mandag 28. november 2011

I går hadde vi mor og barn juleverksted her hjemme, og til tross for at jeg bare plukket fram materialer som jeg allerede hadde liggende, og til tross for uforutsette hindringer av den fysiske sorten, så ble det et koselig juleverksted likevel.

Ungene syntes det var kjekt å lage hjerter av ståltråd og perler, og så ble de jo innmari fine. 
Veslesnuppa laget dette perlehjertet, som ble min favoritt, og som passet så godt ved siden av det lilla glasshjertet.

Litt toving ble det og, til tross for at Bergen vann- og avløp hadde bestemt seg for å ta vannet rett etter at juleverkstedet hadde begynt OG glemt å varsle oss. Naboene derimot, som ikke mistet vannet, hadde fått beskjed (logisk nok...). Så heldigvis hadde de tappet vann på kanner som vi fikk overta. Kjekt med gode naboer:-) Dermed fikk vi vann til både saft og toving. Det eneste kjipe var at vi ikke kunne skylle ned i do, særlig etter at seks barn hadde gjort et solid innhogg i pepperkakefatet og fruktfatet... Etter syv vannløse timer var det godt å kunne trekke i snoren igjen.
Det ble forresten perlet mer enn hjerter. Jentene ble storfornøyde med spiralarmbånden sine. Enkelt å lage, selv for de minste.
Silkisleire er alltid gøy å holde på med. Myk og god å kna og forme - helt perfekt for barn. Ikke akkurat noe minus at den er lufttørkende og hvit heller. Jeg skulle tatt bilde av de bittesmå konene med blondemønster som en av jentene laget ved hjelp av minipepperkakeformer, men det gikk i glemmeboken. De ble ihvertfall utrolig søte.

Men nå tror jeg pepperkakeformene igjen får brukes til det de er ment for, for etter helgens juleverksted er det fullstendig tomt for pepperkaker, så her er det bare å hive seg i bakingen igjen:-)

12 kommentarer:

 1. Fine hjerter!

  Jeg laget slike i utfordringen til Studio.
  De er kjempefine som pynt i vinduet, kvister
  og på juletreet! ;)

  Stor klem

  SvarSlett
 2. Å så lurt med de hjertene med ståltråd, det skal prøves!
  Tusen takk for tips.
  Klem Linn

  SvarSlett
 3. hehe! hørtes utfordrende ut!
  men dere klarte nok det med stil hørtes det ut som!

  kejkt og treffe på deg idag forresten!
  og nå vet jeg hva du an bruke "fridagene" dine på... sove litt lengre? ser du har postet innlegget klokka kvart over fem....!!!

  fin uke til deg!
  klem ellemell

  SvarSlett
 4. Supersøte og veldig fin syssel for de små - og store!:) Ha fine førjulsdager! Klem

  SvarSlett
 5. Så fine ting ungene har laga. God ide de perlehjertene. Vi har masse perler. Må kjøpe streng. Dette må prøves.
  Ellen :)

  SvarSlett
 6. Så koselig med juleverksted, og det er jo en direkte kosestund for både barn og voksen...du er flink som arrangerer slike stunder!!
  Kos deg videre, denne uka, klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Så mye fint dere har laget!

  SvarSlett
 8. Så koselig dere har hatt det, og så masse fint det ble produsert!
  Klem♥

  SvarSlett
 9. Hei så masse fint som ble laget på juleverksted :)

  SvarSlett
 10. Jeg er stum av beundring.
  For noen flinke jenter!!!

  Klem + et kjempe stort :o)
  fra meg.

  SvarSlett
 11. Så mye fint dere har laget! Silkisleire har jeg ikke prøvd meg på før, det tror jeg vi må kjøpe ja :)Det er så kjekt med fin inspirasjon!
  Ha en fin tirsdag :)
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 12. Det er jo en grei måte å sikre at barnas julepynt harmonerer. Sørge for å ha juleverksted hjemme med "riktige" ingredienser :) Stiller man med rød filt og tomme doruller får man jo noe annet enn når man stiller med hvit leire og lyslilla perler :) Godt jobbet! Sikkert mange mødre som kunne tenke seg å "rydde" litt på hobbyrommet i diverse barnehager også :D

  SvarSlett