torsdag 13. januar 2011

1001 maleprosjekter


En stund før jul hev jeg meg med liv og lyst ut i male - alle - mørke - furudører - hvite. Herlighet som jeg malte! Seks strøk måtte til for at malingen skulle dekke... Seks dører med 6 x 2 strøk - det skulle vel bli noe sånt som 72 strøk til sammen! Jeg fikk "ondt i viljen" lenge før det, så fremdeles har vi et par umalte dører igjen.


Et annet prosjekt som ble akutt rammet av ondt - i - viljen var maling av panelet i loftsetasjen. Det var egentlig bare et lite kott igjen, men der sto det så mye drit ting at jeg ikke orket å begynne på det før i går. Ganske nøyaktig ett år etter at jeg begynte å male loftsetasjen...


Jeg har fått pepper av nordlendingen for dårlig grunning i kottet. Litt provoserende når han selv står der med kaffekoppen og koser seg...


Så jeg lo skadefro da han satt seg ned på den nymalte benken, hi, hi:-) 
Nå har jeg sendt han ut for å kjøpe mer maling, så han gjør litt nytte for seg istedet.


Dette skapet har jeg ikke malt, men skapet står høyt på ønskelisten min, og etter at jeg er ferdig med å male kott pluss dører, så tror jeg jammen jeg fortjener det i belønning:-)

25 kommentarer:

 1. Vi har masse malingsprosjekter igjen vi også, hvis det er noen trøst... Lister, karmer og kjøkkenvinduet i 1. etasjen og to rom oppe, samt taker i gangen oppe og over trappen. Men side maleren i huset har betennelse i en skulder, blir det vel en stund til vi er ferdig. Jeg er verdens dårligste til å male (og det er ingen løgn), så har jeg påtatt meg grunningsarbeidet. For da trenger man ikke å være så nøye, noe som passer meg perfekt!!! Har også planer om å ta tapet på en vegg på prinsesserommet og på vårt rom, så jeg er veldig ivrig på å komme i gang...

  Kjempefint skap! Kjekt å ha en gulrot hengende over hodet!! Kanskje malemannen min skal få en gulrot også...hahaha!

  Ha en fin dag og god bedring i huset!

  klem

  SvarSlett
 2. Hei på deg du.
  Vondt i viljen ja, male er et mareritt.Mannfolkejobb =)
  Skapet fortjener du definitivt.
  Har sett etter et slik skap selv, er det noen i Bergen som selger de?
  Klem fra Hop

  SvarSlett
 3. Ja, jammen gjør du det! Flott skap.
  Skal prøve å få malt litt jeg også i år. Men tror jeg venter på lysere dager.
  Ellen :)

  SvarSlett
 4. Åh, maling av furudører var noe jeg rett og slett hadde fortrengt frem til nå! Jeg måtte male fem slike dører selv, og det varte og rakk, og varte og rakk. Makan, så kronglete! Per dags dato er jeg absolutt fornøyd med resultatet, men ved neste anledning kjøper jeg heller ny dør. Utvilsomt!

  Og jeg synes definitivt en belønning er på sin plass dersom du etterhvert får ting unna. House Doctor har utrolig mye fint som kan inspirere til litt oppussing i hverdagen! Man trenger tross alt å få vilja litt på glid i blandt ;)

  SvarSlett
 5. Det skape var nydelig:o)
  Synes du så apsolutt fortjener det!!!
  Fy så flink du er.
  Ikke det minste rart at du noen ganger får
  litt ondt i viljen.
  Kjenner at jeg blir matt i høyre armen,
  bare av å høre om så mye male arbeid.

  :o)

  SvarSlett
 6. Jeg syns du er utrolig flink, og har et pågangsmot uten like. Det blir så fint, og selvfølgelig trenger du et slikt skap da!

  SvarSlett
 7. skapet fortjener du virkelig:) Skjønner det der med vondt-i-viljen:) Jeg malte nemlig alle dører, lister, vinduer, vegger og noen tak før vi flytta inn i huset her. På slutten mala jeg mens tårene spruta:))) Artig å tenke tilbake på,men da var det helt annet enn festlig:)
  Ville ha vært flue på veggen da kaffekoppmannen satte seg på nymalt benk,hmmmmfh:)
  Det ble fint da, Barbro:)

  Klemmer fra Trine:)

  SvarSlett
 8. Så flink du har vært...det var jammen mange lag maling på dørene!
  Jeg malte hele den nye leiligheten før vi flyttet inn, men fikk ikke tid til alle karmene...så det blir til sommeren...*smiler*..
  klem :O)

  SvarSlett
 9. 72 strøk?? skjønner godt du gir opp .... Jeg tok mine 5 dører - og fikk tips om å grunne TO strøk - siden grunningen dekket bedre enn maling. Heldige jeg slapp unna med to strøk grunning og to strøk maling; - og jeg brukte rulle ALLE mulige rullesteder ....
  Lykke til videre med maling

  SvarSlett
 10. Utrolg bra jobba! Men det utgjør en stor forskjell å få malt dører, så du er sikkert kjempefornøyd. Skapet er flott, skjønner godt du har lyst på det! Jeg har dessverre gått tom for veggplass!

  Catje

  SvarSlett
 11. Det blir sååå fint når det blir hvit, selv om det er mye jobb.
  Ler litt når du forteller om mannen din... er sånn her også :))
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 12. Herlig Barbro.. ikke bare baken på min gubbe som hadde blitt hvit etter en slik uttalelse hi hi, Hvis du har malelyst til overs er du hjertelig velkommen til meg!! Jeg har virkelig mye gøy du kan male;))

  Det skapet synes jeg bare du skal kjøpe deg, minste lønn egentlig:))

  See
  you
  bloggis

  venn:))

  SvarSlett
 13. Hjelpe meg så flink du er....du kan komme her også om du skulle slippe opp for arbeid.......gubben her i huset syntes alt er bra som det er men jeg er sterkt uenig.......
  Slik er det bare.

  Ønsker deg god bedring i heimen

  Klem til deg min venn

  SvarSlett
 14. Kan tenke meg at du lo rått da han satte seg ja, og han hadde vel egentlig bare godt av det ;-) Hender seg både titt og ofte at jeg får vondt i 'orkitj'n'jeg også :-) Jeg ønsker meg også et sånt skap - bare 3 mnd igjen til bursdag,kanskje jeg skal sende gemalen mail med direkte link til produkt igjen? Det hjalp til jul i alle fall :-D DU fortjener definitivt skapet når du er ferdig med dørene, evnt tidliger som en liten motivasjon underveis ;-)

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 15. Å hyyyl!
  Male så mange dører er galskap!
  Hihi, jeg klarte èn dør jeg før jeg kapitulerte og kjøpte nye, hvite dører i stedet;)) Aldri mer om jeg skal male en dør;) Jeg beundrer deg STORT at du er så flink, for det blir jo VELDIG fint ♥
  Når det er sagt så er det ikke bare bare og kjøpe nytt heller... Nrukte lang tid på å finne ut av lukkemekanismen (som egentlig er en enkel greie, men som burde stått på en lapp på den nye døren!) Dessuten hadde jeg jo allerede malt èn dør og alle dørkarmer FØR jeg kjøpte nye dører og jeg visste ikke at slike hvite dører er i fargen Bomull - og jeg hadde malt heeelt hvitt - KRÆSJ! Jaja, det er nå slik det blir, gidder IKKE male de om igjen;)

  Det skapet var kjempefint! Nesten så jeg ønsker meg det selv... MEN så var det de dørene da, kostet jo mer enn maling, og jeg kan ikke skylde på at jeg FORTJENER det, hihi... MEN det kan DU!

  Kos deg med malingen:)

  Klem Line

  SvarSlett
 16. Så fint det blir! :) Det skapet fortjener du virkelig etter den innsatsen!

  Klem

  SvarSlett
 17. heisann! godt å se det er andre som oss hehe her males det og så stopper det litt opp men nå maler vi igjen og denne gangen skal det bli ferdig! hehe morsomt innlegg! hehe måtte le litt høyt:) Ha en fin male-kveld:)

  SvarSlett
 18. Haha...Skiftet han bukser før han dro ut og kjøpte maling?!

  Jammen har du vært flink. Fint blir det også.
  Klem!

  SvarSlett
 19. Synes du fortjener all verden, jeg etter all den malingen! Selv har jeg snakket med en dekorator som kanskje skal male oppussingsprojsjektet mitt... forste gang i sa fall...

  ha en fin kveld.
  klem Mette

  SvarSlett
 20. Å hallo, du fortjener ikke kun ett skap etter all den malinga. Fikk litt ondt i viljen sjøl bare av tanken på det prosjektet...

  SvarSlett
 21. huff og huff, å male er så kjedelig og vi har mye som skulle vært malt her i huset men vi kommer aldri igang. Skal vi først gjøre en ting så baller det på seg andre steder som skal males (skal veggen males må takes males, og skal veggen males må det grunnes og sparkles osv osv). Jeg gir (nesten) opp.

  SvarSlett
 22. Av og til er pågangsmotet større enn steierevnen, så da røyner det på;) men dette ser ut til å bli flott, spør du meg!
  og skapet du ønsker deg, var dritstilig!..det syns jeg virkelig du fortjener:)
  Kos deg mot helg, klem fra meg;)

  SvarSlett
 23. Du er driftig! Jeg hadde gitt opp etter første strøk. Og første dør...

  SvarSlett
 24. Synes du er helt vanvittig flink og effektiv, særlig etter min standard. Kommer ofte ikke lenger enn til planlegging, eventuell innkjøp av maling. Har nok for lite oppussingsdriv, og for mye ligge-på-sofa-med-boken driv.
  MEN jeg har iallefall vært på Pandura og kjøpt stoffskjærekniv med tilbehør! Billig var det slett ikke, så jeg håper det kommer lengre enn bak bruskassen i stuen, der det foreløbig har strandet. Gjelder bare å gjøre kontoret fremkommelig igjen, så er jeg igang. Takk for tips, og for at jeg slapp å knote meg ut til stoff og stil på speilblanke veier!

  Jeg er absolutt interessert i et kveldstreff, gjerne kombinert med ferdigstillelse av diveres halvferdige håndarbeidsprosjekter! Har fått litt blod på tann i det siste, og er nå oppe i 29 lapper (!). Belkinien trøster med at det ikke trenger å være så stort, for ofte fryser man for eksempel BARE på bena, og da trenger man jo ikke teppe over hele seg! En usvikelig logikk, jeg kjøper den.

  SvarSlett
 25. Du gir meg så dårlig samvittighet at jeg blir kvalm, vet du det *knegg*
  Her er også mange uferdige maleprosjekter å finne, egentlig overalt. I morgen skal jeg dra i vei å kjøpe tavlemaling å male på døra til Noah sitt rom (jeg driver å order der inne om dagen), kansje det gir meg den motivasjonen jeg så sårt trenger for å komme i gang igjen!

  Det ser riktig så lekkert ut hos deg i allefall.
  Ser for meg han med hvit buksebak og ler godt :))
  God fredag.
  Klem

  SvarSlett