tirsdag 15. november 2011

Spiselige gaver - ihvertfall for noen


På helgens julemarked ble det kjøpt både glasshjerter og fuglemat. Det var egentlig Kristin som nevnte i en kommentar at dette kunne være kjekke små julegaver å lage sammen med de søte små, og det synes jeg hørtes ut som en god ide.


Ved en tilfeldighet så oppdaget jeg at Hanne hadde lagt ut et innlegg i dag hvor hun hadde laget fuglemat og hadde med link til enda et fuglematinnlegg, med oppskrift på meiseboller, så det er bare å klikke seg inn dit hvis noen har lyst å prøve seg som fuglekonditor:-) Jeg tror definitivt disse faller mer i smak enn First price meisebollene vi kjøpte på Kiwi i fjor. De hang urørt i treet vinteren gjennom, til tross for mengder med snø og labre matforhold for småpipene.


Her i huset har de søte små bestemt at fuglematen ikke skal henges ut før på lørdag. Veslesnuppa mente at fuglefrø i kokosfett måtte anses å være snacks på lik linje med smågodt, og sånt spiser man bare på lørdager:-)

11 kommentarer:

 1. Hei
  Tenke seg til at fuglene ikke spiste maten fra Kiwi- skal si de er blitt kresne :-)
  Herlig innlegg under om klovnene og Auli - lo høyt her jeg satt :-) Har lagt meg til som følger - du er flink til å skrive :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har en gigantisk trollhassel som jeg pleier å fylle med meiseboller, som heldigvis blitt spist. Men det grønne nettet er ikke særlig dekorativt så jeg tror heller jeg skal prøve med på noe lignende det du viser fram her. Både dekorative og helt sikkert mer smakfulle :)
  Ønsker deg en fin kveld videre!

  SvarSlett
 3. Så flott og dekorativ fuglemat.
  Ha det så fint! : )

  SvarSlett
 4. Denne fuglematen blir god for småfuglene i vinter:) Artig kommentar fra veslesnuppa:)

  klem Trine:)

  SvarSlett
 5. Dette er nok snadder for små pip-pip´n ja. Kanskje jeg skulle prøve å lage slik med unga her jeg også. Syns de sikkert er morsomt ;0)
  Takk for tipset.

  klem Jane

  SvarSlett
 6. Så utrolig mye fint du har laget og kjøpt! :) Jeg skal på mitt eget julemarked til helga og er veldig spent på responsen!

  SvarSlett
 7. Smarte de meisbollene. :)
  Du, jeg har faktisk fått en sånt strikkekit med elefantvest til Eimund. Skal begynne på det i dag. De er så fine. Men jeg er ikke veldig god på strikking med mer enn en farge, så jeg er litt spent.
  Elln :)

  SvarSlett
 8. Så stilige de var da, må ta meg en tur inn å kikke på den oppskriften tror jeg;) Og jeg er enig med både deg og veslesnuppa - tror disse smaker bedre enn de på Kiwi og lørdagsgodt skal spises på lørdag;)

  SvarSlett
 9. De var søte! Her ute i skogen har vi et stort fuglebrett, og vi mater fuglene ivrig. Med brød. Kanskje vi burde oppgradere?

  SvarSlett
 10. Elskar når folk gjer litt ut av fuglematen. Dei små dinusaurane treng skjønnheit dei og :)

  Klem!

  SvarSlett
 11. Hei på deg..Utrolig masse fint du har laget her altså! Ønsker deg en fin hellg!

  Hilsen kommer fra Ann-Christin.

  SvarSlett