lørdag 10. april 2010

Forandring fryderDet begynner å bli noen år siden vi flyttet inn i huset vårt, men visningsdagen står fortsatt ganske spikret inni hodet mitt. Nordlendingen var fra seg av begeistring og klappet i hendene og vinte som en fornøyd liten unge som nettopp var sluppet løs i godteributikken da han så det blå huset første gangen. "Akkurat sånn farge som ho mamma har på huset!" jublet nordlendingen.

Og for å si det sånn; var det blått utenpå, så var det ikke mindre blått inni.... Bare sjekk den lekre blåfargen på vegger OG vinduskarmer. Legg også merke til de lekre gullsjablongene over vinduene. De mørke furugulvene gjør forøvrig den klaustrofobiske følelsen komplett.


Så vi flyttet inn omtrent med malerkost i hånden, og etter et par strøk med lys antikk og nye gulv ble det straks litt lysere og triveligere.


Utrolig hva litt maling kan gjøre:-)


Resten av huset var ganske fargerikt det også, og knallgult kjøkken innrammet av mørkegrønne lister falt ikke helt i smak hos mor det heller. Men etter å ha svingt malerkosten over både vegger, fliser og kjøkkeninnredning - og slått ned veggen inn til stuen, så begynte mor å bli fornøyd.

Kunne selvfølgelig ønsket meg et splitter nytt kjøkken, men samtidig så er det gøy og utfordrende å gjøre det beste ut av det man har. Og mye rimeligere blir det også.

Inngangspartiet var trangt og lite, så det hjalp å få fjernet døren, satt innen speilgarderobe, malt litt og lagt nytt gulv.
Ikke det at det ble så mye større, men det føles ihvertfall mye luftigere.

Det samme gjorde innergangen etter noen små justeringer. Banankasser stående stablet oppå hverandre på visningsdagen løfter ikke akkurat inntrykket...

Til og med en skaprekke har vi fått plass til uten at det virker nevneverdig trangere.

Ennå står en rekke maleprosjekter for tur, og når det butter litt imot og det mangler litt inspirasjon, så pleier jeg å kikke litt på disse før- og -etter - bildene, og merker at lysten til å svinge kosten igjen kommer sigende. For det er ikke alltid så mye som skal til. Litt maling gjør susen, og forandring fryder:-) Eller hva?

33 kommentarer:

 1. skal si det ble STOR forandring,
  så fint dere har fått det,ja lyst i interiør gjør det liksom lettere å puste.
  stor jobb dere har hatt her,men å fint det ble,
  ha en god natt.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Skal si du har svingt malerkosten og det var blitt utrolig fint hos deg. Maling er tingen og det skal ikke alltid så mye til.
  Her skal malerkosten svinges utenpå huset og vi skal skifte farge så det blir en del arbeid kan man si.

  Ha en fin lørdag

  klem fra meg

  SvarSlett
 3. He he, DET var litt av en forandring, ja! Kjente meg ikke igjen på de "FØR"-bildene! Jeg har jo vært hos deg på besøk, og du har det jo så ryddig og flott som du viser på bildene her. Regner med at rotet er i andre etasje?

  SvarSlett
 4. Hei igjen vennen!
  Utrolig koselig at du ringte til meg i kveld, men synd at du ikke var hjemme når jeg var der. Nå som jeg vet hvor du bor, gleder jeg meg til en privat omvisning i det "blå" huset.

  Ha en fortsatt fin helg!

  klem

  SvarSlett
 5. Ja, det er helt utrolig, men jeg skjønner jo at noen arbeidstimer ligger bak dette;)
  Men maling er tilfredstillende arbeid, det synes fort og gir godt resultat! Dere har all grunn til å være fornøyd!
  kos deg i helga og klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Stor forandring, ja. Liker det mye bedre slik det er nå :) Vi har hatt en lignende opplevelse da vi flyttet inn i huset vårt. Masse rare farger. Vi malte det meste lyst, vi også.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Oj,forandring fryder ja:)
  så flinke dere har vært!!
  Fortsatt god helg:)

  SvarSlett
 8. Snakker om forandring, det ble jo kjempeflott;)

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 9. Skikkelig makeover dette ja. Det ble utrolig lekkert. Det har sikkert gått med en del liter maling her antar jeg.....

  SvarSlett
 10. Ja, det er utrolig hva noen spann maling og iherdig innsats kan gjøre. Knallfint. Vi har hatt farger på veggene vi også. Linker til innlegg som vel er litt motsatt vei av ditt, vi hadde farger, dagens eiere har nøytralisert det.
  http://innerstiveien.blogspot.com/2010/03/min-frste-leilighet.html

  SvarSlett
 11. Ja litt maling kan sannelig gjøre susen!
  Skal si det ble forandring hos dere!
  Utrolig flott hjem dere har!
  Vi malte omtrent det som males kunne vi også da vi overtok huset vårt, men det var nok ikke fult så fargerikt som deres.

  Ha en fin søndag!
  Klem Linda

  SvarSlett
 12. Så utrolig fint! Dere har gjort en kjempejobb og forvandlet huset fullstendig! Det er utrolig hvor mye farger (eller fraværet av farger) kan gjøre med interiør! Ha en fortsatt fin helg, Barbro. Klem Heidi

  SvarSlett
 13. Hei,Barbro.For en forandring.Lyst og lekkert har det blitt. Her var det grønn tapet med rosa blomster da vi flyttet inn for lenge siden.Klem

  SvarSlett
 14. Wow litt av en forandring:)) Utrolig, virker jo som 2 forskjellig hus du viser bilde av!

  Nå ble jeg også inspirert til å male litt,- men først skal jeg beise hytten (det er ikke SÅ gøy;)

  SvarSlett
 15. Hjelpe og trøste. Enn å male vinduskarmene blå!!! Hasr aldri sett maken. Men så flott det ble etter barbro-forvandlingen! Og så inspirerende for meg! :) Holder på her også så smått. Stuen var hedligvis hvit da vi flytta inn. Men kjøkkenet var bonderødt, gangen er mintgrønn/mørkgrønn, soverommene var henholdsvis mørk grønn, mørk blå, gul/orange og mørk rød. Kjøkken og det røde rommet er nå blitt hvitt. Gangen er neste prosjekt. Mintgrønne vegger og mørkegrønne dører er rett og slett skrekkelig!!!!

  SvarSlett
 16. wow, skulle ikke trodd at det var samme hus. Har jo vært hos dere og synes det er så utrolig fint og koselig, ingenting som vitner om disse gyselige fargene som først var

  SvarSlett
 17. Så moro å se hva maling...og forholdsvis enkle endringer kan utrette!!! Her holder jeg på å male furumøblene som vi kjøpte tidlig på -90 tallet.... Ha en nydelig søndag!!

  SvarSlett
 18. Det ble mye bedre her etter at du hadde fått svingt kosten!
  Jeg er treg i så måte...
  Klem til deg.

  SvarSlett
 19. Wow! For en forskjell!! Nu e ikke blått min farge, men det før-bilde tok kaka! Flott ble det ihvertfall i hvitt og lyse farger! Forandring fryder ja :) Ha en fortsatt fin søndag, klem

  SvarSlett
 20. HJELP for noen farger....men dokk har gjort en kjempejobb. Ha ei ny strålende uke :)

  SvarSlett
 21. Ha ha ha, det er mange som overtar hus fra det gode nittitallet og må male over mørke grønt, blått, rødt og oker. Vi har også holdt på med dette. Og nå er vi heldigvis snart rundt. Det var et fantastisk flott hjem Barbro. Så smakfullt og flott. Dere e goe :) Ha en fantastisk flott Søndag. Klem :)

  SvarSlett
 22. Kjære Barbro!
  En varm klem til deg for tunge stunder du har hatt ♡♡♡
  Så må jeg si du lager de vakreste ting, det hjertet med fuglen på også posen da, oioioi hva du tryller frem!
  Og for en ansiktsløftning dere har gitt huset - kjære så flott det er!
  Ja dere er flinke og det er sant som du sier, et malingstrøk forandrer mye!!
  Håper du nyter søndagen i ditt flotte hus ikledd ditt nye vakre skjørt og armebånd!
  Skjønnhet - SÅ mye skjønnhet!
  Flere klemmer fra Lokki

  SvarSlett
 23. Det er fascinerende hvor lite det skal til for å få et helt annet "hus". Jeg er enig i at det virker mye luftigere nå, og er nok litt mer enig i ditt fargevalg enn det som var tidligere:-)
  Kjempefint er ordet!
  Klem

  SvarSlett
 24. Hei Barbro!
  Jeg måtte le, for jeg tenkte med én gang at: "Hvor lenge var Adam i Paradiset?" Nordlendingen var der visst heller ikke så vedlig lenge, og jeg skal vedde ganske mye på at han fortsat ikke har forstått det riktig ennå, hva som EGENTLIG traff ham!!! Et stooooort spann med hvitmaling, tror jeg vi sier! :-))

  Nei, det er gøy med sånne før- etter bilder, og hvor stor forandring det kan bli bare av litt lysere farger!

  Vårlig hos dere også vel, så nyt det!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 25. Så gøy å se! Det har blitt kjempefint - lyst og trivelig! :)

  Ønsker deg en fin søndagskveld!
  Klem

  SvarSlett
 26. Hjelpe meg for en forandring! Kjempegøy å se disse før og etterbildene! Sånt bare elsker jeg:o))) Da vi bygde i 1995 var det også inn med sterke farger. Husker jeg misundte naboen den gule stua deres:o) Vi hadde valgt lys aprikos og det angret jeg på.....et par uker:o) Har ikke angret en dag etter det!
  Dere har vært kjempeflinke - utrolig hvor mye arbeid som ligger bak dette resultatet!
  Når fikk jeg også lyst å pusse opp - har fortsatt litt vinrødt nede i gangen - hmmmm, det må gjøres noe med:o)
  Ha en flott uke.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 27. Det er så en skulle tro det ikke var samme huset.lekkert ble det med alt det lyse og så masse skapplass det ble i gangen.Det var jo ei tid at alt skulle være gult eller blått.Vært der jeg også.Dere har lagt ned masse arbeid her ja.
  Klem

  SvarSlett
 28. Heisan..

  Det var litt av en forandring ja! Utrolig hva som skjer når det blir lyse vegger ♥ Har lurt litt på om det snart kommer sterke farger igjen. Har jo tenkt at jeg alltid skal ha lyse vegger, men hvem vet...

  Håper du har hatt en fin dag i det nydelige været ♥ klem fra meg

  SvarSlett
 29. Ojojoj,ja da var det blått du.Gulp.
  Utrolig hva farger spiller for rolle.
  Du har det riktig så koselig.
  Sees en dag.
  Klem Frøydis.

  SvarSlett
 30. For en forndring! De ser lekkert ut nå!
  Jeg er veldig glad i blått, men tror det hadde blitt litt for mye for meg og.....
  Ønsker deg ei fin uke!
  Klem : )

  SvarSlett
 31. WOOOOW , det må jeg si !!Her ble det stooore forbedringer :) Kjempelekkert ble det !!

  SvarSlett
 32. skjønner godt at du ville svinge malerkosten litt der ja hi hi, og så flott det ble:) skikkelig lyst og lekkert. Rommene virker større, og med det basisfargene kan en jo pute inn hva som helt av "pynt", forandre farger på puter, gardiner etc så blir det helt "nytt" liksom og mye billiger enn om du skulle male enda en gang;)

  SvarSlett
 33. Fantastisk forvandling dere har fått til! Ja, litt maling (eller mye) gjør susen :)

  SvarSlett