søndag 11. april 2010

Plommetremannen


Hagen vår er vel så langt unna noen prydhage som man kan komme. Akkurat nå så ligner den faktisk mest av alt på en slagmark. Det er imidlertid en ting jeg er veldig stolt av - og det er plommetreet. Vi har et gigantisk plommetre som er et fantastisk syn de to ukene det står i full blomst.


Det er faktisk et så flott skue at det har fått sin egen beundrer, nemlig plommetremannen. Plommetremannen er egentlig amerikaner og minner faktisk aldri så lite om herr Nelson.  Jeg hadde hørt rykter om denne plommetreelskende mannen før vi flyttet inn i huset vårt.


Første gang jeg så plommetremannen var en sen kveld i skumringen, og jeg var alene hjemme. Følte meg ikke særlig høy i hatten da en vilt fremmed mann tuslet rundt i hagen vår en kveldstund. Men da han begynte å snuse på plommetreet og knipse bilder av treet, skjønte jeg at dette måtte være plommetremannen.

Siden den gang har besøk av plommetremannen blitt en årlig happening som vi gleder oss til. For du vet aldri om plommetremannen kommer brasende gjennom hekken, eller om han kommer syklende full fart inn i hagen mens han høylytt deklamerer et dikt om plommetreet. For plommetremannen har virkelig lagt sin elsk på plommetreet og har altså laget et eget dikt om treet.

Det er faktisk som om plommetremannen har et slags kjærlighetsforhold til plommetreet vårt. Han stryker kjærlig over de blomstebesatte greinene, han lukter henført på det og fotograferer ivrig fra alle mulige vinkler. Hele seansen avsluttes med at plommetremannen legger seg under plommetreet og mediterer (håper ihvertfall det er det han gjør.....) Så forsvinner plommetremannen like brått som han kom.

Nå er det bare et par uker igjen til han er på plass igjen, og jeg håper virkelig jeg er hjemme når han svipper innom. For plommetremannen er virkelig et fascinerende møte:-) Det er noe befriende med mennesker som hemningsløst braser inn i fremmede menneskers hage ogviser en nesten barnlig begeistring over et plommetre i full blomst. Man må jo bare bli i godt humør:-)

Ønsker alle sammen en fin uke - med eller uten hemninger!

11 kommentarer:

 1. He he, det er bra at det ikke blomstrer flere ganger i året da;D
  Det var jo heldig at dere visste om han før han dukket første gangen hvis ikke hadde vel reaksjonen vært en helt annen tenker jeg;)


  Klem fra Grete

  SvarSlett
 2. Imponerende tre! Den plommemannen høres artig ut, selv om jeg generelt er skeptisk til folk som braser inn i andres hager og tar seg til rette...

  SvarSlett
 3. Hørtes ut som en interessant mann;) Litt annerledes og derfor litt skummel også;)
  Vi får vel høre om sceansen?
  Nyt dagen og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Hi hi hi..for en artig historie ;O))
  Men denne plommetremannen må no vel være en smule spesiel....eller rettere sagt han høres veldig snodig ut...
  Heldig dere er som har et slikt flott plommetre!
  Kjøpte et i fjor vi, men det er jo v eldig lite.
  Skal kjøpe flere frukttrær i år, det er jo herlig å kunne høste inn fra egen hage.

  Ha en fin ukestart!
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 5. Fantastisk :D Kanskje du skulle ta bilde av Plommetremannen?
  Det er noe helt eget med amerikanere. :)

  SvarSlett
 6. hehe så herlig et innlegg,å så skjønt st dere åpner hagen deres å godtar dette,ikke alle som hadde gjort det.
  så hyggelig at noen setter pris på haen ens,å dette plommetre var jo fantastisk vakkert..
  så spennende,
  ønsker deg en herlig dag vidre.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 7. Spesielt:) Hmm vet ikke om jeg hadde synes det var like kjekt som deg:)

  Fantastisk tre iallefall:))

  SvarSlett
 8. Nå vet jeg hvor jeg skal gå på plommeslang i hvertfall! For et utrolig fint tre! Jeg tror jeg skal døpe meg om til "Plommetredamen", for jeg kommer nok bort og lukter på blomstene jeg også!

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 9. Hi, hi:)

  Fantastisk flott tre, skulle ønske noe sånt ville gro i hagen vår her i nord!!

  SvarSlett
 10. For et tre! Og en noe spesiell mann... Kanskje du skal fotografere ham når han ligger mediterende? Ellers hadde det sikkert gjort seg med et tekstilbilde av mannen under treet :)

  SvarSlett
 11. Skulle ønske eg kunne vere like tøff og FRI som plommetremannen!

  SvarSlett