lørdag 19. mai 2012


Jeg synes det er flott med nesten alle typer stein i hagen, og det beste av alt er at det er vedlikeholdsfritt. Elsker ting som er vedlikeholdsfrie!


Den lyse grusen ble strødd mellom terrassen og hagen, og rundt lekehytten, litt sånn på måfå, og i mangel av noe bedre, men det fungerte overraskende bra, og er noe av det jeg er aller mest fornøyd med. Og nevnte jeg vedlikeholdsfritt??


Og da vi kjøpte singelen i fjor, så slang vi med noe granittstein på lasset og, siden de var såpass rimelige likevel, og sikkert kjekt å ha:-) Når det gjelder uteområdet vårt, så er det ikke så mye langtidsplanlegging. Det er mer veien blir til mens man går, og mye blir veldig intuitivt. Hos oss har det vist seg å fungere bra så langt.


Og granittsteinene, de ble fine til blomsterbedene. Jeg visste vel de ville komme til nytte:-)De gamle, ærverdige steinhellene kommer fra taket på Fana kirke, og skulle egentlig legges som en sti gjennom hagen, men så ombestemte butikken som solgte de seg, og vil ikke selge mer av de til oss likevel. Men jeg tenkte å prøve meg med litt kvinnelist og se om de ikke vil selge meg noen heller likevel:-)


Akkurat nå er det prosjekt steinlegging - av - gårdplass som pågår, og i hele går drev nordlendingen og jeg og klargjorde plassen utenfor, og neste uke kommer belegningssteinen. 250 kvm med stein skal legges. Så forhåpentligvis er gårdsplassen dekket av rådhusstein i løpet av halvannen uke. Ifølge nordlendingen sine beregninger. Det blir mye arbeid, men det kommer til å bli grådig fint, og så er det jo heller ikke å forakte at jeg får strammet opp grevinnehenget litt i samme slengen. 

Ha en fin lørdag!


11 kommentarer:

 1. så fint det er blitt! kjekt å se litt hageprosjekter og!! det er jo tiden for det=) Ha en fin lørdag! klem fra Yvonne.

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig. Intuitivt fungere veldig bra. Hagen din er kjempefin. Er veldig misunnelig på plommetreet og terassen.:)
  Her venter jeg på å få levegger jeg har bestilt. Gleder meg til å få det litt lunere her.
  Ha en super lørdag!
  Ellen :)

  SvarSlett
 3. Kjempefint var det! Og jeg liker bedre og bedre det som er vedlikeholdsfritt;) Stein er helt topp! Lykke til med legging og trening;)

  SvarSlett
 4. Kjempefint og at det er vedlikeholdsfritt er så bra:)
  Fine lørdag til deg!

  SvarSlett
 5. Hagen deres er så FIN:)
  Og lyse steiner er kjempefint ♥
  Vedlikeholdsfritt er nesten et must her hos oss, vi hater hagearbeid og vedlikehold, hahaha:)
  Jeg ønsker meg hus med stor naturtomt jeg, så kan det bare vokse som det vil:)

  Ha en fin fin lørdag!

  SvarSlett
 6. Hagen/uteplassen deres ser utrolig flott ut!
  Lykke til med steinleggingen og fortsatt god helg :)

  SvarSlett
 7. Fint med stein i hagen, og det ser kjempeflott ut med deg!
  Ha ei god helg!

  SvarSlett
 8. Koselige hager er noe jeg bestandig er oppmerksom på. Tror din er av den typen jeg ville legge merke til. Liker så godt variasjonen mellom bed, platting og heller. Driver og ordner hagen på dette viset vi også. Noen nye prosjekter hvert år.....

  SvarSlett
 9. Nydelig med den lyse singelen synes jeg, utrolig for en forskjell litt småstein kan gjøre :)

  Ha en FIN lørdag!
  Signe

  SvarSlett
 10. Kjempefint :)
  Klem fra Tine

  SvarSlett
 11. Så koselig uteområde du har. Godt å lese at det er flere som ikke har en helhetlig plan- sånn er det her også. Jeg syns det er grådig vanskelig å planlegge så mye på en gang. Nå har vi store planer om å bytte ut bruddskiferhellene på tunet med beleggingsstein- kanskje sånn som dere. Men vi får se- de fleste helegene nå framover blir vi nok på campingen og da er det ikke så masse tid igjen....

  SvarSlett