mandag 6. mai 2013

Tips i siste liten


Det nærmer seg 17. mai med stormskritt, og her kommer noen tips til den store dagen. Jeg hadde vel et lignende innlegg i fjor og sikkert året før det igjen, men en god ting kan ikke sies for ofte:-)


Mine barn vokser stort sett ut av både bunadsskjorter og bunadssko fra år til år  (- i hvert fall skoene), og det koster jo litt å kjøpe nytt. Så derfor sjekker jeg alltid Fretex først. I april pleier det å bugne av både bunadsskjorter og bunadssko i Fretexen borti gaten her. 


Det har nok begynt å tynnes kraftig ut når   vi har kommet til mai måned,men bare for noen dager siden fant jeg noen flotte sko til veslesnuppa. Så det er fremdeles mulig.
For disse fine barneskoene betalte jeg 39 kroner, og jeg tror ikke bunadsskjorten kostet noe særlig mer. Du finner også søte festdrakter til en billig penge, og er du riktig heldig finner du deler til ekte bunader også.

Veslesnuppa iført bunadsskjorte fra Fretex. Vest, belte og bringeklut er gammelt arvegods og har vært i familien i generasjoner. Forklet er et redesignet putevar.


Putetrekket var delvis opprevet, gult og flekkete, og skulle egentlig ende sine dager som pussefille i Nordsjøen, men ble reddet av en venninne som mente jeg kanskje kunne bruke det til noe. Og etter en runde i vaskemaskinen, solbleking og en lett omsying, ble det forkle til Hardangerbunad:-)


Ha en fin dag!

8 kommentarer:

 1. Herlige tips!! :) Fretex har så mye flott. Veldig lurt av deg å handle bunader med tilbehør på Fretex! :) Det skal jeg huske til mine små vokser ut av sine!! Liker den flotte 17.mai pynten din også - og den vasen der det står "Hipp hipp hurra" var helt nydelig! :) Hvordan fikk du på teksten, eller kjøpte du den slik?

  Klem fra Lite hi

  SvarSlett
 2. Å dette fikk jeg skikkelig 17.mai stemning av!
  Nå er det jammen ikke lenge igjen heller :)

  Klem og fin ny uke til deg,
  Signe

  SvarSlett
 3. Supert tips! Her er det langt til nærmeste Fretex men det er jo veldig mange bunadsko som omtrent bare blir brukt en gang eller to så jeg vil tro at det er mulig å gjøre noen kupp :-) nydelige bilder!

  SvarSlett
 4. Åå, nå gleder jeg meg til 17 mai ;-) Takk for tips.
  Finfin dag til deg. Klem fra Monica.

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder og herlige tips! For en utrolig koselig blogg du har! Klemmer fra Beate

  SvarSlett
 6. Heisann!

  Det er ikke den ting du ikke klarer å trylle frem!!! Jeg er imponert over din gjenbrukevne!!!

  Klem

  SvarSlett
 7. Så lurt :-) Skulle absolutt vært byttesentral for pensko til barn ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett