tirsdag 15. desember 2009

Juledill og dallJeg er en diller. Jeg LIKER å dille, til min manns store fortvilelse. "Ka e det du dille sånn med??" pleier han ofte å spørre på sin klingende Harstad dialekt. Det er vel ikke helt sånn han sier det - for som nordlendinger flest, har han en relativt saftig ordbruk. Som tidvis smitter over på husets yngste beboere, som også snapper opp noen saftige gloser innimellom. Slik gjør jo en mor umåtelig stolt. Små barn som kan bannord er jo alltid sjarmerene. Enda godt de går i menighetsbarnehage... Tenker de plukker fort av bannskapen der...Når det gjelder dillingen, så føler jeg at jeg er i godt selskap her inne. Her føler jeg at jeg er blant likesinnede dillevenner som forstår meg. Som skjønner at det er helt naturlig å lage minst 5 kg marsipan hver jul for å ha litt ekstragaver. Vil jo så gjerne at ALLE SKAL FÅ!


Da min kjære så disse krukkene med marsipankuler (dyppet i deilig melkesjokolade..mmm..) pyntet med bånd og nips bare ristet han på hodet og gryntet noe sånt som; "Har du stæsja krukkan og?!" Ja, jeg DILLER og STÆSJER. Sånn er det bare.


For skålene til Bruka er jo kjempefine i seg selv, men det er jo litt kjedelig å gi vekk en tom skål... Litt sjokolade oppi, noen nisser, kanskje et hjemmelaget hjerte og et par Flax-lodd gjør gaven mye mer innbydende og spennende BÅDE for han og henne. Nordlendingen mente forresten at vi kunne skrape alle Flax-loddene selv først, og beholde de med gevinst. Så kunne vi male over de andre (det fins hvis en sånn slags maling som ligner på det de bruker på Flax-loddene..) og gi de vekk. Jeg føler han minner meg litt vel mye om Marvin i "Jul i svingen" noen ganger...


Jeg elsker også å fyller kurver med all slags ting og tang, noe kjøpt, noe hjemmelaget, og noe spiselig. Tror det henger igjen fra barndommen da jeg var særdeles fascinert av forundringspakker.


Det gir meg også glede å bruke tid og flid på innpakningen. Men selv om jeg er en superdiller, så har jeg innsett mine begrensninger. Så noen får pent innpakkede gaver, noen får marsipan og noen får hjemmelagde julekort. Resten får greie seg med butikkinnpakkede gaver, null marsipan og Fotoknudsen julekort, men de er ihvertfall håndskrevet... Det blir nok jul likevel.

16 kommentarer:

 1. Takk for tips ang Flax-lodd! Har liksom ikke tenkt på at det kan gå an å kamuflere at de allerede er oppskrapa.
  Og nordlendinger og bannskap - vel, pappa er nordlending, og det gikk lang tid før jeg skjønte at "hæstpeis" og "hæstkuk" og sånt ikke akkurat var de orda du bør slenge rundt med for ofte, for å si det sånn...
  De marsipankulene med sjokolade ser jo nyyydelige ut,da....Hilsen kvinne med vann i munnen

  SvarSlett
 2. Så morsomt og underholdene skrevet! Og For noen fantastiske julegaver du har laget, så delikate, også ser de så gode ut. Og nips, dill og stæsj gjør virkelig gaven vakker. Jeg elsker å nipse og dille på gavene også!

  SvarSlett
 3. He, he de mannfolka skjønner oss ikke alltid:-)
  Nydelig inspirasjon!
  Takk for medfølelsen, du er snill:-)
  Ha en fin dag, klem Hege.

  SvarSlett
 4. ja du kan det med å dille og dalle du også!!!!!Og det kan vi like!!!!!!Mannolka kommer aldri tilå skjønne seg på det,stakkars de hvor mye moro de går glipp av !!!!!!!!!!!Du har virkelig omtanke og er raus med de rundt deg!!Kjempe masse søtt og godt du lager!!!!!!!!!

  SvarSlett
 5. Tusen takk for ennå en koselig hilsen på min blogg :-)
  Ååå så fine pakker du gör her er det virkelig noen som blir glade og mannfolka er det inget og bry seg om, de er litt for primitive for og forstå dette med stärsandet.Det er gott de har oss så det blir orntlig jul ;-) *ler*
  Min mamma i Norge lager alltid marsipan og det er jo så gott, jeg får verken det eller jule brus i år og det kommer jeg til og savne.
  Ha en fin kveld fra nissemor i sverige!

  SvarSlett
 6. Synes du diller veldig koselig jeg:)
  Og godt du blogg.fan`s som forstår deg:)
  Og jeg skjønner at det kanskje er like greit å leve uten mann ;)

  Å så moro at du vil kjøåe bildet da!!!

  Da sender jeg det til deg!!

  Klem fra Anett:)

  Men adressen da?

  SvarSlett
 7. Du og du så masse fint du har dillet med,Barbro!! Godt vi har hverandre her inne, mennene får river seg vel litt i håret innimellom...:)
  klem

  SvarSlett
 8. Og så mye lekkert dill da:) Hihi... vittig beskrivelse av mannen! Ha en fin kveld. Klem H

  SvarSlett
 9. Takk for koselige kommentarer på bloggen min :) Marsipankulene dine så innmari gode ut, og krukkene var nydelig pynta. Falt også veldig for den hvite kurven du har fylt opp!

  SvarSlett
 10. Hei igjen :)

  E-mail: ane-olaf@online.no

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 11. Her var mye flott både for øyne og gane. Heldige er de som er mottakere av slike søte gaver.

  SvarSlett
 12. Herlig "dill dall" - fortsett med det.. ;o)

  Ha fortsatt fine førjulsstunder, og nyyyyt dagene!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 13. Hej! Vilken härlig blogg jag hamnade på. Roligt att hitta till dej. Jag har tittat runt här en stund. Jag gillar verkligen dina pulsvärmare. De är så läckra.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvarSlett
 14. Så mange koselige juleting du har laget. Flott med de glassene med sjokolade i.

  Artig at mannen din er fra Harstad, er selv fra Harstad. :) (og bor her) - Men, det er ikke sant at alle nordlendinger banner. ;)

  SvarSlett
 15. Tusen takk for kjempekoselig hilsen - satte stor pris på den!!!

  Goklem

  SvarSlett
 16. Dill og dall... jeg tror nå de liker det, jeg da, når de bare får TENKT seg om litt! :-)) Du skrivere innmari morsomt, og jeg må dessuten innømme at blikket mitt dvelte VEL lenge ved de marsipankulene...! Grete Roede har nok stått litt for sterkt i mitt liv de siste par årene til at jeg finner på no'tull, men det ER jo snart jul! Heldige de som får dette til jul! En god dag til deg her fra mitt hjørne!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett