mandag 13. juni 2011

Før og nå


Da vi kjøpte oss hus med relativt stor hage for noen år siden, kjøpte vi oss samtidig mye arbeid. Såpass mye at vi innimellom har vurdert og heller flytte til blokkleilighet (med vaktmester...), og til nød rekkehus (midt i rekken, så det ble minst mulig å male og gjøre ute......). Vi har gravd så mye at vi har snudd opp-ned på absolutt hele tomten mer enn en gang, og til slutt kjøpte vi oss jammen gravemaskin istedet for å drive å leie hele tiden. En god investering kan man si...

Når man føler at man bor oppi noe som mest minner om et månelandskap med store meteorittkrater, da gjelder det å hente fram igjen gamle bilder av hvordan det var da vi flyttet inn, liksom for å overbevise seg selv om at det er lys i den mørke tunellen, tross alt. Og at det kommer til å bli bedre, selv om det virker som om alt går i sneglefart noen ganger.


Ok, det gjenstår en god del ennå, men vi er iallefall ferdig med den evinnelige gravingen, og terrassen er på plass - om ennå fremdeles umalt. I år er første gangen vi har noe som begynner å ligne på et ordentlig uteområde, så om det skulle bli litt mange utendørs innlegg, så ta en kikk på bildet under.


Sånne triste omgivelser har vi hatt lenge. Ikke så mye som en blomst i sikte.


Så da er det vel ikke så rart at man bare knipse bilder av uteområdet fra alle slags mulige vinkler,


og dokumentere hver eneste blomst og plante som dukker opp.


Det er nok mest sannsynligvis et forbigående fenomen:-)21 kommentarer:

 1. Nice!!!! Det var litt av en forandring! Skjønner du er fornøyd med det ja :-)Kjempefint var det blitt :-)

  SvarSlett
 2. Det er stor forandring hos deg og dere er jammen flinke..
  Kjempe flott

  Ønsker deg en fin mandag .....nyt den

  Klem til deg

  SvarSlett
 3. wow!! For en jobb dere har gjort! Stor forandring og enormt mye arbeid:)) Men herlig når man kan sette seg litt ned og nyte alt sammen.
  Vi har også gammelt hus og hage og her har det alltid vært prioritert en ting hvert år - kjøkken i fjor - stue i år - nye vegger ute ett år - nye vinduer ett år - neste år blir det garasjen og uthuset som skal få litt omsorg. Blir aldri ferdig...

  God mandag!
  Kjersti

  SvarSlett
 4. Dere har vært kjempeflinke!! Det re blitt kjempefint hos dere. Skjønner godt at du knipser i vei.
  Her blir det nok rekkehus i første omgang - til neste år, men håper på et enderekkehus, slik at jeg får litt mer hage enn en liten flekk.
  Ha en flott 2. pinsedag!

  KLEM!

  SvarSlett
 5. Så fint dere har det!!
  Skjønner godt at det har vært mye jobb for å få det sånn, men resultatet er jo kjempebra! :-)
  knips i vei, jeg vil gjerne se mer! :-)

  Ha en finfin 2.pinsedag, klem!

  SvarSlett
 6. KRáSNE LETO PRAJEM, MATE NáDHERNé FOTKY!!!!!!!!!

  SvarSlett
 7. Så nydelig det blir! OG for en jobb dere har hatt! :)

  SvarSlett
 8. Virkelig en flott forandring. .99

  SvarSlett
 9. å herlighet dere er flinke!
  selv har vi en knøttliten hage med mye bed (selvvalgt), og bare den er litt arbeid! Så jeg kan tenke meg..og innse at jeg ikke må klage, for hagen vår er 1/4 av 1/4 av din!
  ha en fin siste fridag!

  SvarSlett
 10. Hei.
  Jeg er akkurat inne og har en liten pause fra gravemaskin og rake(-på en pinsedag, jeg vet), så dette innlegget var virkelig inspirerende: det blir bra til slutt! Det ser kjempekoselig ut hos dere.
  Ha en fin dag videre.
  Beate

  SvarSlett
 11. For en kjempejobb dere har hatt! Ikke rart du fryder deg :)
  Vi har en bitteliten bakhage ved kjøkkenet. Ser veldig rar ut på bilder, for det er mye fjell her. Men verre var det da vi flyttet inn. Pga høydeforskjellen insisterte utbygger å ha på lassevis med masse for å "utligne" høydeforskjellen. FOR en jobb for Svein å grave ut alt for hånd, og frakte bort...

  Dere har fått et flott uteområde, så knips i vei :)

  SvarSlett
 12. Det blir utrolig fint da, og jeg skjønner godt at du vil dokumentere og vise fram alt :-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 13. Dere har lagt ned en kjempejobb, men sannelig er det blitt lekkert!
  Det er mye arbeid med stor hage,men mye glede også;)
  Ha en fin kveld, klem;)

  SvarSlett
 14. Ting tar tid, og Rom var som kjent ikke bygd på én dag. Dere er kommet godt i gang, og jeg er sikker på det til slutt blir en prakthage.

  SvarSlett
 15. Så utrolig flinke dere har vært! Dere har fått det kjempe fint! Skjønner godt at du vil knipse noen ekstra bilder for å vise frem :) Koselig for oss å se.

  Håper pinsehelgen har vært fin. Siljeklem

  SvarSlett
 16. Forandring fryder hetes det, og dere har jo fått det riktig så flott! Eget hus og hage er mye arbeid, men tenk for en frihet det er i forhold til andre alternativer.

  SvarSlett
 17. ja dette var saker du:) ekstrem forvandlig!! ha en fin kveld og kos deg i hagen!!det har vi gjort i dag :) <3sommer<3

  SvarSlett
 18. Så fint du har fått det rundt deg.

  Veit alt om å ha eit uteområde som ein
  ikkje er heilt fornøgd med, men no ser eg
  og lys i tunnellen her.

  Ha vidare ei fin veke. :)

  SvarSlett
 19. Hurra for en innsats. Klart du skal slenge ut bilder og virkelig glede deg over framgangen. Det har jo blitt så fiiiiint.

  SvarSlett
 20. Flott forandring Barbro :) Hus er som regel et stort svart hull å putte det man har av penger inn i... og når man er ferdig med noe, er det sannelig noe nytt som bare må gjøres...

  SvarSlett
 21. For en jobb dere har hatt! Men vi har også kjøpt oss et stort prosjekt, både ute og inne. Så det er godt å se at det kan bli til noe til slutt!!

  SvarSlett