lørdag 24. april 2010

En liten dæsj turkis


Først så må jeg få lov til å takke for overveldende respons og mange hyggelige kommentarer på forrige innlegg! Ble kjempeglad! Nå kom sylysten virkelig tilbake:-) Hvem som stikker avgårde med bildet blir annonsert i morgen.


Ellers har også malelysten kommet tilbake, og i går var jeg og grov fram denne teakskjenken fra garasjen igjen. Den er et Fretexfunn, og skal få plass på rommet til ungene. Den ble malt i en lys turkis farge, og plastknotten ble skiftet ut med en søt, liten hjerteknott. Jeg ble så fornøyd, synes fargen er helt nydelig. Absolutt en av mine favorittfarger. Ja, til og med nordlendingen likte den så godt at han faktisk foreslo å ha skjenken i gangen istedet. Dessutes så hjelper det å ta et skikkelig stygt før - bilde i dårlig lys, sånn at enhver forvandling må jo bare bli til det bedre.


Akurat denne lyse turkisfargen synes jeg er knallfin på alt fra interiør til klær. Så da lille prinsesse og jeg var ute og shoppet i går, og kom over denne skjønne sommerkjolen på Reflex -ja, så måtte den få bli med oss hjem. Det er viktig at barna matcher interiøret...


Litt turkist gjør seg også i tekstilbilder. Og dette bildet hadde vært perfekt på barnerommet - bortsett fra at det faktisk henger på veggen hos naboen...


Nå er jeg egentlig på jakt etter flere småting som jeg kan male. Rart når man først begynner, da blir man liksom grepet av basillen. Og så er det litt deilig med littegrann farge mot alt det hvite. Kunne tenke meg noen turkise innslag i stuen. Har en gammel, ærverdig kommode i kjelleren som kunne trengt litt fornyelse, og som jeg gjerne skulle hatt i stuen. Da tenker jeg nok nordlendingen blir riktig glad, han har jo en sånn forkjærlighet for gammelt "skrot". Jeg synes bare det er litt sjarmerende at man må ta spenntak for å få opp skuffene. Dessuten slipper man småunger som driver og roter hemningsløst i skuffene med naturlig "innebygget" barnesikring:-)30 kommentarer:

 1. Kjempefint farge! (har også forsøkt meg på turkis her hjemme, men traff ikke helt på kuløren.) :-)

  SvarSlett
 2. Turkis er en herlig farge som er som skapt for sommer og sol, og den frisker opp mot alle andre farger, Kommoden ble nydelig, og det er godt å se andre farger enn hvitt;)
  Skal bli spennende å se kjellerkommoden komme opp;)
  Ha en koselig kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Den ble flott. Om du går tom for prosjekter, det er bare å ta turen hit og svinge malerkosten på et skatoll som står på vent...

  SvarSlett
 4. Så flott sjenken ble:) nydelig farge du hadde brukt:) Kjekt når den der "male ånden" kommer. Hadde den på besøk her før påske og fikk malt et bad og litt annet. Men skulle gjerne hatt den tilbake for det er mere som skulle vært malt.....
  Takk for klem i bloggen min;) Ha en riktig fin lørdagskveld med barn og nordlendingen;)

  SvarSlett
 5. Synes du har truffet blink med den nyansen! Har holdt pa a male her ogsa, men det er bare noen sma-vegger her og der.. Det andre far vente litt, men alt hjelper for a friske opp litt i heimen!

  KOs deg i kveld!

  SvarSlett
 6. Elsker turkis, og denne nyansen var sval og delikat! Har med hell malt teak selv, og det er like fint 20 år senere :)

  SvarSlett
 7. Så fin den ble.

  SvarSlett
 8. Å så fin skjenk, nydelig farge du valgte,den blir fin på barnerommet!!

  Ønsker deg en fortsatt fin helg, klem fra meg

  SvarSlett
 9. Kjempe fin ble sjenken din og en flott farge.
  Håper du fant noe på loppisene.
  Lurer på om jeg skal gå imorgen også...er nok bitt av lopper....hi hi

  Ha en fin kveld

  klem

  SvarSlett
 10. Fin farge, skjenken ble jo som ny :) Og kjolen er veldig søt.

  Spennende å se hvem som vinner bildet ditt - håper...!

  Ha en god lørdagskveld, klem!

  SvarSlett
 11. Hei på deg du,se der ja,riktig så flott.
  Når en først begynner og male, blir en litt hektet. Ble det noe fangst på loppis i dag?
  Frøydis.

  SvarSlett
 12. hei.
  å så fin den ble i turkis,en vakker turkis du har der,
  så kjekt mannen å ble fornøyd,
  he he..du forteller så levende ,en fryd å lese om naturlig barnesikring.
  ha en fin kveld,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 13. Nyyyyyyydelig kjole til en nydelig jente :O) og et kjempe fint skap, men det er nå bildene dine som gjør meg super glad :O) Ha en strålende kveld :O)

  SvarSlett
 14. Kjekt med litt farge i tilværelsen. Lys turkis er kjempelekkert.

  SvarSlett
 15. Heisann Barbro! ja, er det ikke morsomt å forvandle gamle skatter som blir fantastiske med noen malingsstrøk?!? må innrømme at det er en stund siden sist jeg gjorde det - så takk for at du delte følelsen. Den er kjempefin!!! Og tenk - at brudepar-bildet ditt ikke passet - utrolig! Jeg henger meg på forrige innlegg om det fortsatt er mulig... Det må jo ha vært en utrolig jobb - og for ille at du vil gi det bort!
  Og om du ved anlednign skulle ha lyst til å bytte et sybilde mot et maleribilde så gi et vink...
  Ha en super lørdagskveld videre!
  Klem fra Solveig :)

  SvarSlett
 16. benken kunne jeg tenkt meg i min gang. Du lodder ikke ut den da?
  Klem

  SvarSlett
 17. Sjenken hadde godt av en bli-ny-dag!
  Kanskje hun også finner seg en ny venn du kan male!
  Det høres slik ut, skal man ta med i beregningen dine lyster...
  God jakt!

  SvarSlett
 18. Nydelig farge. Turkis frisker skikkelig opp :)

  SvarSlett
 19. Den fargen er helt nydelig,uten tvil. Og det er klart at folket må matche interiøret!!!
  Ha en strålende søndag,trodde vi ventet knallvær men ser ingen sol foreløpig..
  klem

  SvarSlett
 20. Hei Barbro!
  Denne hyllen ble super fin! Den hadde en fin str. Herlig med hvitt og turkis! Min kjære bygårds-mann ønsker seg en lav hylle til rommet sitt, og vi skal se etter noe liknende på loppis! Male synes han er bare gøy!

  Ang. treige skuffer, så er det veldig effektivt å bruke et stearinlys som "smøring"! Kni på i "skinnen" på skuffen, eller på siden. Men det er dersom du ikke vil bruke tregheten som barnesikring da!!!

  Ha en fin søndag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 21. Eg er ikkje så blå av meg,
  men turkis er noko heilt for seg sjølv,
  og er ein stor favoritt.
  Skapet ditt var knallfint, og
  med den søte hjarteknotten som prikken over i`n.
  Ha ein strålande fin søndag.
  Smil H

  SvarSlett
 22. Nydeleg, lite skåp! Er litt svak for den lyse turkise sjølv.
  Fint å høyre at skaparlysten kom tilbake! For me er nok mange som fyljer med på kva nydeleg du tryllar fram med nål, blonder og tråd ;o)
  Ventar i spenning på annonseringa i dag!
  Siri

  SvarSlett
 23. Turkis er en flott farge! Vakker makeover du har fått til der. Og naturlig barnesikring er jo genialt, men noen ganger er det irriterende når sikringa er for god, og selv ikke jeg klarer å lirke opp skuffen....
  Ha en flott søndag, kjære deg!

  SvarSlett
 24. Det ble kjempefint! :) Jeg har en kjøpmannsdisk som venter på maling, men vi er så forkjøla og slappe her i huset at vi ikke orker å gjøre noe særlig. Tror kanskje kjæresten kaster meg ut snart hvis ikke jeg slutter å hoste sånn om natta :)
  Nydelig kjole og nydelige katter :)

  SvarSlett
 25. Så fin den ble! Turkis er en farge jeg alltid har likt. Søt hjerteknott også.
  Og..kattene dine så flotte.
  Harstad.. ja da forstår jeg at det blir en bomvei til Bodø, men Fauske kan du jo stoppe på. Fru Dahl ligger i hovedgata på Fauske, ho har masse fint(jeg har laget bloggen hennes).
  Ha en flott søndag.
  Klem : )

  SvarSlett
 26. Jøss, den ble nydelig Barbro :) Helt enig med deg. Maling er gøy. Det gjør et gammelt møbel, en vegg, hva som helst som nytt igjen..og det liker vi :)

  SvarSlett
 27. Heisan Barbro ;o)
  Nå er det lenge siden jeg har vært inne hos deg, og lenge siden jeg har hørt noe fra deg ;o) Måtte slette alt på bloggen min å opprette en ny. Fikk noe spam greier som ikke ville vekk! Men nå går det greit igjen. Den kommoden ble kjempelekker i turkis farge! Rart hvor forandret en ting blir med litt annen farge på ;o) Nydelig kjole du hadde kjøpt til prinsessa. Gå på med friskt malings-mot å mal den andre gamle kommoden også ;o) Greit med egen barnesikring ;o) hahaha...
  Ha en flott søndag og kos deg med malingen!
  Klem fra Gro :o)

  SvarSlett
 28. Veldig, VELDIG fint det skapet/hyllen/sjenken!! Jeg fikk nesten lyst til å skape et skap selv, jeg nå. Men siden det er Hollywoodfruer på skjermen, klarer jeg å motstå fristelsen. De viktige ting i livet, vet du... ;)

  SvarSlett
 29. Hei!
  Hva heter/hvilken fargekode er turkisfargen da? På jakt etter en fin turkisfarge til barnerommet..:)))

  SvarSlett
 30. I love the pretty cats.... your work is beautiful....

  SvarSlett