fredag 9. september 2011

Ferdig kappet i en fei


Jeg skrev en gang et innlegg om min gryende interesse for verktøy og ønske om å bli en skikkelig handywoman. Det innlegget førte til at jeg fikk tilbud om å teste ut verktøy fra Bosch. Enkelte tilbud kan man jo simpelthen ikke si nei til, og ettersom vi holdt på å pusse opp kjøkkenet, så fikk jeg en sagstasjon med innebygd flisekutter.

Denne gangen har jeg fått anledning til å teste ut den nye kapp- og gjærsagen til Bosch, PCM 7S. Når jeg skriver jeg, så mener jeg jo egentlig vi. For nordlendingen er selvfølgelig høyst involvert her. Det er jo tross alt han som sitter på ekspertisen på området. Jeg ville mest sannsynlig synes at en kapp- og gjærsag var strålende uansett, ettersom jeg alltid pleier å bruke en håndsag når jeg sager. Jeg synes liksom sånne elektriske sager er ganske skumle. Jeg hadde nemlig en sløydlærer en gang som manglet en hånd etter en sageulykke. Noe han likte godt å fortelle om og dramatisere, og det har gjort et sterkt inntrykk, og jeg har måtte bruke eksponeringsterapi for å tilnærme meg dette elektriske sagvidunderet som nordlendingen er så strålende fornøyd med.

Nordlendingen har kuttet og saget til den store gullmedalje, og fått på plass en ny garasjedør under terrassen. Et såpass kjedelig prosjekt at vi ikke akter å bruke mer bloggeplass på det. Jeg på min side, har holdt meg til særdeles enkle prosjekter, ettersom jeg egentlig har mer enn nok med å venne meg til en elektrisk kapp- og gjærsag. Så jeg har egentlig bare kappet opp et dusin kvadratiske plankebiter som skal bli klemmetavler, eller spennetavler som de sier på Østlandet.

Jeg må jo si at det er grådig gøy med sånn kapp- og gjærsag. Selv om det er litt skrekkblandet fryd. Det er liksom bare et lite svusj, riktig nok et heller skummelt lite svusj, men så har man altså saget ferdig i en fei - litt mer effektivt enn håndsagingen min kan man si...


Men det var egentlig til kjellerprosjektet vi trengte en Bosch PCM 7S. Akkurat nå ser det skikkelig stusselig ut der nede, men her skal det altså bli kjellerstue - og SYROM!! Hele den 50 kvm store kjelleren skal innredes, og jeg kan flytte alle stoffene og krimskramset mitt ned en etasje, sånn at jeg slipper å okkupere spisebordet hele tiden. Det er nok flere enn jeg som er glad for det.


Kjelleren blir nok ikke ferdig før til våren, men den som venter på noe godt....:-)

Ha en strålende helg!

11 kommentarer:

 1. Ah...ja den som venter på noe godt venter ikke forgjeves!!!! Jeg ventet i 6 ÅR på at min koselige Rødstue skulle bli ferdig. Men da ble jeg liksom dobbelt så glad når den endelig ble ferdig. :D
  SÅ spennende å vente på et syrom. Nå kom jeg foresten på at jeg har kjøpt ei plate i tanke på å lage slike klemmetavler...helt glemt bort gitt :)
  Men kanskje jeg rekker noen slike før jul da. God helg.
  Klemmer Merethe, som er innom en liten tur mens hun drikker en kopp kaffe...det er nemlig helt sommer i dag.

  SvarSlett
 2. Åååå, så er heldig;-) Tenk å kunne legge ifra seg sysakene på et sted uten å måtte rydde unna pga middag ol.eller ha alt midt i stua, at du må vente litt gjør vel bare at alle planer er godt gjennomtenkt og utarbeidet før innflyttingen;-D

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke bare misunnelig på eget hobbyrom, men tenk at du får teste ut sånne fine produkter! Tipper mannen her hadde vært superfornøyd :) Selv har jeg angst for sånne produkter - selv om vi ikke hadde noen sløydlærer uten hånd. Bare tanken på hva de kan gjøre er skummel nok i seg selv...

  SvarSlett
 4. Så morro å prøve noe nytt også da og fint blir det jo også :)
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 5. Så herlig det må bli med både kjellerstue og hobbyrom. Drømmer om det jeg også, foreløpig får jeg nøye meg med et hjørne på kjøkkenet.

  Ønsker deg en fin høsthelg,
  Klem T

  SvarSlett
 6. WOW, sier jeg!!! Tenk å få kunne prøve ut slike spennende elektriske duppeditter!!!!!! Jeg er vettaksremt for alt sånt elektriske greier, at jeg gjerne skulle ha kommet meg over den kneika, for å si det sånn:DDDD Ellers så ser kjelleren din nesten ut som min, bare at hos meg er det ca 60 cm under taket, ha-ha. Bokstavleig KRYP-kjeller:DDDDD Det eneste det kan brukes til, tor jeg er vin-kjeller:DDDDD Men vina hadde nok fått blitt til eddik, for jeg lider av klaus, så jeg hadde nok aldri krøpet ned der for å hente vin:DDDDD da hadde jeg nok heller sittet edru i etasjen over, gett:DDDD klemz grethe

  SvarSlett
 7. Ha ha, det er så gøy at du har blitt Bosch sin favorittblogger! Akkurat som jeg holder meg i lotion-verdenen. Lurer på åssen de driver research?
  God helg!

  SvarSlett
 8. Jøss, så artige ting du får teste da. Jeg får liksom tilbud om trankapsler og krydder...

  Synes det leketøyet er skummelt. Snakka akkurat med en plastikkirurg som hadde fått inn en blind pasient som hadde delt fingeren sin på langs med en sånn sag...

  SvarSlett
 9. Vi også har en slik garasjeport som er halvveis på plass. Med en slik sag hadde den nok vært oppe på dagen. Deler nok din interesse for powertools ja. Hver gang jeg har bursdag renner det inn driller, motorsager, gressklippere og annet morsomt.

  Kanskje jeg skal ha litt tresløyd snart? Det er moro :)

  SvarSlett
 10. Dette blir ren luksus når det blir ferdig :0) Gud så godt det må være og kunne gå fra krims kramset sitt uten å rydde det opp hver gang. :0)

  Klem Jane.

  SvarSlett
 11. Sånn så kjelleren vår ut en stund også :-)
  ( ps - leeenge )

  Men nå er det 3 soverom , kjellerstue ( les : ungene sitt spillerom ) og vaskerom :-)

  2 rom igjen :-)
  men det tar vi ikke nå :-)

  ( ps - når jeg skriver vi , mener jeg selvfølgelig mannen min :-)

  SvarSlett