene og gulvet for et par uker siden, så synes jeg nesten at jeg må dokumentere at jeg har gjort det. Her er beviset:


FØR (maling med grønnskjær...)


ETTER (maling uten grønnskjær)

En tidkrevende pussejobb og to strøk med maling er endelig over, og jeg håper inderlig ikke at jeg må ha et strøk til... Å male trapper er utrolig kjedelig. Men takk og lov for vannløst oljemaling med 6 timers tørketid!  Da er det jo teoretisk sett mulig å få malt og tørket gulv og trapper mens ungene er i barnehage og på skole. Nå skal det sies at teori og praksis nok ikke nødvendigvis alltid går hånd - i - hånd...


Så for sikkerhets skyld ble annet hvert trinn malt, slik at man fortsatt kunne gå i trappen. Og her kom den store boksesamlingen virkelig til nytte. Bokser ble plassert på de umalte trinnene, sånn at alle lett kunne se hvor de skulle gå. Med den gjengen jeg har i hus, så burde det vel egentlig stått et tårn på hvert trinn, eller aller helst en sånn go - cart mann med flagg og vinket, men bokser funket forbausende bra det og.

Med (forhåpentligvis) ferdigmalt trapp og loftsgulv,


og relativt nyinnsatt terassedør med nymalte karmer, så har vi kommet et stort steg videre på oppussingslisten. Resten av helgen skal vi derfor hvile på våre laurbær - før det er på´an igjen med nye prosjekter på mandag.

Ha en fortsatt god helg!

32 kommentarer:

 1. Hei! Gratulerer med flott malerjobb! Jeg er daglig innom bloggen din, men har vel ikke skrevet så mange kommentarer før. Jeg har hatt en bloggpause på 1,5 år, men har nå så vidt begynt igjen. Har egentlig hatt en sy og kakeblogg, men vet ikke helt hvilken retning det blir nå. Ha en riktig god helg!

  Mvh umulie

  SvarSlett
 2. Ska sei damå svinge seg med kosten!
  (...og eg med sprayboksane mine ja, tihi!)Blei skikkelig bra, og jammen bra boksetips :o)

  Ja e ikkje du drømmedamå så vett ikkje eg!!!
  (ref. forrige innlegg :o))

  Du e så flinke med allsalgs du, at eg blir stadig imponert øve deg altså!

  Ha ein superfin, velfortjent "pausehelg"!
  (Regne i Bergen og? Møkje kjekt ein kan gjørr inne og da :o))

  SvarSlett
 3. trappen ble kjempefin!! flinke dere er :o)
  God helg til deg! Klem J.

  SvarSlett
 4. Hei :)
  Lur måte å gjøre det på :) Ble jo lyst å fint :)
  Ha en fin dag. Klem.

  SvarSlett
 5. Hei!!! viktig med prosjekter i livet, he-he. Kjedelig ellers.:DDDD Men du verden hvor deilig det er for alt man blir ferdig med:DDDDD Det er motiverendes, for da makter man å gå videre på neste prosjekt:DDDD Klemz og god helg

  SvarSlett
 6. Det er deilig å få ferdig et slikt prosjekt!
  Man aner ikke hvor stor bruk man har for den trappa før den skal males, altså!
  Men du klarte brasene fint! Og det ble så lyst og fint, dine pastellfargete ting passer godt inn her...

  SvarSlett
 7. smart å male annenhvert trinn - bare så kjedelig at det da tar dobbelt så lang tid ..... Jeg har et strøk igjen på min trapp - men passer på å ha mange prosjekter som "må" gjøres før den trappa...
  God helg

  SvarSlett
 8. Drømmedame OG rivjern ;-)
  Ha en fin, fin lørdag Barbro!
  Klem, Hege.

  SvarSlett
 9. Trappen ble kjempe fin!!
  Hvil på dine laubær...og ha en god helg...*smiler*..
  Klem :O)

  SvarSlett
 10. Så smart å male hver annet trinn! Trappa ble lys og fin!
  Dere får kose dere i helga!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 11. Gratulerer med ferdigstilte prosjekt! Veldig bra altsammen. Kjempebra utnyttelse av boksesamlingen ;-). Her kom regnet minste ein dag for tidleg, slik at vi no slit med den siste halve veggen som skal malast, men vi får sjå korleis det går....God kvil i helga!

  SvarSlett
 12. Så flink du har vært:) All skryt til deg!
  For å male trapp(og ikke minst pusse-jobben) er ikke barebare! Husker vi en gang var på en jobb der en trapp (lakket furu) som gikk over 3etg skulle slipes og males... IKKE GØY;)
  I tillegg skulle selve trappen være hvit, men trinnene mahogny. Kjempefint! Men jeg hadde aldri gjort den jobben om igjen;-P

  Nå fortjener du en stille og rolig helg:)
  klem♥

  SvarSlett
 13. Så fint det ble, du er en driftig dame :) Det var en lur løsning å male annethvert trinn, og så festlig det ser ut med boksene...!

  Ha en fin lørdagskveld! Klem

  SvarSlett
 14. Kjempefint! Du ma gjerne ta med deg arbeidslysten over hit og fortsette malearbeidet...! ;-)

  SvarSlett
 15. SÅ flink du har vært!
  Så deilig å bli kvitt den gamle fargen i trappen, jeg vet ikke hvorfor det er så vanlig med å male de i en betonglignende farge , men det ser man ofte ;-D
  Nydelig med hvit trapp og verandadøren var flott den også ;-)

  Helgeklem fra Grete

  SvarSlett
 16. Så fint det ble :-) Har vært litt spent på hvordan det skulle gå etter at du fortalte noe sånn som at familien var like grasiøse som elefanter ;-) Slett ikke dumt med skapene fulle av bokser - det viser seg gang på gang :-D

  Ha ei fin helg på dine laubær og klem fra Siv

  SvarSlett
 17. Så fint det ble da!! Her i heimen går det også i maling. Men jeg kan iallefall ikke pårope meg malermester.. Gubben tar litt nå og litt da så det tar tid. Men i følge han skal stuen være ferdigmalt på mandag. Så den som venter på noe godt venter ikke forgjevest ;-)
  Ha en strålende helg
  klem

  SvarSlett
 18. Nydelig!! Minner meg på den trappa jeg har hjemme som skulle vært pusset og malt...gudene vet når jeg orker å kaste meg på den;)
  Nyt helga med god samvittighet!!
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 19. Åååå så fint det ble...jeg må få gjort dette og men kvier meg aller mest til pussingen.Ble det ikke mye støv rundt om?
  Har vært å kjopt stoffmaling og stoff.Så nå er det bare å hive seg i det.
  Ha en fin lørdagskveld
  Klem

  SvarSlett
 20. Kjempeflink du er, og så fint det ble! Boksetrikset var grådig lurt, det har jeg allerede laget et mentalt notat på. Har nemlig så grimme og slitte trapper her hjemme at orket ikke engang å realitetsblogge dem, så de står på to-do listen min. Sammen med maaaaasse annet, hehe. Men neste på listen: vin og sjokolade.

  God lørdagskveld til deg, du flinke og flittige!

  SvarSlett
 21. Super lekkert! Vitt er jo bare så fint. Her begynner vi og se slutten på vår oppussing også jipppi! Klem til deg!

  SvarSlett
 22. trappen ble kjempefin, jeg begynte egentlig å pusse ned vår trapp men den var og er full av ganske dype hakk så jeg ga opp det. men hvite trapper vil jeg ha, så da må jeg finne en annen løsning

  SvarSlett
 23. det ble kjempe fint! smart du er da!! jeg hadde ikke tenkt på å ta annen hver trinn og ihvertfall ikke å sette noe i de som var umalt! så takk for tipset!! vi har en lignende trapp som var ROSA altå lyse rosa men fremdeles rosa! hehe men nå er den malt hvit av meg men jeg ser jeg må male den igjen... så tusen takk for tips!! ha en fin lørdags kveld!

  SvarSlett
 24. Nydelig malejobb -ingenting er vel flottere enn nymalt trapp :)

  Så smart med annenhvert trinn og boksene :)

  Deilig å kunne krysse av på listen for ferdig utførte prosjekt!

  Nyt en deilig helg!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 25. så fint det ble :) lyst og lekkert :)
  ha en fin helg videre. klem

  SvarSlett
 26. Så flink du har vært. Det ble kjempefint. Har en furumonstertrapp her hos oss, men jeg har ikke mannet meg opp til å begynne ennå, men ble aldri så lite inspirert av deg.

  Fortsatt trivelig helg til deg, klem.

  SvarSlett
 27. Så flott det ble! Min drøm for neste bosted er en hvitmalt trapp som det. Det er rett og slett superkoselig.. :-) Klem fra Cecilie

  SvarSlett
 28. Snille søte Barbro, når kommer du og maler min trapp????????

  klem fra "Kusineline"

  SvarSlett
 29. Det er jenta si som får det til, og så flott som det ble også :o) Kjempesmart å male annethvert trinn, for å være 100% sikker på at det er tørt før det tas i bruk!

  Etter malejobbene som er utført i hjemmet hos dere, er dere ærlig fortjent å hvile på lauvbærene - kos deg i helgen!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 30. Du Barbro, du Barbro - du har nu alltid noe på gang...
  Lykke til med videre maling!

  SvarSlett
 31. Så bra det ble.. og klapp på skulderen for bra arbeid. Her skulle absolutt trappa vært malt, men .. ikke i dag :)

  SvarSlett