mandag 14. desember 2009

Juleting og tangI dag har jeg vært på Nesttun og kjøpt julegaver. Jeg og alle pensjonistdamene. De ser jo så skrøpelige og uskyldige ut der de siger avgårde med trillebagene sine...men prøv å still deg i kø med sånne gamle damer, for å si det sånn; du går ikke seirende ut fra en slik duell. Da våkner "killer-instinktet" i bestemor, ja, til og med blikket hennes kan drepe, og det enda du var FØR henne i køen.


Jeg er sjeleglad det var noenlunde oppholdsvær da jeg var på handlerunde, slik at pensjonistparaplyene lå godt forvart nedi trillebagene. For gamle Bergensdamer utstyrt med paraply, de er skumle de! Skikkelige torturvåpen! Jeg viker automatisk i køen for grand old lady med "license to kill"-paraplyer. Man kødder rett og slett ikke med gamle damer!

Heldigvis så er pensjonistdamene ikke overrepresentert i interiørbutikkene - ihvertfall ikke på Nesttun, så jeg gikk innom for å søke dekning. Og vips, så hadde jeg fått med meg en søt, liten Maileg nissejente. Det er fort gjort!


Jeg har ikke så altfor mange ting i interiøret mitt som jeg er superfornøyd med, men drivvedhyllene mine er en vinner! Så den skjønne nissejenten fikk hedersplass på en av disse.


Drivveden er samlet under årlig Harstadferie. Til min manns store begeistring...Ikke kunne han si så mye heller, ettersom han hadde stuet bilen full av helikopter (leketøy for store gutter) som han hadde slept med seg på tur nordover. Det hører imidlertid med til historien at vi kjøpte ny bil før vi kjørte hjem igjen...Jeg elsker de hvimalte drivvedhyllene mine, og har to i stuen og en på kjøkkenet. Når jeg ser bildet av kjøkkenhyllen, skjønner jeg at jeg er blitt bloggehjernevasket. Her finner du bloggeklisjeer på rekke og rad: Sinkboks med nostalgisk postkortbilde, kvisthjerte, lykter, oppskrift på julekaker, mangler bare lyshus i sink og lerkekongler...Lyshusene var de utsolgt for , og lerkekongler fant jeg ikke, så det ble vanlige grankongler. Det er godt man ikke er lett påvirkelig:-)

Ennå gjenstår det et lite knippe julegaver før vi er i boks, men de skal handles inn ETTER at pensjonistdamene har gått til sengs...

Ha en fin og STRESSFRI uke!!

22 kommentarer:

 1. He he, ja, gamle damer skal man IKKE kødde med!
  Flotte bilder du viser, og morsom historie.
  Klæm Susanne

  SvarSlett
 2. Hihihi...utrolig vittig skrevet, og det er jo akkurat sånn! Fine ting du fikk shoppet som følge av "tilflukten" da. De hyllene var helt nydelige! Ha en fin mandag! Klem H

  SvarSlett
 3. Så fine drivvedhyller! Hjernevasking for bloggere - det er lett, det... ;)
  Det var en søt liten nissejente du fikk med deg, til tross for skumle paraply-damer. Glad for at det ikke regner så mye her, pensjonistene er veldig snille, de :)
  Ellers er det hyggelig at du vil være med på min mini-gi-bort-julepynt-hvavinåskalkalledet. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Ler over din beskrivelse av gamle damer med paraply.
  Drivved hyllene dine var fine, god ide forresten.
  Samla rekved heime ein gang me var der. Vest på altså. og da sa min far forundra (Har dere ikkje ved). Ti hi.
  Stor Klem.

  SvarSlett
 5. Heisann!

  Måtte le når jeg leste innlegget ditt! Jeg sverger på at jeg ikke skal bli sånn når jeg blir gammel, men hvem vet... Det morsomste er jo at disse gamle damene har jo egentlig all verdens tid, men likevel skal de alltid presse seg frem. Og så klager de på at ungdommen er så frekk, snakk om å kaste stein i glasshus.

  Fine ting du har fått i hus og jeg ble skikkelig misunnelig på de hyllene dine!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. I morgen er det min tur og dra til Nesttun på juleshopping,regner med at jeg treffer pensjonistdamene, men nå er jeg forberedt...har forresten en sånn trille;kjøpt på Fretex,i rødrutet stoff.Kanskje jeg skulle ta den med så går jeg glatt inn i den "Grå massen" Så pass opp!!
  Gylden hilsen Berit

  SvarSlett
 7. Artig historie;) Ja, en skal se opp for pensjonistene:) Kjenner igjen de skumle blikkene fra Div loppemarkeder jeg har vært på.)
  God idè å bruke drivved til hyller!

  SvarSlett
 8. Det er bare til å ta opp kampen...husk at det er der pensjonistdamene står med ræven i været at de gode tilbudene er. For det har de greie på;-)

  Nydelige hyller du har laget. Må visst få øynene opp for drivved..

  Ha en fin kveld:)

  Klem

  SvarSlett
 9. Jeg var der og :D
  Så ikke deg, men traff en veeeldig gammel, men veeeldig hygelig mann som ville hjelpe å bære barnevognene! opp trappene til interiørbutikken. Vi takket høflig nei :) Han kunne fort endt opp i en seng på jobben fant vi ut.
  Og julegaven til deg er i boks ! Yes !!

  SvarSlett
 10. Å, så synd at jeg ikke traff deg! Har kjøpt julegave til deg og, snuppa! Kanskje vi har kjøpt det samme?????

  Klem

  SvarSlett
 11. Du har så rett ang. gamle damer. Du må'ke komme her og komme her.....

  Hyllene dine av driv-ved var skikkelig lekre. Går ut ifra at du har kalket eller malt dem.

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 13. Hi, hi - nå flirte jeg godt du! Tror det er mange som innehar samme erfaring som deg hva "gamle damer med stokk" angår... ;o)

  Nydelig, nydelig hylle du har ordnet deg - forstår godt du er glad i den. Flott bloggifisert er den også :-D

  Ønsker deg en fortsatt herlig adventsuke!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 14. Dette var en morsom start på dagen, og jeg lo godt av din beskrivelse av "eldre damer med shopping i blikket-ligaen", nei, for de kødder du IKKE med! Shopping, og fremfor alt juleshopping, det er alvor det! Så det var godt du klarte deg unne dem! Ja, nattshopping er kanskje det beste, for da sitter de vel hjemme og dupper i gyngestolen!

  Ellers var det kjempesøt engel og flotte drivedhyller! Takk for alle kommentarer i julekalendren min -gleder meg til å kåre vinnerne!

  En fortsatt fin førjulstid ønskes deg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 15. He he, herlig innlegg! Enig i at man ikke kan kødde med pensjonistdamene - når jeg er ute på trilletur vokter jeg meg for at de ikke skal skvise meg og vogna ut av fortauet.
  En flott hylle du har laget av drivved! Og ang blogghjernevasket - gjett hvem som har skaffa seg sinkhus...

  SvarSlett
 16. He-he!!!! Der fikk du meg til å klukk-le!!!!!
  Og jeg ler høyt!!!
  Gud, så godt at det finns tilfluktsrom:)
  Og du er bare herlig!!!

  Nb! Har ikke fått øvd meg på link enda, men her har jeg en god grunn :)

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 17. YES!!!!!! Jeg fikk til å lage en link til siden din!!!!!
  TUSEN TAKK for undervisning, Barbro!!
  Det er så moro å lære noe nytt, og få det til:)

  Klem fra Anett :)

  SvarSlett
 18. Hei!! Utrolig morsom lesning!!
  Har fått føle noen paraplyer fra gamle bergensfruer på kroppen jeg også, ja. En av dem presterte å riste hele paraplyen over meg i det hun gikk inn på bussen utenfor Exibition. 1-0 til henne! Helt til vi kom inn - da var det ledig ved siden av henne, og jeg satt meg ned - med min våte Bergansjakke - og kledde av meg med brå bevegelser, så både hun og pelskåpa ble våt!! Uavgjort!!! Hihi!!

  Drivvedhyllene dine var flotte. Og det var tingene oppå dem også!!
  Men må si jeg kjenner meg litt igjen - man blir litt påvirket her i blogglandia!!

  Ha en god dag!! Klem!

  SvarSlett
 19. He he, må smile når jeg leser innlegget ditt:o)) Du høres ut som mannen min etter handletur. Han har nemlig funnet ut det samme; ikke nåde når bestemor har bestemt seg:o))))
  Så flotte og koselige ting du viser! Den drivvedhylla di er kjempeflott. Ja, bloggifisert blir vi hele gjengen:o)))
  Ha en fin kveld.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 20. He, he ler godt av det du skriver, så herlig historie!
  Og kjenner meg igjen, de eldre damer er IKKE å spøke med:-)
  NYDELIG drivved-hylle: Et julegave-ønske!
  Ha en fin kveld, klem Hege.

  SvarSlett
 21. hi hi... gamle damer skal man aldri spøke med, jeg har lest pondus trofast i mange år nå, og min respekt for den rasen der er stadig økende... Godt du kom helskinnet fra da!

  TUUUSEN takk for kjolen du laget til Indemine, jeg elsket den og gleder meg stort til å se lille frøken pakke den opp... det blir garantert suksess!

  Veldig hyggelig å møte deg også, og du, jeg kommer tilbake til Galleri Skjold, utrolig flott butikk dere har der! Og kanskje jeg kommer med flere bestillinger også, for du lager utrolig nydelige ting, så TUSEN TAKK nok en gang!

  SvarSlett