onsdag 9. november 2011

24 x 4

I år har jeg prøvd å være tidlig ute med adventskalenderne. Tradisjonen tro har vi pakkekalendere, og i år er det fire stykk som skal fylles opp. Jeg har samlet og laget opp litt de siste månedene mens nordlendingen bare har ristet oppgitt på hodet over meg. Men jeg har tenkt som så at mange bekker små gjør en stor å, og nå er nesten alle kalendergavene i havn. Til ungen er dessuten en del av gavene opplevelser eller aktiviteter som kino, skøyter, baking o.l. 

I år er det en ekstra kalender å lage. En ung dame som har kommet inn i familien, og som er et stykke hjemmefra må naturligvis også få sin egen adventskalender. Dette er en jente som liker lyse og nøytrale farger, så jeg har tatt en kleshenger og surret rundt hvite remser fra et opprevet laken. Hengeren er pyntet med en liten sløyfe og et hjerte.

Gavene er pakket inn i lyst gavepapir og papirposer, og pyntet med diverse naturmaterialer og sløyfer og bånd. På Åhlens har jeg dessuten funnet fine og nøytale til- og fra lapper som jeg skal bruke til å nummerere gavene med.
Jeg innrømmer at denne kalenderen er den kjekkeste å lage, så derfor blir det lagt litt ekstra arbeid ned i den. Kalenderen er fylt med hjemmelaget julepynt i form av hjerter, kremmerhus og julestrømpe. Jeg har dessuten også laget hårbånd, pulsvarmere og tøypose. I tillegg fins selvfølgelig et assortert utvalg av godteri, og et og annet Griseflaxlodd kommer vi heller ikke utenom:-)
Den unge damen er hybelboende student, så da er det liksom ekstra med gavemuligheter føler jeg. En papirpose er for eksempel fylt med telys, og i en annen har jeg puttet oppi en pose til å lage iste av. Og det kjekke med å bruke en kleshenger som kalender, er jo at man faktisk kan henge ganske tunge ting her. Den hadde nok fint tålt en 100- pakning med telys også:-)
Så får vi håpe kalenderen faller i smak hos studinen.

Ha en fin dag!

20 kommentarer:

 1. Så nydelig den var! Og så snill og god du er som ordner i stand noe så flott. Jeg er sikker på at studinen kommer til å bli kjempeglad!

  Det lønner seg å være ute i god tid, selv om det kan virke litt spesielt å bruke tid på kalendergaver når høsten såvidt har kommet i gang. Jeg beundrer deg for gjennomføringen! Vi er nok mange som har tenkt tanken om å sette i gang selv, men som aldri fikk planene ut i livet.

  Riktig god lillelørdag til deg!
  Klemmer fra Fransa

  SvarSlett
 2. Litt av en advents kalender!!! De så ikke sånn ut i min tid, hverken da jeg var barn eller hadde kalender barn. Jeg har ikke tenkt så mye på kalendere, men bør vell kanskje revurdere det. Til neste år, kanskje. Men de som får dine kalendere er veldig heldige!!! Klemz Grethe

  SvarSlett
 3. Skulle ønske jeg var denne "studinen" :))))

  Kjempelekker og herlige gaver du gir bort !!

  Hun kommer til å sveve frem til jul, garantert :)

  Tirsdagsklem fra Heidi

  SvarSlett
 4. så utrolig snillt gjort!!

  tenker hun blir kjempeglad, kalenderen var virkelig nydelig ;)

  SvarSlett
 5. Heldige mottaker av disse kalenderne :o) Dette er beste formen for julekalender spør du meg!!! Jentene bare elsker de!! Store som små!

  Flott utseende på den å....nydelige duse fargetoner!! Blir jo et interiør spør du meg ;o)

  Ha en fin ettermiddag!!

  Klem Tine

  SvarSlett
 6. Oioioi, den var FIN ♥
  Klart hun blir fornøyd!!
  Så utrolig snill du er Barbro;))

  Klem Line

  SvarSlett
 7. Så heldig hun er! tror nok hun kommer til å bli overmåte fornøyd. ...skulle nesten ønske at jeg var den studinen!

  SvarSlett
 8. Ho er heldig som får den flotte og forseggjorde kalenderen.
  Alltid kjekt med pakkekalender, men eg lurer på kva tid eg får ein,hehe.
  Eg trudde kanskje ongane var blitt så store at dei ikkje ville ha lengre, men den gang ei:O)
  Så både ho på 26, han på 24 og ho på 18 vil ha!!!
  Kos deg videre i føradventstida Barbro.

  SvarSlett
 9. SÅ fin kalender du har laget i stand til studenten. Her bor det ingen barn hjemme lengre så da er det slutt med å lage til adventskalender gaver. Men at det blir noen smågaver når dem stikker innom i førjulstiden skal de ikke se bort i fra. :) Ha det fint :) klem Merethe

  SvarSlett
 10. pakkekalenderen var hvertfall veldig fin utenpå:)
  sånn kunne jeg gjerne tenkt meg:)

  også likte jeg veldig godt pulsvarmerne under her!
  bruker du ullfilt fra s&s? elelr fra et annet hemmelig lager?:)

  klem ellemell

  SvarSlett
 11. Så koselig at du gjør dette for henne :-) Og kalenderen var veldig lekker :-D Har ikke begynt med gavene enda jeg - kjenner det stresser meg litt :-/

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 12. Oj - du legger mye arbeid i det ja... og hadde jeg fått en sånn ville jeg blitt kjempeglad :) Her i huset er vi ikke på kalendergaver, nei vi greier oss med en skrapekalender - så får alle skrape og føle litt på spenningen hver dag :)

  SvarSlett
 13. Denne var rålekker. Kjempe snilt gjort må jeg si. Hadde blitt utrolig glad hvis jeg hadde fått noe liknende. Rett og slett nydelig utført. :0)

  Er også "ferdig" med 4 stk pakkekalendere. Mangler en gave til hver av smågutta på julaften, og 4 gaver totalt til min kjære (han er såpass bortskjemt at han får pakkekalender han også faktisk). ;0)

  Finfin kveld til deg
  klem Jane

  SvarSlett
 14. Jeg blir alltid så imponert når man kan ha en slik fin kalender full av pakker hengende fremme. Her i huset kan bare en gave henge i kalenderen pr dag..

  SvarSlett
 15. så heldig hun er som har deg....snille deg.
  Nydelig fin kalender og spennende

  Ha en fin kveld

  Klem til deg

  SvarSlett
 16. Kjempefin kalender! Du er jammen kreativ!

  SvarSlett
 17. For en nydelig kalender! Hun er jammen heldig. Problemet er vel at den er så fin at det ikke går an å åpne pakkene!
  Pulsvarmerne var også utrolig nydelige. Jeg skal jammen prøve meg på noen flere slike jeg også!

  SvarSlett
 18. Du legger jammen mye arbeide i det. Heldige studinen! har ogsa begynt med julekalenderforberedelser (puh, det var et langt ord!). Det blir nok litt av hvert, ja... :-) Jeg lager en liste hvert ar, sa jeg kan se hva jeg gjorde fra ar til ar og dermed gjenbruke noen ideer...

  SvarSlett