tirsdag 6. desember 2011

Smørlykke og deilige sjokoladekjeks

Etter å ha vurdert om jeg skulle kjøpe med meg hele esken med kuvertpakninger med smør på Rema, og skrape ut en 30 - 40 pakninger for å få nok til julebaksten, så dukket det opp et lite lass med smør i 1/2 kilos pakninger i butikken. Du snakker meg om følelsen av å vinne i Lotto! Det var nesten så jeg rasket med meg hele smørbeholdningen, sånn for sikkerhets skyld liksom. Men overmannet av julens budskap om å dele, så besinnet jeg meg, og tok bare to pakker.

Jeg følte det nesten som om det var to gullbarrer jeg bar med meg, og småløp hele veien hjem i frykt for å bli overfalt av lavkarbofolket. Vel hjemme ble de stablet innerst i kjøleskapet, godt kamuflert av et par liter melk og en ost i front.

Nå ligger smøret på kjøkkenbenken til romtemperering, under nøye overvåkning selvsagt, og er klart for å ende i en dobbel sjokoladekjeksdeig.


Ja, for dobbel må den være. Disse sjokoladekjeksene er farlig gode, særlig med ekte Tine smør i:-) Sjokoladekjeksene inngår blant de syv slagene hos oss, og oppskriften er hentet fra en av kokebøkene fra Wenches kjøkken:

Sjokoladekjeks (ca. 50 stykker)
250 g mykt smør
180 g hvitt sukker
180 g brunt sukker
2 egg
300 g hvetemel
1 ts hjortetakk
1 ts vaniljesukker
200 g mørk eller lys kokesjokolade


Visp sammen smør og sukker, tilsett egg, mel hjortetakk, og vaniljesukker og rør godt om. Grovhakk sjokoladen og bland i røren.

Sett deigen med hjelp av to teskjeer på bakepapirkledd stekebrett.


Stekes ved 180 grader i 10-12 min. Avkjøles på rist.
Vel bekomme!

16 kommentarer:

 1. Mye spenning i forbindelse med smør nå for tiden, ja! Jeg hadde flere pakker i kjøleskapet før krisen oppsto. (Grunnet dårlig hukommelse, så jeg kjøpte nye pakker fordi jeg trodde jeg var tom.) Til tross for denne "smør-tryggheten" så kaster jeg allikevel et blikk mot smørhyllene i butikkene nå for tiden. Og da jeg var på byens største butikk denne uka og plutselig så 6-seks! pakker meierismør i hylla; ja da måtte jeg bare ta en. Vurderte et kort øyeblikk å ta alle pakkene og gjøre som han som la ut en pakke på FINN.NO til høystbydende, men klarte å oppføre meg.
  Fine julebilder hos deg.

  SvarSlett
 2. Må le her jeg sitter og ser for meg deg hjem fra butikken med de overbeskyttene smørpakkene :))
  Skulle absolutt hatt et par pakker med SMØR, så er litt spent på om jeg er heldig å dumpe borti det i dag :)) Krysser fingrene jeg og håper det beste :)
  Herlige bilder i dag også !!
  Ha en superfin tirsdag så lenge :)

  Klem Heidi

  SvarSlett
 3. deilige kjeks er noe av det som KAN spises til jul her i huset:) Disse ser utrolig gode ut:) Har vært så heldig å rive til meg en bordpakning med sætertypesmør jeg...o lykke;)

  klem fra Trine:)

  SvarSlett
 4. Jeg har lett etter en god oppskrift på sjokoladekjeks en liten stund nå, og denne så riktig så god ut! Du skal nok ikke se bort fra at jeg tester ut denne i løpet av den store julekakebakehelgen som kommer. Takk for delingen!

  Og, haha, smørhysteriet er jo temmelig morsomt. I alle fall når man har sikret seg! Selv tok jeg også med meg to pakker forleden da jeg så at nødrasjonene var ankommet. Man trenger tross alt sitt smør i disse juletider!

  Riktig god tirsdag til deg, Barbro!

  Klemmer fra Fransen

  SvarSlett
 5. O, lykke! Jeg har hatt en lite smørlager i kjøleskapet etter at jeg fikk tips via en bloggkommentar at en butikk her i nærheten hadde en god del i hyllene i slutten av november. Planen var egentlig å gå på jakt etter minismørpakker og skrape... Så her er julebaksten sikret, og solidariteten får være ved å dele ut bakst. Sjokoladekjeksene høres deilige ut :)

  SvarSlett
 6. å nam! hehe de så gode ut!

  veldig koselige bilder fra hjemmet ditt her også=)

  SvarSlett
 7. Åh disse så gode ut....har lagd noen lignende....men vil prøve disse.
  takk for at du deler

  En fin dag til deg
  Klem

  SvarSlett
 8. Fristerinnen!

  Jeg matte le - jeg sa for meg hvordan du sprang hjem i frykt for lavkarbofolket... :-)))

  SvarSlett
 9. So beautiful !!! I loved !!!

  Xoxo

  Ana

  SvarSlett
 10. Kakene så delikate ut, og syv sorter.... her i huset blir jeg stålende fornøyd dersom jeg klarer en eller to. Smørmangelen har derfor ikke akkurat vært prekær kan du si :)
  Ønsker deg en fin dag videre!

  SvarSlett
 11. Huff,jeg kjenner angsten griper tak, for jeg har ikke bakt en sort...og jeg tror også det bare blir brente mandler:O))
  Her har jeg ikke savnet smør i det hele tatt, for det er faktisk ikke noe jeg har i huset noen gang:)
  Kos deg i bakinga, klem fra meg;)

  SvarSlett
 12. Mmmm, elsker slike kjeks;)
  Og i går lette jeg på nett etter en god oppskrift... Tror jeg prøver meg på din jeg, siden den er godkjent ♥

  Ha en fin kveld!

  Klem Line

  SvarSlett
 13. De så gode ut. Flira når jeg leste innlegget ditt...så deg liksom for meg. :)) Har sikret meg noen pakker ...men bare litt flere enn deg.

  SvarSlett
 14. herlig!
  jeg må også bake sjokoladekjeks!
  får se om de har smør når jeg gå innom butikken imorgen, så blir det kanskje noen kjeks:)

  klem ellemell

  SvarSlett
 15. De så virkelig gode ut! Mulig jeg må prøve meg på dem. Jeg fikk tak i et par pakker meierismør og bremykt for noen dager siden. Så jeg tror jeg skal greie meg fint til over nyttår.

  God helg!

  SvarSlett