mandag 6. juni 2011

Den store kakebakedagen


I dag er den store bakedagen her i huset. Etter å ha feiret 40 - års dagen på forskudd med en skikkelig vennefest, så følte jeg meg egentlig forsynt med festivitas og matlaging. Men siden den egentlige dagen er i morgen, og man tross alt har små barn som elsker bursdager, så er det bare til å trå til med nok en feiring. 

Jeg kjente at det satt langt inne å hive seg i kakebakingen, men det var bare å kaste seg ut i det i morgentimene, for her skulle man være effektiv. Litt for effektiv kan man si. Baking på morgenkvisten, før man har gnidd søvnen ut av øynene, kan fort skjære seg.


Spesielt når man skal lage flere kaker og desserter samtidig som inneholder både krem og eggedosis, eller bare krem, eller bare eggedosis. Da går det fort i surr for Fru effektiv. Snickerskaken skulle bare ha krem i midten, og bare eggedosis i fyllet oppå, men plutselig var det visst sneket seg både krem og eggedosis i fyllet. Søren og, tenkte jeg, nå må jeg lage det helt på nytt igjen! Og jeg har sååå masse som skal gjøres...

Men det er alltid lurt å smake, før man utroper noe til fiasko - for hvilket deilig mislykket fyll det ble. Enda bedre enn det jeg pleier å lage:-) 

Nå er ikke snickerskake akkurat den mest bloggevennlige kaken, selv om den smaker himmelsk. Direkte lekker er den jo ikke. Men med litt Freia sjokoladepynt på toppen, i et veldig intrikat mønster basert på en svært avansert algoritme, så kunne den iallefall minne om noe som skulle ligne på en festkake.


Som dere skjønner så har det vært innmari høy kremfaktor på kjøkkenet i dag. Alle festkaker og festdesserter inneholder jo stor sett kartongvis med fløte, og en ordentlig festdessert må man jo også ha når man skal ha rund dag. Dermed ble det Dronning Maud pudding (som ikke er spesielt bloggevennlig den heller...). En ekte festdessert fra Haugesund, sømmer seg vel for en som så verdens lys på Haugesund sykehus.

Men jeg droppet portvinen oppi. Jeg er jo tross alt ikke blitt så gammel at jeg har begynt å like portvin...

Ha en fin dag!

14 kommentarer:

 1. Næmmen, har me bursdag på samme da?? :o)

  Her blir det ikkje så masse baking, sku gjerna hatt litt av energien din i dag :o)

  SvarSlett
 2. hmm..skulle gjerne hatt oppskrifta på den dronning maud puddingen jeg da? det har jeg ikke smakt før!
  her feirer vi 3 årsdag i dag, men bursdagsbarnet ville ikke ha annet enn muffins..så det har vi laget i bøtter og spann!!

  hjertelig tillykke med morgendagen!
  ;)

  SvarSlett
 3. mmmmm...skulle gjerne ha smakt.


  (forresten,viktig beskjed til deg inne hos meg)

  SvarSlett
 4. Portvin som er så godt!!! :)

  Ser helt fantastisk deilig ut! Gratulerer så masse med dagen i morgen! Håper du blir bortskjemt av både unger og nordlendingen! (Jeg har endelig kommet igang med putesying!!)

  SvarSlett
 5. Gratulerer :) Det ser jo virkelig godt ut!
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 6. Nam!
  Ser ut som ei deilig kake! Kommer sikkert til å bli en fin feiring i morgen:)
  Klem Gitte

  SvarSlett
 7. NAM NAM NAM og atter NAM!! Syns det ser kjempegodt ut jeg, men jeg er jo veeeeeldig glad i krem i forskjelige varianter da, hehehe :)

  Gratulerer med dagen som kommer :)

  Klem :D

  SvarSlett
 8. Nam detteså jo deiligt ut det....kjempe godt.
  Håper dagen din blir fin i morgen

  Ha en fin kveld
  Klem til deg

  SvarSlett
 9. He he skjønner at det godt kan gå litt i surr ja :-) Men så bra at det endte godt da :-))

  Ha ei fantastisk fin feiring - klem Siv

  SvarSlett
 10. Men Dronning Maud er jo så god med portvin. Den fromasjen het forresten Haugesunddessert før konebesøket i 1906.

  SvarSlett
 11. Kaken ser jo kjempe god ut :)
  Ønsker deg en kjempe fin dag i morgen !
  Klem fra Anne

  SvarSlett
 12. Nam nam nam. Er ikke de beste oppfinnelser resultat av et mislykka forsøk på noe annet? Barbrokaken blir sikkert en suksess.

  SvarSlett
 13. Gratulerer så mye med dagen, Barbro! (og velkommen etter). Snickerskake er usedvanlig godt, uansett utseende. Ha en fin feiring!
  Klem fra Hege

  SvarSlett
 14. Syns dette så veldig bra ut jeg. Godt å høre at det kan gå litt i surr for selv supereffektive damer. En trøst for oss mindre effektive...

  Har blitt lite blogge-tid i det siste, så derfor også lite kommentarer fra meg. Nå er den travleste perioden over, håper jeg!!

  Gratulerer masse med dagen. Håper den blir super. KLEM!!

  SvarSlett