søndag 20. mai 2012

Søtt og godtDette er ikke forsinkete 17. maibilder, hvis noen skulle lure. Neida, her har nesten hele uken vært en fest, og i dag har altså eldstemann bursdag. Og uansett om man blir 4 eller 21 her i huset, så må det feires litt.

Selv om jeg er en noenlunde habil kakebaker, så er jeg absolutt ingen konditor - til tross for sprøytepose og en og annen Wilton tip. En svale gjør så sannelig ingen sommer.... Dessuten så synes jeg det er litt pes med sånne sprøyteposer og duppedingser, og jeg klarer nå visst alltid å få luftlommer inni de derre posene, sånn at plutselig kommer det en diger klæsj med krem prompende ut og ødelegger hele kakepyntingen.


Så i dag tok jeg bare å smurte godt med krem utenpå bløtkaken, hadde på rikelig med bær, og pyntet med masse pikekyss og flagg. Og vips, så har man en festkake:-) Dessuten så er pikekyss, krem og bær en fortreffelig kombinasjon.


Forøvrig er pikekyss fine flaggstøtter og søt bordpynt.


Oreokake er også en favoritt hos dagens bursdagsbarn, og klarer man å knuse en tre - fire pakker med kjeks, smelte litt smør, vispe krem og lage Toro sjokolademusse, ja, da klarer man faktisk å lage oreokake lett som en plett.


Det fine med oreokake er at den er liksom ferdigpyntet med noen kjeks på toppen. Litt flagg og et sjokoladehjerte gjør også susen.


Nå skal mor ut å trimme av seg dagens go´saker. Det er tross alt sjanse for at bikinen må hentes fram i løpet av uken:-)


14 kommentarer:

 1. Dette så både friskt og deilig ut! Herlige kaker!

  SvarSlett
 2. Nå fikk jeg grådig lyst på kake :) lenge siden vi har spist kake og har så absolutt godt av å la det være :) Høres herlig ut med belegningsstein på gårdsplassen.Reint og fint. Deilig med vår,nesten sommer :) Ønsker deg en fin ny uke. Hilsen Merethe

  SvarSlett
 3. Det er koselig å feire litt uansett alder;) Og så lurt det var å bruke marengs å pynte med! Det er både fint, og smaker fortreffelig;) Smart å bruke dem som flaggstøtter også, ja;)

  SvarSlett
 4. ... og jeg som ikke har prøvd meg på oreo-kake fordi det ser så vanskelig ut... Takk, nå skal jeg sannelig prøve!
  Og så lurt med marengstopper til pynt, det har jeg aldri tenkt på. Søtt og godt :)

  SvarSlett
 5. Nydelig festbord! Nå fikk jeg lyst på kake :)

  Ønsker deg en fin søndagskveld :)

  SvarSlett
 6. Vi har gjort unna de fleste bursdager - har en igjen i slutten av august. Flotte, og helt sikkert gode, kaker!

  SvarSlett
 7. De kakene ser jo bare fantastisk gode ut- og på et så lekkert dekket og pyntet bord; jeg fikk bare lyst til å sette meg rett til bords!
  ps. flott by dere har, nå har også jeg besøkt Bergen (sannelig på tide!) :-)

  SvarSlett
 8. Flotte kaker og bord, Viktig å feire uanset alder.

  SvarSlett
 9. Fristende kaker! Her har vi vært i familiebesøk og fått servert noen fantastiske sveler!!
  Ønsker deg en flott bikiniuke;)

  Klem

  SvarSlett
 10. Mmmmmmm, disse så gode ut :)

  SvarSlett
 11. Ser lekkert ut og flotte kaker! Smart tips med pikekyss til pynting :) Den skal jeg legge meg på minnet..

  Gratulerer med bursdag i huset :)

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 12. Fine bilder.. så deilig de kakene så ut ;)

  Ha en fin ny uke -
  Klem Jatte♥:)

  SvarSlett
 13. Kremt, ingen kakebaker du liksom.... De så jo LEKRE ut! Tror jeg bare må pakke bort kakebakeutstyret mitt, for sånne lekre saker som dette klarer ikke jeg å lage.. Bikini med eller uten kake i magen, samme det vel så lenge kroppen og du har det bra =) Nyt dagen.

  SvarSlett
 14. Du, jeg synes du har dreisen pa a bake og pynte kaker, jeg. Veldig smart ide a bruke pikekyss og baer. Ser jo bare saaa planlagt ut!

  SvarSlett