mandag 13. mai 2013

Deilige saker


Tradisjonen tro samles vi til pølser, rømmegrøt og spekemat hjemme hos oss på 17. mai. En hyggelig tradisjon. Til dessert er det marsipankake, kransekake, is og gele. Og i år går vi for kokosboller også. 



Hjemmelagde kokosboller er kjempegodt! Og det beste av alt er jo at kokosboller veier omtrent ingenting, og dermed kan man unne seg opptil flere med god samvittighet, hvis man er bekymret for bikinisesongen...


Skulle du ha lyst til å prøve deg på kokosboller du også, så kommer oppskriften her - direkte fra Wenches kjøkken:


5 gelatinplater 
0,5 dl vann til utbløting 
5 eggehviter 
1,5 dl sukker 
2 ts vaniljesukker 
1 ts sitronsaft (kan sløyfes) 
200 g mørk sjokolade (blanding av mørk sjokolade og sjokolade 70%) 
50 g delfiafett 
1 - ;2; pk kokos 



Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann (4-5 min). Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen.
Smelt i ca 1 ss vann og avkjøl , avkjøl til romtemperatur.
Stivpisk eggehviter, tilsett så sitronsaft, sukker og vaniljesukker og pisk videre til sukkeret har løst seg opp og massen er stiv og luftig, til en marengs . Arbeidsbollen kan snus på hodet .
Tilsett den smeltede gelatinen i eggemassen i en tynn stråle og visp kraftig til en glatt luftig masse.
Dekk 1-2 brett ( stekebrett kan brukes ) med matpapir / bakepapir, drysss med litt kokos.
Fyll marengsen i en sprøytepose ( eller bruk en frysepose og klipp opp et hjørne. To skjeer kan også brukes).
Sprøyt ut ”skumtopper” og sett brettene kaldt ca 1 time.
Knekk opp sjokolade og delfiafett, legg i en bolle og sett over i en kasserolle med vann/ vannbad og kok opp. La trekke til sjokoladen og delfiafettet smelter , rør sammen og avkjøl til romtemperatur.
Legg kokos i en dyp tallerken ( fyll på etter hvert) . Løft opp en og en skumtopp med en gaffel , øs over smeltet sjokolade med en skje , eller dypp dem i sjokoladen før de drysses / rulles i kokos. Sett tilbake på brettet ( som er drysset med kokos for at de lettere skal løsne) og sett
kaldt natten over.


Legg gjerne kokosbollene på et etasjefat sammen med annen sjokolade og bær. Det ser lekkert ut:-)


Ha en fin dag!


10 kommentarer:

  1. NAM !
    Kanskje jeg skal prøve meg på kokosboller :)! Lagde min første Pavlova i går, prøvekake ;) hehe, den ble faktisk bra *stolt*

    SvarSlett
  2. Åh dette såg fantastisk godt ut!!! Her er det også tradisjon med rømmegrøt på 17.mai! Ha en fin dag!

    SvarSlett
  3. Hvor ser det lækkert ud.
    Bliver helt fristet.
    God dag til dig.
    Klem Lonni

    SvarSlett
  4. MMMmmmmmm :)
    Skal si du frister på en MANDAG!!!!
    hehe :)
    Kokosboller er farlig godt!!

    KLEM Audhild "kokosbolleholiker"

    SvarSlett
  5. Nam, så deilig! Fikk lyst å bake nå, hehe:-)

    SvarSlett
  6. Ja, dette er snadder. Jeg lager vanligvis kokosbollekake, men oppskriften er den samme. Den får alltid bein å gå på.

    SvarSlett
  7. Mmmmm.... det så virkelig fristende ut. Takk for tips.
    :) Susanne

    SvarSlett
  8. Lekkert! Sitter her og funderer på hva jeg skal lage til skolens kakebord. Kanskje det blir kokosboller!?

    SvarSlett
  9. Det ser så lekkert ut! Skikkelig smak av sommer, noe som kommer godt med siden den lar vente på seg...

    SvarSlett
  10. Hei Barbro!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett