onsdag 5. januar 2011

Råflotte pussefillerRundt omkring på plattformene langs norskekysten, har man i mange år brukt pussefiller av gamle tekstiler. Og da snakker vi ikke bare om oppklippete gamle laken og utvaskete håndkler. Neida, her har både damasken til tante Olga og Hardangersømmen til tante Gudny endt sine dager som pussekluter. Jeg må jo le litt ved tanken på disse barske Nordsjøkarene som driver og pusser og gnikker på offshoreutsyret med gamle blondeduker - sånne kluter hadde vel strengt tatt passet best til bloggedamer:-)En venninne som jobber i Nordsjøen mente det var galskap å bruke sånne flotte ærverdige tekstiler til å tørke oljesøl, og reddet unna det hun klarte, og ga til meg istedet. Jeg fikk en diger kurv fylt med nydelige blondestoffer som definitivt ikke skal brukes til å pusse noe som helst med! Jeg skal nok sette hengelås på kurven så ikke nordlendingen bruker de til å polere bilen... Skulle forresten ønske han var like ivrig med støvkluten som han er med å gnikke og gnu på bilen.


Disse små, skjønne skattene skal voktes godt og kun brukes i syøyemed. Tenk at de virkelig var ment til å tørke olje og skitt? Har ikke helt bestemt meg helt for hva de skal brukes til, men det blir helt sikkert noen blondehjerter, og kanskje et lite lappeteppe og?


Nordlendingen begynner å bli temmelig irritert på den stadig voksende stoffhaugen nede i kjelleren, og ble ikke akkurat i perlehumør da enda flere stoffer dukket opp på døren, og syntes nok det hadde vært helt greit at blondestoffene hadde endt sine dager som pussekluter i Nordsjøen... Kanskje ikke så lurt å la blondekurven og offshorebagene stå side om side i kjelleren. Før jeg vet ordet av det er "pussefillene" gjerne å vei ut i Nordsjøen igjen...

(Samtlige tekstiler på bildene var faktisk ment som pussekluter offshore, så ikke noe bildejuks her...)

29 kommentarer:

 1. Då får eg seie som i siste innlegget mitt, MANNFOLK ALTSÅ! Er det mulig?

  SvarSlett
 2. Gudsjelov at du fikk redda di,trodde nesten ikke det jeg leste jeg :O) Blir nok noe super fint med dine kreative evner :O) Ha en strålende dag :O)))

  SvarSlett
 3. Jepp, mannfolk ;) Nydelige "kluter" som fortjener et bedre liv. Jeg kan sende noen hullete stretchlaken istedenfor, hehe.

  SvarSlett
 4. Det er jo bare utrolig! Men de trenger kanskje noe hjemmekjært der ute i havgapet? Alle har sin mye side ;-)))

  Ønsker deg en fortsatt fin dag!

  Klem fra Carina

  SvarSlett
 5. Det er da utrolig.
  Kanskje jeg må gå gjennom fillesekken på jobben min også??? men tror ikke det er sånne skatter der.
  Godt du tar vare på de.
  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 6. Nå kjente jeg at jeg fikk ondt i magen. Så utrolig bra at venninnen din reddet de og ga de til deg. Jeg regner med du får laget noe vakkert av alt sammen :)
  Takk for tips ang. header. Skjønner at jeg har vært helt på jordet. Jeg har brukt paint. Tanken på picasa-collage har ikke streifet meg en gang. Inn å prøve med en gang :)
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 7. Du store min! Det ville jo vaert nesten enda verre enn a banne i kirka!!! Godt de er reddet.

  klem mette

  SvarSlett
 8. Huff a meg!
  Godt at venninna di fikk redda noe.

  Sikkert mange som gjerne ville sende "ortlige filler" i bytte ! Meg inkludert.

  Klem

  SvarSlett
 9. Så bra de ble reddet...*smiler*...
  Så mange fine, heldige deg!
  Klem Fedrikke :O)

  SvarSlett
 10. Halloen du. Så bra de "fillene" ble reddet. Mye annet lekkert man kan bruke de til enn oljesøl da. Ha en fin dag.
  Klæmmer Susanne

  SvarSlett
 11. Oi oi oi. Reddet i siste øyeblikk der altså!
  Hardangersøm og oljesøl hører definitivt ikke sammen. Snålt.

  SvarSlett
 12. Godt å høre at noen av pusseklutene har kommet i trygge hender! Kan ikke skjønne at noen har hjerte til å skitne til slike fine skatter!

  Ha en fin dag, vennen!

  Klem

  SvarSlett
 13. Wow! Man kan jo spørre seg hvem det er som har gitt dem bort som filler også! Det er vel noen damer som heller ikke har visst bedre. Har litt sånt liggende og håper du deler hva du bruker dem til, det er jo litt skummelt å begynne å klippe og sy med slikt uten mål og mening.

  SvarSlett
 14. Det hadde jo vært helt for gærent om de hadde havna som filler... finner nok på noe lurt med dem du ;)
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 15. Jøss... ja det hadde vært for ille om de hadde havnet som pussefiller ja!! spennede å se hva for noe fint de blir til i dine hender da ;)

  SvarSlett
 16. Hva! Er det mulig? Lurer på hvordan slike skatter har kommet i en fillehaug - noen må jo ha kvittet seg med det.
  Kan forestille meg at du omskaper det til noen nydelige ting. Er litt småmisunnelig på deg som har så vakre materialer :)

  SvarSlett
 17. Åååå jøss pusse filler det er jo galskap av slikt.
  Jammen godt de ble reddet og du fikk de.Heldig er du
  Ha en kreativ ettermiddag det håper jeg at jeg får
  også
  Klem til deg min venn

  SvarSlett
 18. Folk er gal, så flott at hun reddet disse skattene!! Skulle hengt opp en plakat på plattformene med at slike "pussefiller" byttes med en flaske konjak;)) he he, har mange slike liggende selv, brukt som overlaken. Jeg vurderer å (få svigermor til å sy) sy en liftgardin til hytta:))

  Ha en fortsatt herlig dag:))

  SvarSlett
 19. Jøss!
  Nærmest blasfemi, vil jeg si!
  Skjønner ikke folk at dette virkelig kan gjenbrukes, de kan egentlig selge det, eller gi det til loppemarked!
  Hadde jeg bodd nærmere, skulle jeg deltatt i en vaktordning for å passe på blondene og duken e dine!
  Klem!

  SvarSlett
 20. Ja, da var det godt de fant veien til dine kyndige syhender, så de kan få en mer verdig tilværelse enn de ville fått utenfor kysten vår.

  Klem!!

  SvarSlett
 21. Jøje meg, enda godt noen har øye for hva som ikke egner seg til oljesøl:)
  Disse blir nok til noen lekre hjerter.
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 22. HJELPE MEG - mannfolk altså;-D
  GODT du fikk reddet dem Barbro - gleder meg til å se hva du lager for noe fint ut av disse skattene!
  - nevnte jeg at jeg er litt misunnelig fordi du fikk tak på disse fine tingene..?!?:-D
  Ha en fin kveld snuppa,
  klem Hege.

  SvarSlett
 23. Oj dette er jo virkelig skatter, og så pussefiller da hehe. Godt du har fått reddet unna litt, men husk å flytte kurven da ;)
  Håper du har hatt en fin start på det nye året.
  Klem T

  SvarSlett
 24. I alle verdens dager, så godt at du fikk reddet de nydelige blondene...ser for meg store arbeidsnever, med olje og hardangersøm...nei, det var godt dem fant veien hjem til deg. Men sett for all del bort den vesken...hi,hi...ha en fin kveld videre. Klem fra Wilhelmine

  SvarSlett
 25. kjempeflotte filler du fikk reddet fra en ekkel jobb i nordsjøen hehe, er ganske sikker på at du tryller frem noe fantastisk med dem

  SvarSlett
 26. Hva er det du forteller? Er det sant?? Oh my god! Bra at venninna di redda skattene :-) Og hold dem for all del langt unna nordlendingen ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 27. oida er det med uvitenhet at de tar veien og blir til pussekluter? eller bryr ikke folk seg? de fleste vet jo at slike blonder er ganske ettertraktet. godt de endte hos deg da! :D
  veldig fint bilde der med den gamle symaskinen:) Ha en fin kveld!

  klem

  SvarSlett
 28. For mange år siden fikk jeg meg en gratis duk (ikke en spesielt fin og verdifull en, bare en slik billig sak med trykte blomster) som skulle brukes til pussefille på den nå nedlagte militære peilestasjonen der svigerfar jobbet. :)

  SvarSlett